REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į skandalus su moterimis antrą kartą per savo gyvenimą papuolęs parlamentaras Petras Gražulis neigia savo kaltę ir save vadina patikimu ir patikliu vyru, kuriuo dėl jo gerumo lengva pasinaudoti. Apie tai ir kaip dabar klostosi judviejų santykiai su nesantuokinės dukters motina Birute Navickaite žinomas vyras papasakojo ir TV3 laidos „Prieš srovę“ redakcijai.

Į skandalus su moterimis antrą kartą per savo gyvenimą papuolęs parlamentaras Petras Gražulis neigia savo kaltę ir save vadina patikimu ir patikliu vyru, kuriuo dėl jo gerumo lengva pasinaudoti. Apie tai ir kaip dabar klostosi judviejų santykiai su nesantuokinės dukters motina Birute Navickaite žinomas vyras papasakojo ir TV3 laidos „Prieš srovę“ redakcijai.

REKLAMA

„Aš esu patiklus… Jei žmogus tranzuos, sustabdys mane, neturės, kur permiegoti, tai aš jį atsivesiu, apnakvydinsiu ir panašiai. Aš tikiu žmogumi, kad jis nieko blogo tau gyvenime nepadarys… Ir, matyt, toks ir mirsiu, nesvarbu, kad apgautas daug kartų, tiesiog negaliu pasikeisti“, – įtarimų, jog savo nuomojamoje sodyboje Trakų rajone, Vosyliukų kaime, galėjo išprievartauti 35-erių moterį, kratosi politikas.

Petrai, nuolat įsiveliate į skandalus su moterimis. Kur čia paslaptis?

Jeigu žiūrėsime į Birutės atvejį. Tai aš buvau išsiskyręs, Birutė neištekėjusi. Jeigu būtų normali moteris, galėtume ir gyventi. O dabar vaiko negali aplankyti, nes bijai parsivežti ir panašiai, apkaltins, kad plaukus kirpai ar kitą kartą dar labiau, kad tu ją kažkur sumušei, baisu ir aplankyti tą vaiką.

REKLAMA
REKLAMA

Tai dabar nelankysite vaiko?

Reikės lankyti, bet labai jau atsargiai. Galbūt vaiko teisių paprašysiu, kad atvestų į tam skirtas patalpas vaiką, nes aš nežinau, kaip elgtis.

REKLAMA

Čia viskas dėl paskutinio incidento? Gal galite papasakoti plačiau, kas tuomet įvyko?

Pasiėmiau dukrytę, smagiai leidome laiką. Ji labai maloni, miela, bendravome, buvo linksma, bėgiojome, važinėjome. Parsivežiau pirmą kartą namo, o pasiėmęs trumpesniam laikui buvau ir anksčiau ir vat, suprantate, skandalas, kad aš jai nukirpau plaukus. Ji mane apkaltino, bet aš nekirpau nė vieno plauko, kam man kirpt vaikui plaukus? Nei minties tokios neturėjau. Apkaltino per feisbuką, per visas televizijas, kad aš jai apkirpau plaukus, ją alkaną laikiau, kad jos nemaitinau, kad jinai sukūdo, tokie visokie kaltinimai.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek dienų dukra buvo su jumis?

Buvo gal kokias tris dienas tik…

Kokie dabar jūsų santykiai su Birute? Ar bendraujate?

Aš stengiuosi, bet tik dėl vaiko. Jeigu ir būtų kokie jausmai, tai po visokių tokių apjuodinimų jų negali likti. Tai nenormalu, jeigu liktų kažkokie jausmai.

Bet ji iš savo pusės sako, kad jūs irgi negražiai elgiatės...

Aš atsiprašau privačiai, jeigu iš mano pusės buvo kažkas pasakyta jos atžvilgiu, ne viešai. O ji visokias žinutes paėmė ištransliavo per visą Lietuvą.

Petrai, noriu tokį hipotetišką klausimą paklausti: ar galėjo būti, kad kažkokio vakarėlio metu, aišku, nebūtinai to vakarėlio metu, jūs išgėręs vyno susižavite moterimi tiek, kad mėgintumėte su ja suartėti?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Hipotetiškai, tikrai ne. Tikrai ne… Gali moteris ir labiausiai patikti, bet niekada prie moters nelysiu, nesiglaustysiu, jeigu ji to pati nenorės, niekada.

Ar kalbate, kad per prievartą prie moters nelįstumėte?

Jokiu būdu to nebus…

O jeigu moteris sutinka?

Čia jau kitas dalykas, bet jau esu pasimokęs su Birute ir labai atsargiai žiūriu į moteris.

Jūs sakote, kad jums į galvą ateina kažkokia konkreti moteris, kuri jums gali keršyti dėl atstūmimo?

Tikrai ne dėl atstūmimo ir aš pats nesuvokiu, kodėl ir už ką gali man keršyti. Aš tikrai niekaip nesuvokiu… Aš labiau galvoju, kad gal kažkokių pinigų jinai norėjo. Taip, be abejonės, prašė pagalbos tam tikrose srityse. Aš pasakiau, kad tikrai tose srityse, net nenoriu vardinti, tikrai negaliu padėti, nes yra teisininkai, advokatai, kreipkitės į juos, jie padės, nes aš negaliu, įstatymas neleidžia kištis į ikiteisminį tyrimą Seimo nariams ar ten į kitas problemas. Tam yra advokatai. Buvo tokių dalykų…

REKLAMA

Galbūt ji supyko, kad jūs atsisakėte padėti?

Galbūt, aš negaliu pasakyti, bet, manau, vis tiek, kad šitas dalykas išaiškės, bet vėliau. Bet, kaip sakoma, jau per Lietuvą nuėjo, jau esu prievartautojas.

Bet jūs atsakykite tiesiai šviesiai, ar buvo toks įvykis tą dieną, ar nebuvo?

Telefone pažiūrėjau išklotines, kad su draugais sėdėjome kavinėje prie Seimo ir 21 val. apmokėjau sąskaitą. Po to, apie 21.15 val. išvažiavau, nes pažįstami šventė savo gimtadienį, kepė lauke šašlykus, tai aš kažkiek laiko dar pasėdėjau su jais. Tą naktį aš namo negrįžau, nes mes su šeima nuomojame tą sodybėlę Vosyliukų kaime ir ten nuvažiavau.

REKLAMA

Visą interviu žiūrėkite antradienį laidoje „Prieš srovę“ 19.30 val. per TV3!

Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo išžaginimo

Policija nuo kovo 25 dienos atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnį 1 dalį dėl išžaginimo. Šiuo metu prokurorai ir pareigūnai aiškinasi šio įvykio aplinkybes.

Kovo 25 dieną policijai pareiškimą parašė 35 metų moteris, kuri tikino, kad ją kovo 15 dieną, apie 23 val. Vosyliukų kaime, Nendrių gatvėje apsvaigino ir išžagino du vyrai. Moteris policijai nurodė, kad ją esą žagino P. Gražulis ir dar vienas 35 metų vyras.

Policija pranešė, kad dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas: „Atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnį 1 dalį, bet įtarimai kol kas niekam nepareikšti. Pareigūnai šiuo metu aiškinasi. Pareiškimas buvo gautas, atliekamas ikiteisminis ir bus nustatytos visos aplinkybės“, – tv3.lt teigė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos įvykių suvestinėje apie šį įvykį skelbiama nebuvo. Pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnį 1 dalį, kas lytiškai santykiavo su žmogumi prieš šio valią panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti, ar kitaip atimdamas galimybę priešintis, ar pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusio asmens būkle, baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Prokuratūra: bus sprendžiama dėl tolimesnių veiksmų

Vilniaus apygardos prokuratūra informavo naujienų portalą tv3.lt, kad kovo 25 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 149 str. 1 d. (Išžaginimas).

„Šiuo metu atliekami proceso veiksmai, siekiant nustatyti, ar buvo padaryta nusikalstama veika. Įtarimai šiame tyrime niekam nepareikšti. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, jį atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, bus sprendžiama dėl tolimesnių veiksmų“, – tv3.lt pranešė generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų