REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėjo sprendimu paviešintas šokiruojantis vaizdo įrašas iš JAV, Šiaurės Karolinos valstijos, kuriame užfiksuota, kaip ne tarnybos metu pareigūno automobilyje kiti policininkai rado nuogą aštuonmetę jo dukrą.

Teisėjo sprendimu paviešintas šokiruojantis vaizdo įrašas iš JAV, Šiaurės Karolinos valstijos, kuriame užfiksuota, kaip ne tarnybos metu pareigūno automobilyje kiti policininkai rado nuogą aštuonmetę jo dukrą.

REKLAMA

Vilmingtono policijos departamento leitenantas Metthew Malone po šio incidento, kuris įvyko dar praėjusių metų spalio mėnesį, buvo nušalintas nuo pareigų, tačiau po atlikto vidinio tyrimo jam buvo leista grįžti į darbą.

2019-ųjų spalio 19-ąją policija gavo susirūpinusių piliečių skambutį, kurie pranešė, kad automobilyje uždaryta maža mergaitė be drabužių ir šaukiasi pagalbos.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai automobilyje rado visiškai nuogą, bet pledu apklotą mergaitę. Tuo metu mergaitės tėtis, leitenantas Metthew Malone, kartu su savo žmona buvo šalimais esančiame bare „Ogden Tap Room“, kuriame jie šventė „Oktoberfest“ festivalį.

REKLAMA
REKLAMA

Apie situaciją pirmas pranešęs JAV televizijos kanalas „WECT“ teismo pareikalavo paviešinti nešiojamos kameros vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota visa situacija.

REKLAMA

Tam pritarė teisėjas ir liepė paviešinti vaizdo įrašą, kuris esą atitinka viešojo intereso reikalavimus. Tačiau didžioji dalis vaizdo medžiagos, kurioje buvo matomas mergaitės veidas, girdimas balsas, buvo paslėptas. Sprendimas priimtas norint nepakenkti mažametei mergaitei.

Daugiau nei 30 minučių trunkančiame vaizdo įraše matyti, kaip incidento liudininkas pareigūnams pasakoja, kad prieš 20 minučių matė, kaip maža mergaitė nuoga išlipo iš automobilio ir paprašė pagalbos. Vėliau ji grįžo į automobilį.

Po kelių minučių įraše matyti, kaip iš baro išeina mergaitės tėtis ir prieina prie pareigūnų, su kuriais pasisveikina taip lyg juos pažinotų.

REKLAMA
REKLAMA

„Ji nemiega?“, – paklausė policininkas.

Tada vyras ėmė aiškinti, kad jos dukros drabužiai sušlapo, kai ši vaikų aikštelėje nusprendė pažaisti. Mergaitės drabužiai permirkę, todėl ji tėvų paprašė ją nurengti. Tėvai tą ir padarė – apklojo mergaitę pledu ir paliko ją miegoti automobilyje.

„Aš pasakiau „gerai, miegoki“. Atleiskite dėl to“, – pareigūnams sakė Matthew Malone.

Apie šią situaciją buvo pranešta socialinėms tarnyboms, kurios ėmė tirti incidentą. Tačiau po kurio laiko tyrimas buvo nutrauktas, nes nebuvo rasta jokių vaiko teisių pažeidimų.

Apygardos advokatas Benas Davidas patikino, kad medžiagą nagrinėjęs prokuroras nežinojo, kad Matthew Malone yra pareigūnas ir ši informacija niekaip neprisidėjo prie galutinio sprendimo nereikšti kaltinimų.

Vilmingtono policijos departamentas taip pat atliko savo vidinį tyrimą, kurio metu Matthew buvo nušalintas nuo pareigų, tačiau vėliau jam buvo leista toliau tęsti savo pareigas policijoje.

Šokiruojančios situacijos vaizdo įrašą galite pamatyti vaizdo siužete, esančiame straipsnio pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų