REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
41
Žvalgytuvės po brangiausius Vilnius butus

Arti milijono eurų ir daugiau kainuojantys butai Niujorke, Londone, Tokijuje ar Maskvoje nestebina nieko. Tačiau tokios nekilnojamajam turtui įsigyti skiriamos sumos Vilniuje – tikra retenybė. Vis dėlto, tų, kurie sau gali leisti pusės milijono eurų ribą peržengiantį butą sostinėje, laukia tikrai seilę varvinantys variantai.

41

Arti milijono eurų ir daugiau kainuojantys butai Niujorke, Londone, Tokijuje ar Maskvoje nestebina nieko. Tačiau tokios nekilnojamajam turtui įsigyti skiriamos sumos Vilniuje – tikra retenybė. Vis dėlto, tų, kurie sau gali leisti pusės milijono eurų ribą peržengiantį butą sostinėje, laukia tikrai seilę varvinantys variantai.

REKLAMA

Šį kartą portalas tv3.lt pasižvalgė po prabangių Vilniaus butų segmentą ir aiškinosi, kas siūloma tiems nuosavą pastogę susiruošusiems pirkti žmonėms, kurie savo sąskaitoje turi nuo pusės iki vieno milijono eurų. Skelbimus su tokiomis būsto kainomis analizavome alio.lt ir aruodas.lt pardavimo portaluose.

Suvedus minėtas sumas į paiešką, prieš akis išmetami vos keleto Vilniaus rajonų pavadinimai. Senamiestis, Centras, Naujamiestis – šiose sostinės vietose slepiasi brangiausiai vertinami ir prabangiausi butai.

REKLAMA
REKLAMA

212 kv. metrai, trečias iš keturių aukštų, židinys, aukštos lubos ir pro langą matomi senamiesčio bažnyčių stogą. Toks yra 960 tūkstančiais eurų įvertinto buto Rožių alėjoje apibūdinimas.

REKLAMA

Tiesa, norint turėti nuolatinę nuosavą automobilio stovėjimo vietą, už garažą dar reikėtų papildomai pakloti 140 tūkst. eurų. Taigi, bendrai už galimybę gyventi šiuose Senamiesčio apartamentuose reiks atseikėti 1,1 mln. eurų.

Kiek mažiau, 900 tūkst. eurų, atsieitų gyvenimas Naujamiestyje. Už tiek galima nusipirkti tarp K. Kalinausko ir J. Basanavičiaus gatvių esančią 163 kv. metrų rezidenciją, kuri netgi gali būti dar labiau padidinta. Esant didesnio ploto poreikiui, pardavėjas siūlo apartamentų praplėtimą papildomais 70 kv. metrų, panaudojant dalį terasos.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ir čia už norą nesukti galvos dėl automobilio laikymo teks dar plačiau atverti piniginę. Dvi požeminio parkavimo vietos papildomai kainuos 50 tūkstančių eurų.

„Šiame name gyveno prieškarinės Lietuvos elitas, o vėliau net ir pati Žemaitė!“. Taip dėmesį bando pritraukti buto J. Basanavičiaus gatvėje pardavėjai, už jį prašantys irgi nemenkos sumos – 800 tūkst. eurų.

Nors kaina nemaža, kambarių čia irgi nepritrūksite. Į saugomų kultūros paveldo vertybių sąrašą įrašytame kone 323 kv. metrų bute yra net 14 kambarių. Tiesa, teks padirbėti norinti juos paversti jaukiomis gyvenamomis patalpomis. Kaip matyti iš pateikiamų nuotraukų, kurį laiką butas buvo naudojamas kaip biuras. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu pinigai jums ne problema, bet turėti brangų būstą norite ne pačiame miesto centre, o kiek atokiau, pernelyg daug variantų neturite. Vienu iš jų gali būti Olimpiečių gatvė šalia Neries, priešais Gedimino pilį. Čia parduodami 127 kv. metrų VIP klasės apartamentai sąskaitą patuštins 740 tūkst. eurų.

Gera žinia ir ta, kad į solidžią kainą jau įskaičiuotos ir dvi požeminio parkavimo vietos.

780 tūkst. eurų ir gausite 169 kv. m būstą su panoraminiais miesto vaizdais šalia Gedimino prospekto, A. Rotundo gatvėje. Potencialūs pirkėjai viliojami didele buto terasa, židiniu, viršutiniu pastato aukštu, uždaru vidiniu kiemu ir pilnu buto įrengimu.

REKLAMA

Daugiau nei pusės milijono eurų skyrimas būstui negarantuoja, kad turėsite butą svajonių vietoje, kurioje naują gyvenimo etapą galėsite pradėti vos gavę raktus. Štai Senamiesčio Krivių gatvėje 555 tūkst. eurų prašoma už tik dalinę apdailą turintį 182 kv. m. butą.

Be to, už papildomą, bet nenurodomą sumą, teks pirkti ir vietą požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Mažiausio ploto butą apžvelgiamoje kainų kategorijoje galima rasti vienoje iš turistų labiausiai pamėgtų Vilniaus gatvių – Aušros Vartų. Galimybė gyventi renovuotame name esančiame 90 kv. metrų bute su didele terasa ir vaizdu į Rotušės aikštę ir Didžiąją gatvę kainuoja 540 tūkst. eurų.

REKLAMA

„Registrų centro“ duomenimis, naujo statybos buto kvadratinio metro vidutinė kaina 2018 m. III ketvirtį Vilniuje buvo 989 eurai. Senos statybos butų kainos sostinėje liko stabilios: už kvadratinį metrą reikėjo mokėti 1 398 eurus, Senų namų vidutinė kaina per III ketvirtį krito 15,5 proc. ir siekė 910 eurų už kvadratinį metrą.

Išvysti daugiau prabangiausių Vilniaus būstų galite nuotraukų galerijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų