REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
37
Kainos Miunchene (nuotr. skaitytojo)

Lietuviai išvykę į kitus miestus dažnai mėgsta palyginti kainas savoje šalyje ir svetimose. Šį kartą tv3.lt redakciją pasiekė nuotraukos su užfiksuotomis kainomis Miunchene, Vokietijoje.

37

Lietuviai išvykę į kitus miestus dažnai mėgsta palyginti kainas savoje šalyje ir svetimose. Šį kartą tv3.lt redakciją pasiekė nuotraukos su užfiksuotomis kainomis Miunchene, Vokietijoje.

REKLAMA

Miunchenas savo kainomis išsiskiria ir iš likusių Vokietijos miestų. Mat ten ypač didelės nuomos ir nekilnojamojo turto kainos, o tai bendrai kelia pragyvenimo lygio kainą. Tai reiškia, kad ir atlyginimai ten dėl to turi būti mokami didesni. 2016 metais, perkamoji galia Miunchene buvo 37 proc. didesnė nei nacionalinis vidurkis.

„Averagesalarysurvey.com“ nurodo, kad vidutinė metinė alga Miunchene siekia 65 tūkst. eurų per metus, neatskaičius mokesčių. Tai yra – beveik 5,5 tūkst. eurų per mėnesį. Magistro laipsnį turintys darbuotojai dažniausiai vidutiniškai uždirba 55 tūkst. eurų per metus, o bakalauro – 25 tūkst. eurų.

Numbeo skaičiuoja, kad keturių asmenų šeima Miunchene per mėnesį išleidžia maždaug 2,8 tūkst. eurų, neįtraukiant nuomos. Vienas žmogus per mėnesį – maždaug 809 eurų. Skaičiuojama, kad pagal brangumą Miunchenui skiriama 102 vieta iš 537 miestų visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Palyginimui su Vilniumi, skaičiuojama, kad perkamoji galia Miunchene yra net 88 proc. didesnė nei Vilniuje. Miunchene gyvenant reikėtų maždaug 3,9 tūkst. eurų per mėnesį, kad galėtum išlaikyti tą patį standartą kaip Vilniuje gaudamas 2,2 tūkst. eurų.

REKLAMA

Tiesa, šiame puslapyje palyginamos atskirų produktų ir paslaugų kainos. Iš to matyti, kad nors nuomos kainomis šių miestų lyginti tikrai negalima, bet kai kurie maisto produktai Miuncheno parduotuvėje net pigesni nei Lietuvoje.

Iš tv3.lt turimų nuotraukų, kurios užfiksuotos viename prekybos tinklų, matyti, kad ir daugiau produktų yra pigesni. Štai šokolado „Milka“ kaina – 0,95 Eur, ilgavaisiai agurkai – 0,59 Eur, kilogramas cukraus – 0,65 Eur, raudonosios paprikos – 1,89 Eur.

Yra ir daug brangesnių prekių: bananų kilogramas – 1,09 Eur (su akcija 0,79 Eur), 400g maltos jautienos – 2,79 Eur, 500g maltos jautienos ir kiaulienos – 2,39 Eur.

REKLAMA
REKLAMA

Palyginimui, Lietuvoje viename prekybos tinkle galima rasti bananų kilogramą už įprastinę 0,79 Eur kainą. O raudonųjų paprikų kilogramas Lietuvoje gali atsieiti – 2,25 Eur, cukrus – nuo 0,69 Eur, lietuviškas ilgavaisis agurkas (250 g) – 0,69 Eur, šokolado plytelė – 1,13 Eur.

Pagal kainas prekybos tinkluose, kai kas kainuoja ir panašiai. Pavyzdžiui, Miunchene litras pieno – 0,69 Eur.

Daugiau nuotraukų su kainomis – galerijoje viršuje.

Ekonomistai kainų skirtumus tarp šalių dažniausiai aiškina tuo, kad Lietuvoje mažesnė rinka, gali brangiau kainuoti logistika (prekių atgabenimas), o taip pat mažesnė konkurencija.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų