REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujame „Coca-Cola“ ir „Pepsi“ gėrimų recepte bus mažiau 4-metilomidazolio, nes šis chemikalas Kalifornijoje priskirtas prie kancerogeninių medžiagų, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Pakeistas receptas jau pradėtas naudoti Kalifornijoje. Pasak „Coca-Cola“ atstovų, jie netiki, jog egzistuoja rizika visuomenės sveikatai, dėl kurios reiktų keisti receptą. Tačiau gamintojai žengė šį žingsnį tam, kad produktai nebūtų pradėti ženklinti „moksliškai nepagrįstais įspėjimais“.

REKLAMA

Amerikos gėrimų asociacija teigia, jog, pasak vieno tyrimo, ši cheminė medžiaga yra susieta su pelių ir žiurkių vėžio atvejais, tačiau nėra įrodymų apie riziką žmonių sveikatai.

JAV maisto ir vaistų administracija teigia, jog žmogui reiktų išgerti 1000 skardinių kokakolos, kad gautų tokį patį kiekį chemikalų, koks buvo duodamas gyvūnams labaratorijoje.

Pasak industrijos stebėtojo „Beverage Digest“, „Coca-Cola“ ir „Pepsi“ sudaro beveik 90 proc. gazuotų gaiviųjų gėrimų rinkos.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialus „Coca-Cola“ kompanijos komentaras apie  gėrimo saugumą ir sudėtį:

Karamelinis dažiklis, naudojamas mūsų produktuose visada buvo ir bus saugus bei tinkamas vartoti, be to, „Coca-Cola“ kompanija nekeičia savo garsiosios gėrimų formulės. Metams bėgant, mes tobulinome savo gamybos procesus, tačiau niekada nekeitėme savo slaptosios formulės.

Mes paprašėme savo karamelės gamintojų pakeisti gamybos procesą, šiek tiek sumažinant 4-MEI medžiagos kiekį karamelėje, tačiau tai neturės jokio poveikio gėrimo formulei, skoniui bei kokybei, kurios iš mūsų tikisi vartotojai. Šie pakeitimai neturės įtakos ir „Coca-Cola“ spalvai.

Mūsų pagrindiniu prioritetu išlieka mūsų produktų kokybė bei saugumas. Mes ir toliau remsimės patikimais, įrodymais grįstais moksliniais tyrimais, norėdami užtikrinti, kad mūsų produktai yra saugūs vartoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų