Receptas
Receptai
Tai puikus būdas atrasti naujus skonius ir išbandyti įvairius patiekalus namuose. Nuo tradicinių lietuviškų valgių iki pasaulio virtuvės įkvėptų receptų – kiekvienas gali rasti sau tinkamą variantą. Eksperimentuokite su ingredientais, atraskite naujas gaminimo technikas ir mėgaukitės gardžiais patiekalais!
Taip kepti bulviniai blynai sužavės nuo pirmo kąsnio: skonis vertas 10 balų
„Mes esame tikri bulvių mėgėjai. Ir į savaitę bent kartą mielai valgome tik bulvinius patiekalus. O jūs mėgstate bulves?“ – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min. Bulviniams blynams reikės: 1 kg bulvių; 2 kiaušiniai; 1 svogūnas; žiupsnis juodųjų pipirų; 1 a. š. bulvių prieskonių; druskos, pagal skonį; aliejaus, kepimui pagal poreikį; grietinės, pagal poreikį.
Bulves ir svogūną nulupame.
Taip gaminti cepelinus išmoko iš Ilonos: „Pavyko iš pirmo karto“
„Tobuli ir greitai paruošiami cepelinai. Moku gaminti ir iš tarkių – 3 žalios bulvės : 1 virta – toks santykis niekada nepaveda. O šiuos pamačiau pas Iloną ir nieko nelaukus išbandžiau. Pagaminti pavyko iš pirmo karto, o antras dublis gavosi iš viso idealus. Patarimas – nepirkite varškės, supakuotos pakeliuose po 200 g, nes cepelinų nepavyks išvirti. Varškė turi būti rupesnė, t. y. supakuota po 500 g“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.
Šis obuolių pyragas taps tikru rudens hitu: „Kepiau net keletą kartų“
„Rudenį obuolių pyragų nebūna per daug. Ir nors kiekvieną kartą stengiuosi juos kepti vis skirtingus, šį kepiau net keletą kartų“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė.
Originalus receptas tikrai buvo be jokių šermukšnių ir be kardamono. Bet aš vis ieškojau tinkamo recepto, kur obuoliai ir kardamonas pyrage derėtų geriausiai. Kai iškepiau šį pyragą, cinamoną pakeisdama kardamonu, supratau, kad ir šermukšniai čia labai tiktų.
REKLAMA
REKLAMA
Kepant kotletus į faršą įdeda 1 produktą: skonis būna tobulas
„Šis šnicelis nėra toks jau blogas ar visiškai neskanus patiekalas, kaip kam gali pasirodyti minint mokyklos valgyklą“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė.
Jei tik mėgstate maltinukus, pabandykite vietoje įprasto batono ar avižinių dribsnių į faršą dėti būtent šviesą duoną. Būtent ši duona suteikia šniceliui išskirtinį skonį.
Paprastas, bet superinio skonio obuolių pyragas: sužavės visus
„Nematomas pyragas – tai pracūziškas desertas, kuriame yra daug plonais griežinėliais supjaustytų obuolių ir labai mažai tešlos, mažai cukraus ir mažai riebalų, tik tiek, kad būtų galima užpildyti visą kilogramą obuolių!“, – rašė tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Šį pyragą dievina ne tik prancūzai, bet ir japonai. Man jis taip pat labai patiko, tačiau galiu pasakyti, kad jis daugiau panašus į lengvą desertą, nei į pyragą.
Vos 6 ingredientai ir paruošite ypatingo skonio blynų tortą: užsirašykite
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti ypatingai skanų blynų tortą.
Reikės:
Lietinių blynų
Šviežių uogų
Šokoladinio kremo
Kremui reikės:
250 g 35 proc. riebumo grietinėlės
Kelių šaukštų grietinės
Kelių šaukštų cukraus
Gaminimo eiga:
Atšaldytą grietinėlę supilame į plakimo indą ir plakame, kol susidaro standžios putos. Į gautą masę dedame kelis šaukštus grietinės – tai padės grietinėlei sukietėti ir taps standesnė.
REKLAMA
REKLAMA
Atrado tobulą bulvių kugelio receptą: naudoja 1 slaptą ingredientą
Ieškote tobuliausio kugelio recepto? Tuomet galbūt šis bus būtent toks.
„Tobulas. Varškė čia vos juntama, suteikia tokį malonų poskonį“, – taip šį receptą apibūdina tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val.
Jums reikės:
15 bulvių;
250 g varškės;
2 kiaušiniai;
1 svogūnas;
Žiupsnis juodųjų pipirų;
Druskos pagal skonį;
Šlakelis aliejaus;
200 ml pieno.
Kaip paruošti
Bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame.
Atrado superinį vištienos sparnelių kepimo būdą: „Dabar gaminu tik taip“
„Minkšti, sultingi ir švelniai saldūs – tokie yra šie vištienos sparneliai kepti keptuvėje. Nors aš dažniausiai vištienos sparnelius kepu orkaitėje, nes taip yra tiesiog paprasčiausia ir patogiausia (prisipažįstu už tingėjimą), bet išbandžiusi sparnelius paruošti būtent šiuo būdu, keptuvėje, su tirštu medaus-sojos padažu, dabar sparnelius tik taip ir gaminu.
Išbandė kiaušinius kepti šiuo būdu: receptą rekomenduoja išbandyti visiems
„Kiaušiniai – vienas mano mėgstamiausių ir dažniausių pusryčių pasirinkimų. Maistinga, sotu ir man visada skanu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 2. Užtruksite apie 20 min.
Reikės:
2 kruasanai;
4 kiaušiniai;
4 juostelės Serano kumpio (ar kito mėgiamo);
Žiupsnis druskos;
Žiupsnis pipirų;
Daržovių patiekti;
Pundelis laiškinių česnakų.
Kruasaną perpjauname per pusę.
REKLAMA
REKLAMA
Išdavė skaniausią čili troškinio-sriubos receptą: „Vienareikšmiškai – šeimos mėgstamiausia“
„Vienareikšmiškai tai – mūsų šeimos mėgstamiausia sriuba“, – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Reikės:
1 svogūno;
1 morkos;
2 skiltelės česnako;
0,5 poro;
700 g jautienos faršo;
1 paprikos;
1 čili;
4- 5 didelių pomidorų;
2 v. š. ryžių;
1,5 l vandens;
2 lauro lapų;
¼ a. š. pipirų;
šlakelis aliejaus;
1 skardinės konservuotų pupelių;
ryšulėlio laiškinių česnakų.
Daržoves nulupame, nuplauname.
Ši rūkytos žuvies mišrainė taps tikru hitu: receptą užsirašykite iš karto
„Ne, ne salotos – nors salotos man skamba kur kas rimčiau, nei mišrainė. Bet salotos – tai žali salotų lapai ir dar kokios nors žalios ar virtos daržovės. O mišrainė – tai „pamakaluoti“ produktai, kuriose nėra jokių salotų lapų“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Šį kartą aprašysiu paprastą, greitai paruošiamą ir skanią mišrainę.
Labai skanus ir sotus bulvių pyragas su grybais: išbandyti rudens sezonu – būtina
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti bulvių ir grybų pyragą. Šis kepinys itin patiks tiems, kurie mėgsta pikantiškus pyragus, bet nenori ilgai gaminti tešlos. Šio pyrago pagrindas yra tiesiog traiškytos bulvės. Labai skanu ir labai lengva pagaminti.
REKLAMA
REKLAMA
Taip balandėlių dar neruošėte: Kotrynos Starkienės pietums – moderni šio patiekalo versija
Rudeniui įsibėgėjant, savaitgaliais vis daugiau laiko norime praleisti namuose. Staiga grįžta noras gaminti, eksperimentuoti virtuvėje ir nustebinti šeimą bei draugus. Čia į pagalbą visuomet skuba ir TV3 žiniasklaidos grupės laida „Kotrynos burtai“, kurioje – paprastai paruošiami, tačiau itin gardūs patiekalai.
Kotryna Starkienė pasiruošusi nustebinti ir šį savaitgalį. Ji žiūrovams pristatys ne tik modernių balandėlių receptą, bet ir pradžiugins smaližius slyvų pyragu.
Šie žemaičių blynai taps rudens atradimu: rašykitės receptą
„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Blynams reikės: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v.š. miltų; 3 v.š. krakmolo; 1 a.š. druskos;
Įdarui: 300 g faršo; 1 svogūno; druskos, juodųjų pipirų;
Padažui: 150 g grietinės; 150 ml pieno; 1 v.š. sviesto; 1 a.š. miltų; 1 skiltelės česnako; šv. krapų.
Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite.
Ši Odetos mišrainė taps tikru sezonu atradimu: „Kokį 100 kartų gaminau“
„Tikriausiai didžioji dalis mano receptų yra kažkas greito, nes kad ir kaip mėgaučiuosi maisto ruošimu, virtuvėje apsigyventi tikrai nenoriu.
Pusvalandis darbo dieną praleistas virtuvėje yra labai geras laikas, spėji truputį parelaksuoti prie puodo, bet tas neperauga į užsiknisimą ir apterštus stalviršius. O dar ir kitos dienos pietūs tuo pačiu, jeigu spėsiu truputį atsidėti, kol liko.
REKLAMA
REKLAMA
Išbandė ruošti grikius šiuo būdu ir negali atsistebėti: skonis – superinis
„Man pačiai labai patiko idėja, kaip panaudoti virtą vištieną iš sultinio. Tad ja dalinuosi su jumis. Tiesa virti vištieną tinka įvairios jos dalys: petukai, šlaunelės, blauzdelės, sparneliai, nugarėlės, ketvirčiai ir t.t. Tobula, jei vištiena bus naminė. Tada ir sultinys bus ne tik maistas, bet ir vaistas“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Verdame sultinį.
Taip keptos bulvės nustebins visus: receptą kartosite ne kartą
Jau daugiau nei 7 tūkst. metų pasaulyje žinoma bulvė yra ir viena mėgstamiausių lietuvių daržovių, kurių lietuviškame prekybos tinkle „Maxima“ daugiausia parduodama rudenį, atkeliavus šviežiam, vietinių ūkininkų užaugintam derliui.
Senuose užrašuose Odeta rado tobulą pyrago receptą: užsirašykite iš karto
„Šį pyragą kepdavau labai dažnai, kai mano vyresnėlis buvo mažas dar. Paskui pasimiršo ir daug metų nekepiau. Vakar benaršydama po savo senus užrašus radau ši receptą ir vyresnėlis iškepė. Tikrai nėra tas, kurį reikia valgyti metant svorį, bet kartais reikia to gabaliuko“, – rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Reikės: 1 skardinė „Rududu“ tipo kremo; 500 g maskarponės sūrio; 3 kiaušiniai; 2 pakeliai sausainių (Gaidelis ar kitokių panašių); 100g sviesto.
REKLAMA
REKLAMA
Išdavė neatsivalgomų itališkų ryžių rutuliukų receptą: gaminsite ne kartą
TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Italija“ Gian Luca Demarco šį sekmadienį lankėsi ryžių laukuose ir gamykloje, o vien pagalvojus apie ryžius ir Italijos skonius, į galvą šauna keli patiekalai. Vienas jų – neatsivalgomi burnoje tirpstantys itališki ryžių rutuliukai „arančini“.
Itališki ryžių rutuliukai, vadinamieji „arančinai“ – tikra šalies klasika, o jų lengvai galite pasigaminti patys namuose.
Atrado superinę blynų tešlą: visi prašys pakartoti
„Tingiems savaitgalio pusryčiams, tokie šiek tiek sveikesni blynai su varške, bananu ir ryžių miltais“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Reikės: 200 g varškės; 1 bananas; 1 kiaušinis; 1 a. š. vanilinio cukraus; 3 v. š. ryžių miltų; aliejaus / sviesto, kepimui; jogurto, patiekti; trintų uogų, patiekti.
Varškę kartu su bananu sutriname iki vientisos masės. Įmušame kiaušinį, suberiame vanilinį cukrų ir miltus. Masę gerai išmaišome.
Taip kepti bulviniai blynai tirps burnoje: receptą užsirašykite iš karto
„Net neabejoju, kad visi esate valgę šiuos blynus. Tačiau bent jau man jie asocijuojasi su šiek tiek per dideliu riebalų kiekiu. Kad to išvengti, aš juos kepu orkaitėje. Jie ne tik, kad neprisigeria riebalų, bet nepalieka abejonių, iškepė mėsa tarp tų bulvių ar dar ne. Dar labai patogu, kad visus blynus iškepame vienu kartu“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
REKLAMA
REKLAMA
Lietuvos futbolo rinktinės saugas atskleidė superinį receptą: išbandę kartosite ne kartą
Kokia virtuvė jums arčiau širdies – japoniška ar meksikietiška? Rinktis nebūtina – viename patiekale galima labai skaniai suderinti jas abi. O geriausia – nereikės nei įmantrių produktų, nei didelių išlaidų ar daug darbo.
Japonijoje žaidžiantis Lietuvos futbolo rinktinės saugas Vykintas Slivka šioje šalyje atrado nepaprastai lengvai paruošiamą, bet skoniu ryškų ir daug jėgų suteikiantį receptą – Okinavos ryžius, rašoma pranešime spaudai.
Taip gaminti grikiai išeina daug skanesni: receptą užsirašykite iš karto
Turbūt ne vieno namuose dabar galima surasti savų pririnktų grybų, dėl to tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida pasidalijo labai paprastu, tačiau gardžiu grikių su grybais ir daržo gėrybėmis receptu.
Porcijos 2. Užtruksite iki 20 min. Reikės:
100 g grikių (išbrinkintų);
0,5 poro;
1 morkos;
1 skiltelės česnako;
0,5 cukinijos;
300 ml virtų miško grybų;
1 a. š. „Sviestelis“ pr.
Odeta išdavė superinį kugelio receptą: girs visa šeimyna
„Kugelis – man pats lietuviškiausias patiekalas. Kiek save pamenu, kugelis buvo dažnai kepamas mūsų namuose“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Kugeliui reikės: 2 kg bulvių; 1 didelio svogūno; 3 kiaušinių; 200 ml pieno; 250 g varškės; pagal skonį druskos; pagal skonį maltų pipirų; kelių šakelių čiobrelio; aliejaus.
Bulves nuskutame ir sutarkuojame tarkavimo mašina kartu su svogūnu.
REKLAMA
REKLAMA
Šį vištienos troškinį daugelis vadina legendiniu: atskleidė geriausią receptą
„Tikras vaikiškas patiekalas, kurį prisimename iš vaikystės. Vos kelios sudėtinės dalys, paprastas ruošimas ir tikrai skanu. Tik kas nemėgstate „makalynių“ patiekale, siūlau daržoves gaminti atskirai, kaip garnyrą. O vištieną kepkite atskirai“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė.
Šis obuolių pyragas taps tikra rudens bomba: kartosite ne kartą ir ne du
„Šiandieną aš vaišinu jus savo vaikystės obuolių pyragu, kurį kepdavo mano namuose. Aišku, aš dariau pagal savo poreikius ir gavosi tikrai skanus, minkštas. Medų galite keisti cukrumi, bet aš naudojau medų, man skaniau yra su medumi“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Standartinė torto forma, užtruksite apie 1,5 val.
Išdavė skaniausią lietinių blynų tešlą: užsirašykite iš karto
TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „La maistas. Italija“ – nuostabiausi Pjemonto regiono atradimai. Į lazdynų ūkį pakvietęs Gian Luca Demarco šio ingrediento nepraleido ir recepte – kartu su Elena Karalienė parodė, kaip pasigaminti tobulus lietinius blynelius su lazdyno riešutų kremu.
Lazdyno riešutų kremas ir lietiniai blynai – be abejonės du lietuvių mylimi produktai, tačiau sujungus į vieną, gaunamas pasakiško skonio patiekalas.
REKLAMA
REKLAMA
Atskleidė „pačių pačiausių“ sklindžių receptą: kirsite, net ausys linksės
„Iš tikro, tai patys pačiausi sklindžiai“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Mano vyras turi labai aiškią nuomonę kai kuriais klausimais. Ir jis kartais savo tiesa būna taip įsitikinęs, kad neįmanoma jį perkalbėti. Tačiau kartais aš jį pergudrauju. Kad ir su šiais sklindžiais. Jis visada sako, kad keptų obuolių kur jie bebūtų jis nevalgo (bet juk tai taip skanu!).
Ilgą laiką blynelius kepdavau jam be obuolių. Bet kartą pabandžiau obuolių įdėti labai mažai.
Šią burokėlių mišrainę vadina skaniausia iš visų: iš rūsio dingsta žaibo greičiu
„Viena skaniausių burokėlių mišrainių, kurias gaminu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Reikės:
4 kg virtų burokėlių;
1 kg svogūnų;
1 st aliejaus;
1 st acto;
1 st cukraus;
1 v. š. druskos;
1 l vandens.
Burokėlius sutarkuojame, svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais.
Įkaitiname aliejų ir jame pakepiname svogūnus. Į puodą dedame tarkuotus burokėlius, svogūnus, beriame druską, cukrų, pilame actą ir vandenį. Gerai išmaišome.
Troškiname apie 20 min.
Atrado superinę sočią rudens sriubą: pigu, greita ir be proto skanu
„Kai oras po truputį vėsta ir gauname vis dažniau lietaus, imu ir verdu sriubą. Jaukumas ir šiluma namuose iš karto pasijaučia“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 5–6. Užtruksite apie 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Ši mišrainė verta 10 balų: vienas, du ir yra
„Salotos su vištiena, avinžirniais ir žaliuoju padažu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Reikės:
100 g virtų avinžirnių;
200 g vištienos filė;
50 g konservuotų kukurūzų;
100 g pomidoriukų;
2 agurkai;
pusę mango;
kalendros;
Padažui:
gera sauja špinatų;
pusės apelsino sulčių;
2 v. š. graikiško jogurto;
Žiupsnis druskos;
Žiupsnis pipirų.
Ši mišrainė taps skaniausiu rudens atradimu: pigu, greita ir labai skanu
„Silkės buvau jau seniai nevalgiusi, tad pasigaminau salotas su silke sau. Bus ir į darbą rytoj įsidėti. Labai skanios, paprastos ir iš kasdieninių produktų“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Reikės: 3 silkės filė; 100 g spalvotų mažų pomidorų; 2 maži agurkai; 1 pundelis svogūnų laiškų; 1 pundelis krapų; 1 šlakelis citrinų sulčių; 1 šlakelis aliejaus; pagal skonį pipirų ir druskos; 1 aitrusis pipiras.
Ši mišrainė taps sezono atradimu: pigu, greita ir labai skanu
„Šias salotas labai lengva pagaminti, o ant stalo jos atkeliaus per mažiau nei dešimt minučių. Maksimalus skonis su minimaliu vargu!“ – rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Reikės: nemažas pundelis svogūno laiškų; 2 virti kiaušiniai; 3 nedideli agurkai; 2 šaukštai grietinės arba nat. jogurto; druskos.
Kiaušinius išverdame. Svogūno laiškus susmulkiname. Agurkus supjaustome mažais kubeliais.
Išvirusius kiaušinius nulupame ir supjaustome kubeliais.
REKLAMA
REKLAMA
Tradicinis tiramisu pagal Gian Lucą: apsilaižysite pirštelius
Šį sezoną TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas“ grįžta pasikeitusi – po kelionių Lietuvoje, Gian Luca Demarco ir Elena Karalienė žiūrovus supažindins su Italijos maisto kultūra. Jie kvies apsilankyti ten, kur įprastai nepatenka ne tik kameros, bet ir vietiniai italai, bet nelaužys ir tradicijos – dalinsis gardžiausių patiekalų receptais.
Šią čirvinių blynų tešlą išmoksite mintinai: skonis – tobulas
„Ruduo dovanoja pilnas pintines sodo gėrybių. O kodėl jų neišnaudojus dar labiau? Pakviečiau obuolius blynams į draugiją“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Porcijos 2–3. Užtruksite apie 20 min. Reikės: 2 kiaušiniai; 2 v. š. cukraus; 200 ml pieno; 2 obuoliai; žiupsnis druskos; žiupsnis cinamono; 300 ml miltų; 1 v. š. tirpinto sviesto / aliejaus.
Kiaušinius išsukame su cukrumi, druska ir cinamonu.
Vos 4 ingredientai ir pasigaminsite dieviško skonio desertą: išbandykite
Baigiantis šiltajam sezonui, kulinarė Kotryna Starkienė nusprendžia sezoną vainikuoti itin vasarišku ledų receptu. Laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė gamino nuostabaus grožio, gėlėtą ledo dubenį, o jame – žadą atimančio skonio ledus su razinomis.
REKLAMA
REKLAMA
Šiuos kotletus Odeta vadina ypatingais: 1 ingredientas paverčia juos minkštučiais
„Jei jau užsikabinam, tai užsikabinam ir visą savaitę valgyti cukiniją mums nėra problema. Šį kartą cukiniją slėpėme vištienos kotletuose, kurie buvo minkštučiai, skanučiai ir juos galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus...
Jie primena mums visiems iki skausmo žinomus vištienos blynus, tik čia slaptas ingredientas yra cukinija ir ji čia puikiai tinka“, – rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Štai kur Italijoje glūdi kavos paslaptys: su šiuo gėrimu ruoštas desertas ištirps burnoje
Apie ją svajojame kiekvieną rytą. Jos kvapas gundo, o keli gurkšniai priverčia pasijusti taip, tarsi jau netrukus užkariausite visą pasaulį. Taip, būtent tokį poveikį mums dovanoja kava, kuriai bus paskirta antroji TV3 žiniasklaidos grupės laida „La maistas. Italija“.
Šį sekmadienį ne tik iš arti pamatysime garsiosios Lavazza kavos istoriją, bet ir turėsime progą iki smulkiausių detalių sužinoti, kaip gimsta nuo šio gėrimo neatskiriamas itališkas desertas – tiramisu, rašoma pranešime spaudai.
Taip kepti blynai su obuoliais taps rudens hitu: pigu, greita ir be proto skanu
Ilgametis obuolių augintojas, ūkininkas Rimantas Urbonavičius atvirauja, kad šiais metais gamta pateikė nemažai iššūkių, tačiau tai nesutrukdys džiaugtis ypatingai gardžiais ir sultingais lietuviškais obuoliais.
Pirmųjų šviežio derliaus obuolių, atkeliavusių iš Rimanto ūkio, jau galima rasti lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ lentynose – ūkininkas ragina juos ragauti net neluptus, kad pajustumėte tikrą natūralų skonį, rašoma pranešime spaudai.
REKLAMA
REKLAMA
Šis raugintų kopūstų troškinys taps mėgstamiausiu: skonis – nepakartojamas
„Šį troškinį atradau tik praeitų metų gruodį. Žinojau, kad lenkai jį gamina žiemos metu gana dideliais kiekais. Vėliau padeda kažkur šaltai ir kai jo užsinori, dideliu šaukštu prisikrauna kiek tam kartui reikia, o likutį vėl palieka iki kito karto“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė.
Tai kaimiškas sotus troškinys. Kai kas jį įvardija kaip medžiotojų troškinį. Tačiau tai nesudaro didelės reikšmės, kaip sakoma, kaip pavadinsi – taip nepagadinsi.
Ši pomidorų mišrainė idealiai tiks su duonos riekele: sunaudosite derlių
„Tai tikriausiai pats populiariausias brusketų variantas. Šiuo metu pats pomidorų sezonas, tad ir pradėkime nuo jų. Būtent taip paruoštas brusketas valgiau pas virtuvės šefą italą per jo gimtadienį ir pagalvojau, kad tik italas gali taip jas paruošti. Viskas atrodytų gana paprasta, bet išgautas be galo subalansuotas skonis.
Aš nelabai esu šviežio česnako mėgėja, bet čia ant brusketų pametėti vos keli maži česnako gabaliukai subtiliai derėjo, nes jo nebuvo daug.
Ingrida atrado superinį obuolių pyragą: skonis – nepakartojamas
„Rudeniu kvepiantis obuolių pyragas, pateiktas su ledais, nes oras vis dar primena vasarą“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Kepimo forma 27 cm skersmens.
REKLAMA
REKLAMA
Atskleidė skaniausios kiaušinienės receptą: kartosite tikrai ne kartą
„Taip atrodo mano atostogų pusryčiai. Kai nereikia niekur skubėti ir galima ramiai gaminti ir mėgautis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida, pasidalijusi omleto su daržovėmis ir pievagrybiais receptu.
Porcija 1. Užtruksite apie 15 min.
Atrado tobulą obuolių pyrago receptą: šeimyna prašys pakartoti
„Rudeniu ir meduolių prieskoniais kvepiantis pyragas. Drėgnas ir sodrus“, – anksčiau rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Kepimo forma 24 – 26 cm skersmens. Porcijos 10. Užtruksite gaminant apie 20 min + apie 1 val., kol pyragas keps.
Šie blynai taps rudens atradimu: receptą išdavė visiems
„Serviruoju pusryčius. Blynelius apšlakstau karamelės padažu, nors tikrai jis čia nėra būtinas, pabarstau paskutinėmis šilauogėmis iš sodo“, – rašė tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Porcijos 3. Užtruksite apie 20 min. Reikės: 1 kiaušinis; 200 ml pieno; 1 v. š. cukraus; 1 a. š. vanilinio cukraus; 9–10 v. š. miltų; 1 a. š. kepimo miltelių; 1 v. š. aliejaus; šilauogių, patiekti; karamelės padažo patiekti, jei norisi.
REKLAMA
REKLAMA
Šis maltos mėsos kepsnys sužavės ne vieną: recepto prašys visi, kurie ragaus
Naujasis TV3 žiniasklaidos grupės laidos „Gero savaitgalio receptas“ sezonas žiūrovus pasitinka su pokyčiais komandoje – prie Vaidos Poderytės-Bernatavičės prisijungė buvęs futbolininkas, dabar profesionalus virtuvės šefas Tadas Paplauskas. Tačiau laidoje kaip visuomet netrūks gardžių patiekalų receptų, čia susijungia kino magija ir maistas.
Taip orkaitėje kepta pica pagal futbolininką Pijų Širvį sužavės visus: skonis – tobulas
Pica – daugelio mėgstamiausias patiekalas. Nors ji dažnai siejama su greitu maistu, picą namuose galima paruošti ir gerokai palankesnę sveikatai.
Kad sveikas maistas gali būti skanus, komfortiškas, įrodo ir Lietuvos rinktinės gynėjo Pijaus Širvio namuose gaminama pica, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime spaudai.
Šiemet prekybos tinklui tapus Lietuvos futbolo federacijos (LFF) rėmėju, tinklas drauge su profesionalais siekia padėti pagilinti visų žinias apie subalansuotą mitybą.
Šį mielinės tešlos pyragą kepsite visą rudenį: receptą užsirašykite iš karto
„Labai mėgstu mielinius kepinius, tačiau su mieline tešla mano draugystė sudėtinga. Net vienais metais pažadėjau, kad su ja susidraugausiu ir kepsiu, kepsiu, kepsiu.
Na, jei visos mielinės tešlos bus tokios malonios kaip ši tešla, tai tikrai kepsiu ir daugiau.
Be to, tokį pyragą nėra sudėtinga paruošti (nors prirašiau tikrai daug). Ir labai paprasta jį greitai suvalgyti“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Pyragui reikės: apie 750 gr.
REKLAMA
REKLAMA
Vytaras Radzevičius išdavė skaniausio bulvių kugelio receptą: neišbandyti būtų nuodėmė
Rugsėjis Lietuvoje neatsiejamas nuo bulviakasio, o bulvės – nuo jaukių šeimos savaitgalio pietų ar vakarienių. Būdamos maistingos ir pigios, bulvės neretai tampa pagrindu išskirtinai gardiems savaitgalio patiekalams, vienas kurių – kugelis.
Keliautojas, virtuvės šefas ir „Lidl“ ambasadorius Vytaras Radzevičius tikina, jog bulvių kugelis – ne tik sotus, bet ir nebrangus pasirinkimas, kuris jo šeimą lydi nuo vaikystės iki šių dienų, rašoma pranešime spaudai.
Vaida Poderytė pribloškė išvaizdos pokyčiais: virto juodaplauke
Šį rudenį šeštadieniai su TV3 žiniasklaidos grupe taps ir dar gardesni bei įdomesni. Antrajam sezonui į eterį grįžtanti kino ir kulinarijos įkvėpimų laida „Gero savaitgalio receptas“ žada ne tik išskirtinių filmų rekomendacijas, bet ir kino juostų įkvėptus patiekalų receptus. O laidos vedėjai žada ir patys virsti kino legendomis!
Ką šiandien žiūrėti, ir ką skanaus pasigaminti, yra bene dažniausi klausimai, savaitgaliais kylantys namuose.