Keptus obuolius valgyti sveika ir naudinga. Veikiamos aukštos temperatūros, atsipalaiduoja angliavandenių jungtys, kurios labai nesunkiai prisijungia visokiausias agresyvias medžiagas ir neleidžia joms įsisiurbti į žarnyną, o iš ten patekti į kraują.
Keptuose obuoliuose išsiskyrusios sultys padeda numalšinti podagros sukeltus skausmus. Obuolių nuovirai rekomenduojami sergant inkstų akmenlige. Taigi kepti obuoliai atlieka savotiško šlavėjo darbą. Pasmaguriaukime sveikai
Pagaminimui reikės:
Obuoliai, 4 vienetai;
Varškė, 100 gramų;
Kiaušiniai, 1 vienetas;
Česnakai, skiltelės, 2 vienetai;
Svogūnai, 0.5 vieneto;
Druska, truputį;
Krapai, pagal skonį.
Gaminimas:
Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išimkite sėklalizdžius. Įdarui skirtą varškę pertrinkite per tinklelį, įmuškite kiaušinį, suberkite kubeliais supjaustytą svogūno puselę, susmulkintas česnako skilteles, paskaninkite druska bei krapais ir gerai išmaišykite.
Šio varškės įdaro pridėkite į obuolius. Juos sudėkite į skardelę, įpilkite 1 stiklinę vandens ir kepkite 200° C temperatūros orkaitėje. Prieš
patiekdami papuoškite žalių krapų šakelėmis.