REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Kitsy patarimai ką, dovanoti vaikams Kalėdų proga (nuotr. Organizatorių)

Ką dovanoti? Artėjant šventėms ne tik Kalėdų senelis ir senelė suka galvas, ką padovanoti, tiesa?

4

Ką dovanoti? Artėjant šventėms ne tik Kalėdų senelis ir senelė suka galvas, ką padovanoti, tiesa?

REKLAMA

Kitsy.lt komanda išklausiusi daugybę vaikų magiškų norų ir tėvų pasvarstymų, visas šias idėjas surinko, sudėliojo ir tadadam - pateikiame santrauką idėjų, kuriomis, tikime, pasinaudosite.

Geriausia dovana - knyga

Tiesa ta, kad tikrai ne kiekvienas vaikas suplos rankutėmis iš džiaugsmo gavęs dovanų knygą. Tuomet, kodėl sakoma, kad knyga - geriausia dovana? Ogi todėl, kad joks kitas žaislas ir žaidimas neturi tokios galios kaip knyga. Skaitymas ugdo vaiko vaizduotę, plečia žodyną, skatina kritinį mąstymą ir, svarbiausia, augina empatišką asmenybę. Rašytojai ir leidėjai kasmet sukuria įvairiausių šnekančių, žaidiminių, gausiai iliustruotų knygų, kurios patraukia ne tik savo turiniu, bet ir išvaizda. Be to, knyga labai asmeniška dovana. Jos pirmuosiuose tuščiuose puslapiuose galite parašyti palinkėjimą, kuris laikui bėgant taps vienu brangiausių dalykų jūsų vaikui.

Rankdarbiai ir kūryba

Rankdarbiams skirtas rinkinys, lego ar kitos kaladėlės, dėlionės bei konstruktoriai su mėgiamais personažais - tai tokios dovanos, kurias dažniausiai pasirenka tėvai savo atžaloms. Pastaruoju metu ypač išpopuliarėjo eksperimentinės ir pasidaryk-pats (angl. DYI - do-it-yourself) dėžutės, kurios lavina vaikų smulkiąją motoriką ir, žinoma, vaizduotę. Visa tai puikios dovanos, tačiau svarbu prisiminti vieną dalyką: šiuos užsiėmimus reikėtų daryti visai šeimai kartu, priešingu atveju, tokių dovanų efektas gana trumpalaikis. Tad jei jūsų žinioje esama informacijos, kad Kalėdų senelis planuoja būtent tokią dovaną, pagalvokite, koks konstruktorius, rankdarbis ar eksperimentas būtų smagus visai šeimai.

REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai vaikus patraukia judantys žaislai

Vaikų norai keičiasi labai greitai, tiesa? Jei vieną dieną vaikas nori mažo minkšto vienaragio, kitą dieną gali norėti Bakugan drakono. Tarp šių besikeičiančių norų, viena tendencija tikrai aiški: daugeliui vaikų patinka judantys žaislai ir kuriuos galima valdyti per atstumą - robotai, robotai-gyvūnai, dronai, mašinėlės ir kiti panašūs žaislai. Tokius žaislus galima išbandyti įvairiose aplinkose, dažnai jie turi bent keletą skirtingų funkcijų. Tad jei vis dar žvalgotės dovanos ir būtinai siekiate surasti tokią, kuri paliks įspūdį, galime jus užtikrinti, kad tokia dovana sužavės tiek trejų metų mažylę, tiek paauglį.

REKLAMA

Valgomos dovanos dulkių nerenka

Būna ir taip, kad Kalėdų senelis niekaip neišrenka vaikams tinkamos dovanos… pasitaiko, kad mažieji jau viską turi, o gal apriboja biudžetas ir kitos priežastys. Tokiu atveju, neskubėkime išrinkti bet ko, nes menkaverčiai daiktai labai greitai nugula kampuose ar nepastebimose lentynose ir ten lieka rinkti dulkių. Vietoje to, geriau pasirinkime valgomą dovaną: tortą, šventinius meduolius, saldainius ar vaisių rinkinius. Taikli valgoma dovana visuomet sušildys širdeles ir bus įvertinta.

Dovanojami geri darbai

Šalia visų dovanų prisiminkime ir didžiausią dovaną - galimybę padaryti kažką gero. Taip jau yra, kad mus labiau pradžiugina kitų džiaugsmas dėl mūsų dovanotų dovanų, nei pačių gautos dovanos. Tad, jei tik yra galimybė, padovanokite vieni kitiems, o gal net nepažįstamiems žmonėms, gerų darbų. Įspūdis ir prisiminimai išliks visiems ateinantiems metams!

REKLAMA
REKLAMA

Beje, toks mažas priminimas: Kalėdų senelis visus vaikus myli vienodai, todėl būtų puiku, jei Kalėdų senelis kiekvienam vaikui atneštų po smulkmeną (kepurę, o gal šaliką?), tuo tarpu didelės dovanos būtų nuo tėvelių. Taip padarysite gerą darbą ir apsaugosite tų vaikų širdeles, kurie po Kalėdų eglute ras kuklesnes dovanas.

Džiuginančių visiems dovanų ir smagaus švenčių laukimo! Ir visuomet prisiminkite, kad pati tobuliausia dovana esate jūs patys!

Autorė Julija Kaminskaitė, Kitsy.lt komandos narė

Kitsy laideles rasite Go3 platformoje: https://go3.lt/series/kitsy-,serial-1844561

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų