Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
56
Baro atidarymas

Vilniaus senamiestyje penkių žvaigždučių verslo klasės viešbutis „Radisson Blu Royal Astorija“ savo istoriją kuria daugiau nei 20 metų.

56

Vilniaus senamiestyje penkių žvaigždučių verslo klasės viešbutis „Radisson Blu Royal Astorija“ savo istoriją kuria daugiau nei 20 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienio vakarą jis atvertė dar vieną puslapį – išskirtinei publikai buvo pristatytas naujas, šiuolaikiškas baras ir autentiškas vyno rūsys, kuriame išlikę senieji sostinės akmenys ir plytinių arkų skliautai, rašo pranešime spaudai.

Renginio vakarą svečiai fotografavosi prie originalios „Selfstation“ ir Jurgos Malakauskaitės raudonos vonios instaliacijos, kurios ledo kompozicija pasirūpino „Ledo menas“. Aplinką papuošė floristikos virtuozo Manto Petruškevičiaus parinktos gėlės. Muzikinę atmosferą kūrė roko džentelmenas Justinas Jarutis.

REKLAMA
REKLAMA

Vakarėlyje apsilankė mados verslo atstovai – dizainerė Ramunė Piekautaitė su vyru verslininku Kęstučiu Verslovu, Rimantas Perveneckas su žmona Vilija, Vaidas ir Andrius Jankauskai, muzikos pasaulio atstovai – Martynas Tyla ir Neringa Zeleniūtė, komunikacijos specialistas bei renginių organizatorius Saugirdas Vaitulionis, gero maisto ir restoranų žinovė Urtė Mikelevičiūtė, politikai Vygaudas Ušackas, Žygimantas Pavilionis. Viešbučio šeimininkus taip pat sveikino Izraelio, Japonijos, Švedijos, Moldovos, Olandijos ambasadoriai ir daugelis kitų svečių.

Nuo šiol viešbučio pirmame aukšte veiks „Astorija“ baras, sukaupęs daugiau nei 40 rūšių džino, nuo žinomų tarptautinių ženklų iki mažų partijų ir unikalių distilerijų, bei 13 rūšių tonikų. Džinas pasaulyje šiuo metu yra „the new black“. Vilniaus naujosios lokacijos barmenai pasiruošę pagaminti bent 450 šio gėrimo kokteilių variacijų. Meniu yra ir kitų gėrimų, žinovų parinktų vynų.

REKLAMA
REKLAMA

Ne tik viešbučio klientai, bet ir į barą užsukę miestiečiai galės leisti vakarus prie vitrininių langų, atveriančių senamiesčio panoramą – senąją Rotušę, šv. Kazimiero bažnyčią, arba elegantiškoje terasoje, kurioje neerzina tiesioginiai saulės spinduliai.

Naujajam barui vadovauja Tomas Simonaitis, 4 pastaruosius metus kūręs „Kempinski“ viešbučio baro meniu, o anksčiau aktyviai generavęs Klaipėdos viešbučio „National“ airiškos aludės baro veiklą. T. Simonaitis šypsodamasis atskleidžia, kad į „Astoriją“ jį ir atviliojo džinas.

Jis pasakojo, kad lankytojams ketina pristatyti ne tik tradicinių, bet ir originalių, neįprastų skonių džinus, kuriuose jaučiami ir rožių, baltojo pipiro, arbatos, pipirmėtės, serbento, miško žolelių ir šaknelių ar net ispaniško kumpio poskoniai. Kokteiliams naudojami mažieji aromatiniai augalai skabomi iš čia pat augančių vazonėlių, akcentuojant jų šviežumą. Ilgainiui atsiras ir mažoji biblioteka, kurioje sukauptuose leidiniuose bus galima dar daugiau sužinoti apie šio gėrimo kultūrą.

REKLAMA
REKLAMA

„Baro meniu norime pristatyti, papasakoti svečiams ir istorinius miesto įvykius, įtraukėme 100-mečio senumo nuotraukas“, – pasakojo T. Simonaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų