REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirma mokslo metų savaitė tapo tikru galvos skausmu tėvams ir mokytojams. Šalies ugdymo įstaigose susirgo 15 vaikų, izoliacijoje – 228 moksleiviai. Naujausiais duomenimis, Gargžduose COVID-19 patvirtintas darželinukui, visa darželio grupė ir keturios darbuotojos yra izoliuotos. Koronavirusas įsisuko ir į Kauno katalikišką mokyklą, kontaktą su dviem sergančiais vaikais turėjo net 24 mokytojai, bus sprendžiama, ar gimnazijoje mokymą tęsti. 

Pirma mokslo metų savaitė tapo tikru galvos skausmu tėvams ir mokytojams. Šalies ugdymo įstaigose susirgo 15 vaikų, izoliacijoje – 228 moksleiviai. Naujausiais duomenimis, Gargžduose COVID-19 patvirtintas darželinukui, visa darželio grupė ir keturios darbuotojos yra izoliuotos. Koronavirusas įsisuko ir į Kauno katalikišką mokyklą, kontaktą su dviem sergančiais vaikais turėjo net 24 mokytojai, bus sprendžiama, ar gimnazijoje mokymą tęsti. 

REKLAMA

Kauno katalikiškoje Jono Pauliaus gimnazijoje neramios dienos. Čia koronavirusas nustatytas 2 moksleiviams, abu užsikrėtusieji yra vienos šeimos vaikai, mokosi skirtingose klasėse. O sąlytį su jais mokykloje turėjo net 54 mokiniai – iš viso dvi klasės, jos yra izoliuotos ir bus mokomos nuotoliniu būdu.

Tiesa, didžiausiu iššūkiu gimnazijai šiuo metu tapo keliasdešimt mokytojų, kurie turėjo kontaktą su sergančiais vaikais.

REKLAMA
REKLAMA

„24 mokytojai turėjo kontaktą, šiuo metu jie yra punktuose ir tikrinasi dėl COVID“, – sako direktorė Ramutė Latvelienė.

Pasak gimnazijos direktorės, vos tik sužinojus mokytojų atsakymus dėl koronaviruso, bus sprendžiama, ar tęsti mokymą gimnazijoje.

REKLAMA

„Šiandien turėtume sužinoti atsakymus apie mokytojus, jei sužinosime, kad kažkas užsikrėtė, iš karto uždarysime gimnaziją“, – pasakoja R. Latvelienė.

Koronavirusas ir toliau plinta ne tik mokyklose, bet ir darželiuose. Štai Gargždų lopšelio-darželio ,,Gintarėlis“ auklėtiniui patvirtintas COVID-19. Visa grupė yra izoliuota, taip pat ir keturi darželio darbuotojai, kurie turėjo kontaktą su šia grupe. Spėjama, kad koronavirusu vaikas užsikrėtė nuo šeimos nario.

„Yra izoliuota 20 vaikų, trys mokytojos ir viena mokytojos padėjėja. Mes žinome, kad serga šeima“, – teigia lopšelio-darželio direktorė Alė Šimaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak lopšelio-darželio direktorės, vos tik sužinojus apie koronavirusą, buvo izoliuota darželio grupė, darbuotojai ir informuoti tėvai. Vėliau dezinfekuotos patalpos, kuriose ugdomi vaikai, pastarieji kontakto su kitomis grupėmis neturėjo.

„Mūsų teritorija yra atribotom aikštelėm, vaikai tarpusavyje kontakto tikrai neturėjo. Nebent už vartų eidami namo, visoje įstaigoje yra sudaryti darbuotojų maršrutai“, – kalbėjo A. Šimaitienė.

Šalies ugdymo įstaigos tampa didžiausiu galvos skausmu – 15 jų užfiksuotas koronavirusas. Iš viso saviizoliacijoje yra 228 mokiniai, o koronavirusu šiuo metu serga 15 vaikų.

Epidemiologai ramina, žmones kad visi židiniai mokyklose ir darželiuose yra valdomi, ugdymo įstaigos paiso rekomendacijų, tad uždarinėti mokyklų nėra prasmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jie neužsikrėtė mokyklose, atėjo iš švenčių, šeimos. Tie židiniai yra valdomi, izoliuojami, surenkami kontaktai. Todėl visas mokyklas uždaryti netikslinga“, – sako epidemiologė Daiva Razmuvienė.

Griežtinti ugdymo tvarkos nežada ir ministras Aurelijus Veryga. Tiesa, ministras prakalbo apie rekomendacijas mokyklose vaikus maitinti tik šiltu maistu ir valgyklose atskirti mokinių srautus. Paklausus, ar toks reikalavimas yra adekvatus, kai valgyklose vaikai tarpusavyje nuolatos kontaktuoja, ministras rekomendacijomis neabejoja.

„Matyt, bus tokių aplinkybių, kai bus neįmanoma tokią galimybę suteikti. Nieko nepadarysi, tada vaikai valgys klasėse ir tai, matyt, nebus šiltas maistas. Bet, jeigu yra galimybė, kaip mitybos specialistai ir mini, labai svarbu pasirūpinti ir kitais poreikiais, kurie yra svarbūs, kad vaikai nesulauktų kitų problemų, susijusių su virškinimo sistema“, – pasakoja sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

REKLAMA

Pasak sveikatos specialistų, visi šiuo metu koronavirusu sergantys vaikai gydomi namuose, jų sveikatos būklė yra normali, nei vienas neguli ligoninėje.

Iš viso per vakar dieną šalyje nustatyti 32 koronaviruso atvejai, o daugiausia jų Kauno apskrityje – 14, Vilniaus – 10, Klaipėdos – 4. Po kontakto su sergančiaisiais užsikrėtė 19 žmonių. O po šeimos šventės Raseinių rajone koronavirusu užsikrėtė ir joje dalyvavęs moksleivis.

„Šios šventės dalyvis pasitaikė mokinys, prezidento Jono Žemaičio gimnazijos mokinys. Šiuo metu registruoti du asmenys susirgę ir izoliuota visa klasė – 24 mokiniai. Mokytojai nėra izoliuoti, nes jie laikėsi visų reikalavimų, buvo su kaukėmis“, – teigia D. Razmuvienė.

REKLAMA

Maža to, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ragina savivaldybes kuo greičiau atsiimti mokytojų tyrimams skirtus greituosius koronaviruso testus. Kol kas testuoti mokytojus pradėjo tik Kauno miestas, kitos savivaldybės delsia. Vakar greitųjų koronaviruso testų nebuvo atsiėmusios 14 šalies savivaldybių.

„Kuo anksčiau, tuo geriau būtų atlikti šituos testus ir matyti situaciją dar neįsibėgėjus mokslo metams, noriu paraginti savivaldybes kuo greičiau tuos testus atsiimti“, – kalbėjo A. Veryga.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis,šiuo metu ligoninėse dėl koronaviruso gydoma 40 asmenų, 3 iš jų yra reanimacijoje, vienam taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, o 14 asmenų yra su su deguonies kaukėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų