REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytuje gausios ugniagesių gelbėtojų pajėgos iki šiol pluša Pramonės gatvėje, prie padangų perdirbimo įmonės „Ekologistika“, kur kelinta para vyksta gaisro likvidavimo darbai. Skelbiama, kad situacija gaisravietėje gerėja, pats gaisras lokalizuotas, tačiau darbų dar laukia tikrai nemažai.

Alytuje gausios ugniagesių gelbėtojų pajėgos iki šiol pluša Pramonės gatvėje, prie padangų perdirbimo įmonės „Ekologistika“, kur kelinta para vyksta gaisro likvidavimo darbai. Skelbiama, kad situacija gaisravietėje gerėja, pats gaisras lokalizuotas, tačiau darbų dar laukia tikrai nemažai.

REKLAMA

Maža to, atsikvėpti ugniagesiams gelbėtojams neleidžia ir smulkesni padegimai į kuriuos taip pat privaloma reaguoti. Apie juos socialiniame tinkle „Facebook“ prabilo patys Alytaus gyventojai, kurie neslėpė pasipiktinimo tokiu nesuvokiamu kažkokių žmonių elgesiu.

Vienas internautas paviešino vaizdo įrašą, kuriame matyti degančios padangos. Jos buvo padengtos jau po to, kai kilo siaubingas gaisras Pramonės gatvėje. Nors anksčiau į tokius atvejus būdavo reaguojama atsainiau, tačiau žmonės dėl išgyvenamos ekologinės katastrofos yra gerokai jautresni.

Po šiuo įrašu pasipylė pikti komentarai, kurie gaisrus sukeliančius asmenis vadino idiotais, pusdurniais ir nenormaliais. Kažkas net pasiūlė, kad suradus tokius smulkių gaisrų sukėlėjus reikėtų juos siųsti į tą pačią Pramonės gatvę ir priverstinai įtraukti į ten vykdomus gaisro likvidavimo darbus.

REKLAMA
REKLAMA

„Gaisrininkai ir taip turi, ką veikti. O jūs dar pridarote jiems darbo. Amarai, kurie padegėte šias padangas“, – savo poziciją išsakė vienas internautas.

REKLAMA

Tuo pačiu pridurta, kad neseniai buvo padegti ir šiukšlių konteineriai, gaisras taip pat kilo Jazminų miškelyje. Tad žmonės natūraliai baiminasi, kad ugniagesiams gali pritrūkti resursų gesinant tokius „papildomus“ gaisrus.

Dirba gausios pajėgos

Apie situaciją Alytuje plačiau papasakojo šio miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausioji specialistė Loreta Cibulskienė:

„Kiekvieną parą Pramonės gatvėje dirba apie 30 ugniagesių gelbėtojų. Jie dalyvauja tik gesinimo darbuose. Noriu nuraminti Alytaus gyventojus, miestas tikrai nėra paliktas likimo valiai. Alytų šiuo metu padeda saugoti ir Kauno ugniagesių pajėgos.“

REKLAMA
REKLAMA

Specialistės teigimu, šiuo metu nėra fiksuojama gaisrų padidėjimo atvejų, o viskas vyksta pagal įprastą scenarijų:

„Bendra situacija tikrai yra įprasta. Visada turime degančių konteinerių arba kažkas pavagia laidus ir juos degina miškeliuose. Taip pat kažkas degina padangas. Tikrai šiuo metu bendras gaisrų skaičius nėra padidėjęs.

Neturime žinių apie ligotus žmones, kurie tyčia sukeltų gaisrus. Dažniausia, tai vaikai žaisdami arba benamiai besišildydami kažką uždega. O kartais ir tvarkingi suaugę žmonės, kurie įmeta cigaretės nuorūką į konteinerį nesuvokdami tokių savo veiksmų pasekmių.“

Būtent dėl pastarųjų yra skaudžiausia, nes žmonės kartais elgiasi abejingai ir neapgalvotai. „Pamenu, kad anksčiau Alytuje buvo šiukšliadėžės gražios įrengtos, bet jas greitai sudegino. Būtent mesdami dar degančias nuorūkas į jas. Apmaudu dėl tokio žmonių abejingumo ir menko supratimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Esą ne mano, tai man „dzin“. Pažiūrėkite, kiek visur tų cigarečių nuorūkų primėtyta. Kur bepažiūrėsi – parkelyje, miesto centre, kartais net matai kaip pro automobilio langą šveičia. Sunku pateisinti tokį žmonių elgesį“, – teigė L. Cibulskienė.

Padėtis stabilizuota

Alytaus miesto savivaldybė šią savaitę pranešė, kad situacija gaisravietėje gerėja, dūmų joje beveik nematyti.

„Situacija gaisravietėje gerėja. Šįryt pakėlus droną dūmų gaisro vietoje jau beveik nebematyti. Naktį iš Naujosios Akmenės buvo atvežta speciali technika, kuri padės ugniagesiams gelbėtojams vykdyti gaisro gesinimo darbus. Netrukus į gaisravietę turėtų būti atvežta ir dar viena rezervinė technika“, – teigiama savivaldybės pranešime.

REKLAMA

Alytaus valdžia taip pat skelbia atšaukusi draudimą vykdyti veiklą aplink gaisravietę esančioms įmonėms bei įvažiuoti į Pramonės rajoną, tačiau rekomendacija nevykdyti įmonėms veiklos išlieka.

„Ekstremalių situacijų komisija atšaukė draudimą įvažiuoti į Pramonės rajoną bei rekomenduoja nevykdyti veiklos šiauriniame Pramonės rajone esančiose įmonėse. Esant būtinybei, šioje teritorijoje darbdaviai privalo aprūpinti savo darbuotojus kvėpavimo takus nuo cheminės taršos apsaugančiomis priemonėmis“, – rašoma savivaldybės pranešime.

Alytuje vis dar yra pakoreguotas ugdymo procesas – bendrojo ugdymo mokyklose, Alytaus profesinio rengimo centre ir Kauno taikomosios dailės mokyklos Alytaus filiale vyksta tik neformaliojo švietimo pamokos.

REKLAMA

Anot savivaldybės, tėvai turi galimybę pasirinkti – leisti vaikus į mokyklą ar ne. Vaikų darželiuose, Alytaus muzikos mokykloje, Alytaus dailės mokykloje ir Alytaus jaunimo centre ugdymo procesas bus vykdomas, tačiau tėvams suteikiama teisė pasirinkti – leisti vaikus į įstaigas ar ne.

Už vaikų nelankytą dieną mokėti nereikės. Savivaldybės pranešime taip pat teigiama, kad į medikus nė vienas alytiškis dėl apsinuodijimo kietosiomis dalelėmis nesikreipė. Be kita ko, savivaldybė teigia kol kas negalinti pasakyti, kada į Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centrą grįš iš ten praėjusią savaitę dėl gaisro evakuoti ligoniai.

Gaisras padangų perdirbimo gamykloje Alytuje kilo praėjusio trečiadienio naktį. Penktadienį gaisras lokalizuotas, tačiau ugniagesiai įvykio vietoje dirba ir toliau, nes padangos gaisravietėje dar smilksta.

Nuo gaisro pradžios liepsnas malšina kelios dešimtys ugniagesių iš Alytaus, aplinkinių savivaldybių, taip pat ir iš kitų Lietuvos vietų, jie nuolat keičiasi pamainomis. Alytuje ir Alytaus rajone paskelbta ekstremali situacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų