maisto produktai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „maisto produktai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „maisto produktai“.

Jokiu būdu į šaldymo kamerą nedėkite 6 produktų: gali pakenkti sveikatai

Vienas iš geriausių maisto produktų išsaugojimo būdų – užšaldymas. Tai galima daryti su mėsos gaminiais, tam tikrais pieno produktais bei daržovėmis ir uogomis. Apie tai, kokia yra maisto produktų užšaldymo nauda ir kiek laiko galima vartoti įvairius užšaldytus maisto produktus papasakojo dietologas Mantas Liekis. Pašnekovas atskleidė, kad užšaldomi maisto produktai galioja neamžinai. Juos reikėtų suvartoti per tam tikrą rekomenduojamą laiko terminą.
2024-05-02

Kiekviename kąsnyje – pavojingos cheminės medžiagos: tyrimas parodė, kuriuose produktuose daugiausia pesticidų

Vaisiuose, daržovėse ir prieskoniuose Jungtinėje Karalystėje rasta toksinų, vadinamų „amžinosiomis cheminėmis medžiagomis“, o atlikus bandymus paaiškėjo, kuriuose iš produktų – jų daugiausiai. Ši žinia sukėlė kampanijos dalyvių nerimą dėl galimo poveikio visuomenės sveikatai, skelbia portalas „Independent“. Remiantis naujausių vyriausybės bandymų rezultatais, PFA cheminės medžiagos, naudojamos kai kuriuose pesticiduose, 2022 m. buvo aptiktos įvairiuose maisto produktuose.
2024-04-12

Pelėsis ant maisto: ekspertė įvardijo, kokių supelijusių produktų šiukštu negalima valgyti

Ar saugu valgyti maistą, ant kurio buvo pelėsis? „IDRlabs“ svetainėje atliktas „pasibjaurėjimo maistu testas“, kurio dalyviai įvertino skirtingus maisto produktus ir aptarė, ar juos saugu valgyti nupjovus pelėsį, atskleisdami kompleksinius požiūrius į maisto vartojimą ir higienos normų suvokimą. Visgi, maisto saugos ekspertė Sylvia Anderson sako, kad tam tikrus maisto produktus valgyti yra galima, nepaisant to, jog ant jų buvo užsidėjęs pelėsis.
2024-04-11

Atsisakykite šių produktų: sumažinsite infarkto riziką

„Sveikata ir Gerovė“ savo socialinio tinklo paskyroje pasidalino naudinga informacija apie tai, kurių maisto produktų reikėtų vartoti daugiau, o kurių reikėtų vengti tam, kad užkirstume kelią miokardo infarktui. Miokardo infarktas (širdies smūgis) – tai visiškas vainikinės arterijos ar vienos iš jos atšakų užsikimšimas, kuris sukelia negrįžtamą širdies audinio pažeidimą, nekrozę – širdies audinio mirtį.
2024-04-04

Šie produktai – aukso gysla žarnynui: valgykite dažniau

Profesorius Timas Spectoras atskleidė du svarbiausius dalykus, kurie padeda palaikyti žarnyno sveikatą, tuo pačiu mažina uždegimą organizme ir net gali padėti apsisaugoti nuo vėžio. Mitybos ekspertas ir vienas iš sveikatos programėlės „Zoe“ įkūrėjų paaiškino, kad stiprus žarnyno mikrobiomas gali būti labai naudingas sveikatai, nes padeda mažinti uždegimus.
2024-03-30

Apklausa: vis daugiau Lietuvos gyventojų negali įpirkti maisto produktų

Vasario mėnesį Nacionalinio skurdo mažinimo organizacijų tinklo (NSMOT) užsakymu „Spinter tyrimai“ atlikta reprezentatyvi gyventojų apklausa rodo, kad vis daugiau gyventojų negali įpirkti maisto produktų. Vasario duomenimis, 14,3 procentų Lietuvos gyventojų trūko pinigų maistui, o 19,5 procentams – lėšų būsto nuomai ar komunaliniams mokesčiams.
2024-03-16

Žiniasklaida: leidus prekiauti pasibaigusio galiojimo maisto produktais, jų prekybininkai nesiūlo

Nuo šių metų Lietuvoje leidžiant prekiauti pasibaigusio galiojimo, bet dar tinkamais vartoti maisto produktais, pavyzdžiui, miltais, kruopomis, kava, prekybininkai tokių produktų pirkėjams iki šiol nesiūlo, rašo portalas lrt.lt.  „Maximos“ atstovė Raminta Gecevičiūtė teigia, kad šiuo metu neturi planų pardavinėti produktų, kurių galiojimo laikas yra pasibaigęs, bet jie dar yra tinkami vartoti.
2024-03-16

Ragina valgyti šiuos produktus: sąnariai jums padėkos

Daug kalbama apie mitybos svarbą bendrai sveikatai ir gerovei, tačiau nors kai kurie dėmesį sutelkia į suvartojamą kalorijų kiekį, svarbu ir tai, ką valgome. Ekspertė ragina į mitybą įtraukti keturis produktus, kurie padeda sumažinti įvairių ligų – Alzheimerio, diabeto ir net vėžio – riziką. Ekspertė įspėjo, kad daugelis maisto produktų, kurie sudaro didžiąją dalį vakariečių mitybos raciono, iš tikrųjų gali mus dar labiau apsunkinti.
2024-03-14

Šiukštu nelaikykite šių produktų šaldytuve: gali baigtis liūdnai

Daugelis šiuos maisto produktus laikome šaldytuve ir, deja, rizikuojame savo sveikata. Šaldytuvas yra būtiniausias virtuvės įrenginys, kuriame vėsiai laikome maistą ir jis ilgiau išlieka šviežias bei tinkamas vartoti. Nors tai yra neabejotinas privalumas taupant pinigus ir tausojant aplinką, tačiau kartais tame gali slypėti gana dideli pavojai. Sveikatos priežiūros institucijos įspėjo, kad tam tikrų maisto produktų negalima laikyti  šaldytuve, nes jie gali tapti toksiški, rašo express.
2024-03-08

Šį produktą vadina aukso gysla širdžiai: ragina valgyti dažniau

Avokadai – itin naudingas produktas, kurį verta įtraukti į savo mitybą, nes jis ne tik suteikia sotumo jausmą iki penkių valandų, bet ir turi daugybę vitaminų bei padeda palaikyti sveiką kraujospūdį. Šakių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras socialiniuose tinkluose pasidalino maitinimo organizavimo specialistės Giedrės Pivnickienės informacija apie avokadų teikiamą naudą.
2024-03-05
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų