REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį penktadienį, vasario 1 d., „Luminor“ banko klientai sulaukė naujų, didesnių įkainių. Pakoreguotos paslaugų kainos lygiai po savaitės laukia ir kito stambaus Lietuvos banko vartotojų.

Jau šį penktadienį, vasario 1 d., „Luminor“ banko klientai sulaukė naujų, didesnių įkainių. Pakoreguotos paslaugų kainos lygiai po savaitės laukia ir kito stambaus Lietuvos banko vartotojų.

REKLAMA

Kaip praneša „Luminor“, nuo šiandienos įvairūs atsiskaitymai, pavyzdžiui už komunalines paslaugas, šio banko padaliniuose kainuos nebe 3, o jau 5 eurus. Iki 5 eurų taip pat ūgtelės pervedimų eurais banko viduje ir į Europos ekonominės erdvės šalis mokestis, taip pat pervedimai kita valiuta banko viduje. Iki tol visos šios paslaugos kainavo 3 eurus.

Nemaloniai turėtų nustebti ir tie „Luminor“ klientai, kurie grynuosius pinigus pamėgę išsiimti iš „Perlo terminalų“. Iki šiol kiekvienas grynųjų pinigų išmokėjimas arba įnešimas į juos buvo nemokamas, bet nuo vasario 1 d. jau kainuoja 30 centų. Tiesa, pinigų išėmimas iš šių terminalų jau anksčiau buvo apmokestintas SEB ir „Swedbank“ klientams.

„Luminor“ klientams padidėjo ir minimalus paslaugų mokestis. Nuo šiol per mėnesį už jį teks mokėti 10 centų daugiau - 1 eurą vietoje buvusių 90 centų. Na, o naujos mokėjimo kortelės išdavimas arba esamos kortelės atnaujinimas klientų kišenes patuštins nebe 3, o 5 eurais.

REKLAMA
REKLAMA

Pabrango ir banko identifikavimo priemonių keitimas. PIN ir TAN kodų kortelių pakeitimo mokestis pašoko nuo 1,45 iki 1,55 euro. Tiek pat padidėjo ir pirminio prisijungimo slaptažodžio kortelės pakeitimas.

REKLAMA

Naujos „Luminor“mokėjimo kortelės išdavimas arba atnaujinimas taip pat brangsta nuo 3 iki 5 eurų.

„Matydami, kad vis daugiau mūsų klientų renkasi skaitmeninės bankininkystės paslaugas ir norėdami dar labiau paskatinti šį procesą, ryžomės kainų peržiūrai tų paslaugų, kurios daro įtaką mažiausiai daliai mūsų klientų, bet sukuria aukštas sąnaudas“, – pokyčių priežastis dar gruodį tv3.lt aiškino „Luminor“ kasdieninių paslaugų pardavimų valdymo skyriaus vadovė Miglė Pletkuvienė.

Naujus įkainius nuo vasario 8 d. pasiūlys ir SEB bankas.

Tiems klientams, kuriems negalioja nemokamo išsigryninimo limitas, visuose šalies bankų bankomatuose, tarp jų ir paties SEB, už pinigų išėmimą bus nuskaičiuojama 0,8 proc. nuimamos sumos. Tokia naujovė reikš, kad mokėjimo korteles VISA CLASSIC turintiems SEB klientams bus sumažintas mokestis už grynųjų išėmimą. Iki šiol jis siekia 2 proc. nuo išimamos sumos, o pagal naujus įkainius sumažės.

Nuo vasario 8 d. pagal paslaugų planą suteikiamu nemokamu grynųjų pinigų paėmimo limitu SEB klientai galės naudotis paimdami grynuosius pinigus bet kuriame Lietuvos ar bet kurios užsienio šalies banko bankomate. Už tai bankui jie nebeturės mokėti grynųjų pinigų paėmimo mokesčio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų