receptas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „receptas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „receptas“.

Ši uoga – aukso gysla organizmui: ragina valgyti dažniau

Prasidėjo šviežių lietuviškų sausmedžio uogų sezonas. Daugelis lietuvių dar nėra ragavę šių uogų ir nežino, kad jos auginamos Lietuvoje. Sausmedžio uogos yra tamsiai mėlynos spalvos, pailgos, ovalios ir auga ant sausmedžio krūmų. Viduje uogos minkštimas yra sodrios kaštoninės spalvos ir labai sultingas. Odelė švelni, o sėklos smulkios, todėl uogos tiesiog tirpsta burnoje. Jos pasižymi saldžiarūgščiu, mėlynių, aviečių ir šilkmedžių derinį primenančiu skoniu.
2024-07-25

Vienuolikmečio gebėjimai stebina kiekvieną: parodė, kaip itin skaniai pasigaminti upėtakį

TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ sužibėjo 11-metis Vytis. Jis gamina jau daugiau nei pusę savo gyvenimo ir savo patiekalais stebina šeimos narius. „Kai grįžtu iš mokyklos, paruošiu įžanginį patiekalą, sriubą, pagrindinį patiekalą ir desertą. O kartais visus šiuos patiekalus padarau net iš dviejų pasirinkimų“, – laidoje pasakojo Vytis. Laidoje jis parodė, kaip pasigaminti vaivorykštinį upėtakį su gaiviomis mango salotomis ir daržovių iešmeliais.
2024-06-30

Šios gaivios salotos taps vasaros hitu: apsilaižysite pirštelius

Kulinarinių atradimų ir kelionių po Lietuvą projektas „Maisto kelias“ tęsia savo nuotykius. Šį šeštadienį TV3 laidos vedėjai Jurijus Smoriginas, Darius Petkevičius ir Laurynas Suodaitis apsilankė Birštone. O kad savaitgalis būtų dar gardesnis, išbandykite gaivių salotų receptą – skoniai nustebins net didžiausius gurmanus. Gaivios salotos su keptais persikais, braškėmis ir graikiniu sūriu Ingredientai: Graikinis sūris „Hochland“ aliejuje su alyvuogėmis ir paprikomis; 2 pak.
2024-06-29

Itin skanios aštrios krevetės: pasigaminti labai paprasta

TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“ aktorius Dainius Kazlauskas surėmė jėgas su 11-mečiu šefu Vyčiu. Vytis – stiprus konkurentas, kuris nurungtų ne vieną suaugusį. Visgi, D. Kazlauskas bandė įrodyti, kad yra vertas tapti laidos čempionu. Jis nusprendė pagaminti „Mango salsą“ – po šiais žodžiais slepiasi azijietiškų skonių kupinos ant iešmelio keptos krevetės. Krevetėms paruošti reikės: 200 g krevečių 2 vnt. aitriųjų pipirų gabaliukų imbiero 2–3 skiltelių česnako 2 vnt.
2024-06-29

Jurgita atskleidė skaniausią daržovių marinatą: išbandykite šiemet

„Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves“, – rašo tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė. Marinato užtenka maždaug 3-4 stiklainiams po 0,6 ml. Reikės: agurkų; garstyčių sėklų; krapų žiedynų. Marinatas: 600 ml vandens; 1,5 v. š. druskos; 180 g cukraus; 150 ml acto 9 %. Į švarius (geriausia – sterilizuotus) stiklainius sudedame krapus, garstyčių sėklas, agurkus.
2024-06-25

Atrado skaniausią čirvinių blynų tešlą: receptą verta išbandyti

„Pusryčiai ir blynai, kaip kokie broliai dvyniai. Kartu jie tobuli. Varškiniai širdelių blynai mano atradimas, kaip apgauti savo mažąją, kuri nekaip nusiteikusi varškės atžvilgiu. Kirto blynus, net nenujausdama, kad čia slepiasi varškė“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite apie 20 min. 200 g varškės;  2 kiaušiniai;  2 v. š. cukraus;  1 st pieno;  2 v. š. aliejaus;  400 ml miltų.
2024-06-23

Šie Ingridos cukinijų blynai taps vasaros hitu: rašykitės receptą

„Jeigu jau turiu voveraičių tai valgau iki... kol pabos. Daug kam nuobodūs cukinijų blynai (man jie skanūs vidada) su voveraičių padažu suskamba visai kitomis natomis...“ – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Reikės: 1 cukinija; 1 kiaušinis; 200 g grūdėtos varškės; 2 v. š. miltų; žiupsnis druskos; šlakelis aliejaus, kepimui; 1 v. š. žalumynų: krapai, svogūnų laiškai, bazilikai, petražolės.
2024-06-21
REKLAMA
Ką naujo ant grilio per Jonines? „Iki“ skelbia akcijas ir siūlo išbandyti naują receptą  Ką naujo ant grilio per Jonines? „Iki“ skelbia akcijas ir siūlo išbandyti naują receptą

Ką naujo ant grilio per Jonines? „Iki“ skelbia akcijas ir siūlo išbandyti naują receptą

Penktadienį užkurtos, kepsninės Lietuvoje rūks visą ilgąjį savaitgalį. Tereikės šūsnio receptų, nes riboti savęs nebūtina – „Iki“ parduotuvėse apstu naudingų nuolaidų tiek kiaulienos ir vištienos, tiek ir lašišos ar sūrių gerbėjams. Trūksta idėjų? Instagrame išpopuliarėjęs Andrius Šimulynas (@andriushim) siūlo palepinti save ir kitus tokiais iešmeliais, kokių dar neragavote – iš šoninės ir su azijietiškais skoniais.
2024-06-20

Šį kiaulienos troškinį pamils visa šeima: norėsis pakartoti

Prasidėjus ilgai lauktai kalendorinei vasarai daugeliui gyventojų norisi laisvalaikį leisti gryname ore, o ne sukantis prie puodų. Neretai vasaros dienomis šios veiklos taupant laiką vilioja praleisti pietų ar vakarienės metą, tačiau lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai įsitikinę, kad subalansuotos mitybos nereikėtų pamiršti ir šiltuoju metų sezonu.
2024-06-07
REKLAMA
Mėgstate paprikas: Išbandykite šį receptą su paprikomis, avinžirniais ir pelėsiniu sūriu  Mėgstate paprikas: Išbandykite šį receptą su paprikomis, avinžirniais ir pelėsiniu sūriu

Mėgstate paprikas: išbandykite šį receptą su paprikomis, avinžirniais ir pelėsiniu sūriu

Dažnai paprikas valgome įdarytas faršu ir ryžiais, tačiau pats laikas paieškoti inspiracijos. Ten, kur truputėlis kumino, avinžirnių, alyvuogių, o dar mėtų ir petražolių – kvepia Artimaisiais Rytais. Įdarui pasirinktas itin maistingas produktas – kinva (kitaip žinomas kaip bolivinė balanda). Atraskite šį išskirtinį skonių derinį! JUMS REIKĖS: 2 vnt. didelių raudonų paprikų 2 vnt.
2024-05-28
REKLAMA
REKLAMA

Atrado geriausią saldžiarūgštės vištienos receptą: „Skanumėlis“

„Kas gali būti geriau už traškią vištieną saldžiarūgščiame padaže?? Manau visi laikas nuo laiko užsimanome kinietiško maisto, o ypač tos traškios, aromatingos ir padaže skendinčios vištienos gabaliukų. <...> Dažniausiai kiniečių restoranai negamina vietoje saldžiarūgščio padažo, o perka jau pagamintą, tad skonis būna sintetinis ir tenka nusivilti.
2024-05-23

Atskleidė, ką lietuviai valgo žiūrėdami „Euroviziją“: dalijasi receptais finaliniam vakarui

Ši savaitė kupina dainų ir muzikinių aistrų – kaip pasiseks Lietuvos vėliavą „Eurovizijos“ konkurse nešančiam Silvester Belt, kokias vietas iškovos konkurso favoritai, kuri daina šiemet laimės viename populiariausių tarptautinių dainų konkursų? Tautiečiai renkasi prie televizijos ekranų apsirūpinę traškučiais, krekeriais ir vaisvandeniais.
51 2024-05-11

Atskleidė, kaip iškepti skaniausius bulvinius blynus: apsilaižysite pirštelius

Nors atrodo, kad bulviniams blynams iškepti reikia vos kelių ingredientų, tačiau kiekvieno šeimininko blynai yra vis kitokie, o skirtingų receptų ir gaminimo būdų daugybė. Bet tikriausiai visiems skaniausi močiutės kepti bulviniai blynai, nukeliantys į vaikystę. Tad šiame straipsnyje dalinamės patarimais, kurie padės iškepti skaniausius blynus iš bulvių ir pateikiame gardžius jų receptus.

Atskleidė patikrintą šašlykų marinatą: 1 ingredientas daro stebuklus

„Kiekviena šeimininkė turi savo geriausią ir mėgstamiausią marinato receptą. Šį kartą aš šašlyką marinavau su mineraliniu vandeniu. Labai norėjau išbandyti šį variantą. Bet norėčiau dar pakalbėti, kad šašlykų „pasisekimui“ didelę reikšmę turi ir ne tik marinato pasirinkimas, bet ir mėsos. Iš kiaulienos renkuosi tik sprandinę. Tai man geriausiai pasiteisinęs variantas. Vieną kartą net eksperimentą padariusi. Tuo pačiu marinatu raugiau sprandinę, kumpį ir mentę.
2024-05-04

Sultinga ėrienos nugarinė pagal Gian Lucą: tirps burnoje

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart apsilankęs Tuomų ūkyje Gian Luca atskleidė, kaip pasigaminti sultingą ėrienos nugarinę su smidrais ir artišokais. Gian Luca vyko į Ukmergės rajone esantį Tuomų ūkį, kur jį priėmė Gražvydas ir Edita. Kaime, kuriame dabar ūkininkauja Edita ir Gražvydas, anksčiau gyveno moters seneliai.
2024-04-30

Šį pyragą pamils visa šeima: greita, paprasta ir skanu

TV3 laida „La maistas“ su virtuvės šefu Gian Luca Demarco tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti itališką rikotos pyragą. Šįkart Gian Luca lankėsi Druskininkuose, kur aplankė vieną pirmųjų Lietuvos maisto tinklaraštininkių, tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ kūrėją, kulinarinių knygų autorę Renatą Ničajienę.
2024-04-24

Taip kepti Renatos varškėčiai nepaliks abejingų: išeina stori ir purūs

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca lankėsi pas maisto tinklaraštininkę, kulinarinių knygų autorę Renatą Ničajienę, kuri parodė, kaip pasigaminti nostalgiškus varškėtukus.
2024-04-23

Savaitgalio pietums – gaivus citrininis ryžių rizotas: pasigaminti itin paprasta

Pavasarį norisi lengvesnio maisto ir tam puikiai tinka itališki patiekalai. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti itin gaivų ir skanų itališką citrininį rizotą.
2024-04-13

Šį citrininį tiramisu pagaminti gali visi: itin patiks smaližiams

Pavasarinis, labai gaivus ir skanus – toks yra citrininis tiramisu, kurio receptą TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ atskleidė vedėja Kotryna Starkienė. Kaip sako žymi moteris, šis desertas yra „tiesiog nuostabus“. Citrininiam kremui reikės: 4 kiaušinių 4 kiaušinių trynių 250 gr cukraus 115 gr sviesto 3 citrinų Kremui reikės: 300–400 gr.
2024-04-07

Puiki idėja pietums – įdarytas bulves pasigaminti labai paprasta

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti įdarytas bulves. Šis patiekalas puikiai tiks ant pietų ar vakarienės stalo, pasigaminti jį yra paprasta ir nereikės brangių ingredientų.
2024-04-06

Sunaudokite likusius kiaušinius: štai, kur puikiai pravers

Po Velykų užsilikęs margučių kalnas šaldytuve daugeliui kelia galvos skausmą. Vis dėlto, tai proga pigiau ir tvariau pasigaminti gardžių užkandžių bei patiekalų. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad kietai virti kiaušiniai – tai baltymų ir vitaminų A, D, B12 šaltinis, tačiau per Velykas reikėtų vengti jų pertekliaus bei kiaušinių patiekalais mėgautis saikingai.
2024-04-02

Ant Velykų stalo – sluoksniuotos kiaušinių ir tunų salotos: patiks visiems

Velykos jau čia pat, tad ta proga TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti jos mėgstamiausią šventinį patiekalą – sluoksniuotas kiaušinių ir tuno salotas. Pasak Kotrynos, šį receptą ji pirmą kartą paragavo pas sesę ir jai jis taip patiko, kad dabar gamina pati.
2024-03-31

Pirktinį majonezą pakeiskite šiuo mišiniu: skonis nustebins

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Nors augalinės kilmės majonezo jau nemažai kur galima įsigyti, bet taip pat jį labai paprasta pasigaminti ir patiems.
2024-03-26

Jei norite kažko saldaus, pasigaminkite karamelinių skanėstų: itin patiks smaližiams

Jei norisi kažko saldaus ir paprasto, karamelinis skanėstas su šokoladu – kaip tik jums. Kaip sako TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė, kadangi pavasaris vis labiau mus lepina saulės spinduliais ir šiltesniu oru, šis desertas puikiai tiks gamtoje – jis patogios formos įsidėti į maisto dėžutes ir skanauti iškyloje gamtoje.
2024-03-24

Pirktinį majonezą pakeiskite šiuo mišiniu: skonis nustebins

Majonezas dera prie šaltų mėsos ar žuvies patiekalų, tradiciškai su juo valgomas virtas liežuvis, kiaušiniai, skaninama baltoji mišrainė – tad Velykų stalas tikrai neįsivaizduojamas be pono majonezo. Nors kartais graužiamės, jog per šventes nutolome nuo įprasto mitybos režimo ir prisivalgėme per daug, sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė siūlo mėgautis maistu nekaltinant savęs.
2024-03-22

Šis produktas – aukso gysla širdžiai: ragina valgyti dažniau

Yra kelios salierų dalys, naudojamos kulinarijoje: tai – jų šaknys, lapai bei dažniausiai valgomi – stiebai. Pastarųjų salierų dalių paprastai randama maisto prekių parduotuvėse, nors jų šaknų taip pat neretai galima sutikti Europos virtuvės patiekaluose. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad bendrai salierai dėl savo maistinių savybių gali padėti palaikyti tinkamą kaulų bei imuninės sistemos būklę, o juose esantis kalis gerina širdies sveikatą.
2024-03-21

Šios salotos taps Velykų stalo pažiba: visi klaus recepto

Nors už lango dar šaltoka, bet jei iš parduotuvės namo parsinešame šviežio derliaus daržovių, atrodo, kad pavasaris jau tikrai nugali žiemą. Pasiilgti ridikėliai tinka tiek tradicinėse lietuviškose, tiek egzotiškesnėse salotose – jie ne tik gaivūs ir gardūs, bet ir naudingi organizmui. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr.
2024-03-20

Atskleidė kitokį duonos receptą: ragina išsikepti namie

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Veganiškos bananų duonos receptas Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Duona drėgna, sunki, su maloniomis bananų ir juodojo šokolado nuotaikomis.
2024-03-18

Labai paprastas itališkų sausainių receptas: abejingų nepaliks

Itališki amaretti sausainiai – nuostabi stalo puošmena ir desertas, kuris nepaliks abejingų. Labai lengvai ir greitai pagaminami, todėl tikrai tiks tiems, kurie nori pasilepinti, bet negali tam skirti daug laiko, teigė TV3 laidos „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė. Kepantys sausainiai pripildys namus jaukumo, tad tikrai verta trumpam stabtelti ir pasimėgauti puikiu desertu prie puodelio karšto gėrimo.
2024-03-17

Atrado superinį blynų receptą: nustebsite, iš ko jie pagaminti

Švieži kopūstai yra viena mėgstamiausių naujo pavasarinio derliaus daržovių. Gardžiai juos paruošti galima vos su keliais priedais, juose gausu maistingų medžiagų, o viso patiekalo kaina neapsunkins ir piniginės. O dar geriau – reikės visai nedaug laiko virtuvėje. Jeigu į kulinarinę kasdienybę įsisuko rutina, „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė dalijasi 3 receptais – ilgąjį savaitgalį kasdien galėsite stebinti namiškius gardžiais patiekalais.
2024-03-12

Šis gėrimas žarnyną išvalo lyg šluota: sveikata padėkos

Nesvarbu, koks metų laikas, daugumai mūsų gali būti naudingas priešuždegiminis eliksyras. Šiame žarnyno valiklyje su citrinų vandeniu, obuoliais ir ypatingais prieskoniais gausu priešuždegiminių junginių, kurie pagerins jūsų virškinimą ir bendrą sveikatą. Šį detoksikacijos gėrimą, pagamintą iš 7 ingredientų per 10 minučių ar greičiau, labai lengva paruošti. Jums taip pat prireiks maišytuvo ir smulkiagrūdžio sietelio sultims išgauti ir minkštimui atskirti.
2024-03-10

Gian Luca pasidalino gardaus pyrago receptu: skonis primins vaikystę

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca parodė, kaip pasigaminti pyragą su uogomis ir ledais, kurio skonis dvelkia vaikyste. Šįkart jis vyko į Varėną, kur susipažino su Lauksve, viena iš „Beribu“ įkūrėjų, kuri su dar dviem draugėmis pradėjo šaldytų uogų ir vaisių verslą, kurį vadina miško laboratorija.
2024-03-06

Vytinta ar rūkyta dešra: atskleidė, kurią galima valgyti dažniau

Nors neįžvelgtume daug lietuvių ir ispanų mitybos panašumų, tačiau abi tautos nuo seno jaučia silpnybę rūkytiems ir vytintiems mėsos gaminiams. Ispanai itin didžiuojasi burnoje tirpstančiais gurmaniškais kumpiais, lietuviams tradiciškai svarbu namuose turėti nors kiek lašinių ar rūkytos dešros. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr.
2024-03-06

Tinginys pagal Liuciją sužavės visus: apsilaižysite pirštelius

„Lietuviai įsisavinę turbūt vieną paprasčiausių tinginio gaminimo formų, kuris, man asmeniškai, yra pats skaniausias. Pamenu dar vaikystėje tinginį gamindavo be jokio kondensuoto pieno, bet virdavo su pienu, cukrumi, sviestu – tinginys gaudavosi minkštesnis, bet toks pats nerealiai gardus. Gaminant tinginį su kondensuotu saldintu pienu yra truputį paprasčiau ir greičiau negu tik su pienu.
2024-03-03

Atskleidė tobulos „Panna Cottos“ receptą: pagaminti labai paprasta

Vienas žymiausių desertų pasaulyje – iš saldintos grietinėlės pagaminta itališka „Panna Cotta“. Tai itin nesudėtingas receptas, kurį TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ parodė vedėja Kotryna Starkienė. Žinoma moteris dar kartą įrodė, kad tam, jog virtuvėje sublizgėtumėte, išskirtiniai gebėjimai tikrai nėra būtini.
2024-03-03

Šie karšti sumuštiniai nespės atvėsti: nuo stalo dings žaibiškai

„Mėgstame savaitgaliais pasilepinti karštais sumuštiniais, kurių paruošimas neužtrunka, o galutinis rezultatas visada skanus gaunasi“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. 7 vnt.
2024-03-02

Odetos maltos mėsos zrazus girs visa šeima: receptą verta turėti

„Šiuos zrazus pamenu iš vaikystės, kai ko gero nė viena šventė ar gedulingi pietūs neapseidavo be jų. Močiutė netgi kviesdavo šeimininkes, kad didesniam giminių susibėgimui paruoštu maistą ir visada būdavo šis patiekalas. Būtina į juos įdėti kmynų, nes jie priduoda puikų skonį. Nors tikrieji zrazai yra gaminami iš jautienos kaip suktinukai, bet šie buvo greitesnis jų variantas, toks ale tinginių“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2024-03-01

Rita pasidalino mėgstamiausių salotų receptu: skonis vertas 10 balų

„Šiuo metu mano pačios mėgstamiausios salotos. Būtinai sudėkite visus nurodytus ingredientus. Šiek tiek nostalgiškos salotos su nepajudinama klasika – majonezu. Jeigu labai laukiate pavasario ir valgant salotas su majonezu jums ims griaužt sąžinę, valgyti galima ir be jo“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė Rita. 4 alkaniems valgytojams. Paruošimas 20 min.
2024-02-29

Super greitos užkeptos tortilijos: kartosite ne kartą

„Tortilijų panaudojimo būdai yra labai įvairūs, t. y. nuo kebabų, picų, kesadilijų, įvairių suktinukų ir t. t. Užkeptas tortilijas galite valgyti, kaip karštąjį patiekalą, o atvėsus patiekti, kaip užkandį“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė. 6 vnt. reikės: 6 vnt.
2024-02-28

Atrado sultingų vištienos blauzdelių receptą: paprasta ir labai skanu

„Tai viena skaniausiai pagamintų mano vištienos patiekalų. Blauzdelės sultingos su daržovių sluoksniu ir skaniu padažu. Šiuo receptu puikiai tinka kepti ir naminę vištieną, nes ji gaunasi sultinga ir minkšta, kepant neišsausėja“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val.
2024-02-27

Ragina išbandyti šį troškinį: patiks visai šeimai

Nors kiauliena yra viena populiariausių ir lietuvių mėgstamiausių mėsų, ji taip pat plačiai vartojama ir viso pasaulio virtuvėse. Turtingu kulinariniu paveldu garsėjančioje Ispanijoje kiaulienos patiekalų gamybos tradicijos yra įsišaknijusios jau ne vieną šimtmetį: nuo vytintų kumpių iki sultingų troškinių ar aromatingų dešrelių.
2024-02-26

Šie virtinukai nepaliks abejingų: skonis primins vaikystę

„Taip varškės virtinukus nuolatos ruošdavo mano močiutė ir mama. Tik jos visada kiekius matuodavo „iš akies“ ir virtinukai visuomet išeidavo tobulo skonio! Kadangi dažnai padėdavau tiek mamai, tiek močiutei virtuvėje, tad daugumą tradicinių lietuviškų patiekalų taip pat visuomet ruošiu „iš akies“. Šiems virtinukams paruošti Jums reikės vos keleto produktų, o miltų kiekį galite matuoti taip pat pagal save, priklausomai kokio drėgnumo yra varškė.
2024-02-26

Atrado skaniausių lietinių receptą: sužavės nuo pirmo kąsnio

„Kažkaip suintrigavo receptas, kad šie lietiniai savyje turi varškės tačiau nėra kažkuo įdaryti. Bet iš tikro nieko jiems net nereikia, nebent užberti vaisių ant viršaus. Kas mėgsta gali gardinti juos sūdyta karamele ar klevų sirupu“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia. Blynams reikės: 125 gr varškės; 2 v. š. cukraus; 2 vnt.
2024-02-25

Atskleidė tobulo kugelio paslaptį: rašykitės receptą

„Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai, ko ieškote“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Reikės: 9 vidutinio dydžio bulvių (apie 1,3kg); 200g fermentinio sūrio; 200g karštai rūkytos šoninės; 1 svogūno; 0,5 l pieno; 4 kiaušinių; žiupsnelio malto muskato; druskos. Nuskustas bulves sutarkuokite. Pridėkite 100 g tarkuotos fermentinio sūrio ir išmaišykite.
2024-02-24

Ši pikantiška mišrainė dings žaibiškai: kartosite ne kartą

„Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės“, – sako tinklaraščio „Jurgittos receptai“ autorė. Ingredientai:  200–300 gr rūkytos vištienos (naudojau vištienos ketvirtį); 150 gr fermentinio sūrio; 200 gr virtų arba konservuotų pupelių; 100–200 gr konservuotų kukurūzų; 1–2 marinuoti agurkai; kelios riekės juodos duonos; 1 skiltelė česnako; druskos; majonezo.
2024-02-23

Gurmaniški Gian Lucos mėsainiai nepaliks abejingų: naudoja 1 slaptą ingredientą

Šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ žiūrovams Gian Luca Demarco ne tik atskleis, koks yra tikros žemaitiškos jautienos skonis, bet ir kiekvieną suvilios itin gurmaniško skonio mėsainiais. Atsispirti bus beveik neįmanoma, o ir savaitgalio meniu taps aiškus…   Laidos vedėjas pakvies susipažinti su nedidele šeima, gyvenančia netoli Telšių. Čia jie ne tik patys augina jaučius, bet vėliau ir siūlo savo pagamintą produkciją.
2024-02-23

Lenkijos parlamentas balsavo už tai, kad būtų palengvinta prieiga prie skubiosios kontracepcijos

Lenkijos įstatymų leidėjai ketvirtadienį balsavo už tai, kad būtų palengvinta prieiga prie skubiosios kontracepcijos. Ankstesnė dešiniojo sparno populistų vyriausybė, kuri per spalį vykusius rinkimus buvo išstumta iš valdžios, įtvirtino tvarką, pagal kurią šių tablečių iki šiol buvo galima gauti tik su receptu. Šiuo teisės akto projektu, kurį dar turės pasirašyti konservatyvių pažiūrų Lenkijos prezidentas, siekiama užtikrinti nevaržomą prieigą prie skubiosios kontracepcijos nuo 15 m. amžiaus.
2024-02-22

Gardūs grikių kotletai: tiks pusryčiams, pietums ir vakarienei

„Grikių kepsnelius kepu tada, kai nusibosta mėsos ir žuvies patiekalai, kai nesinori sunkaus maisto, ir šiaip, kuomet norisi ko nors ne kasdieniško  Grikių kepsneliai puikiai tiks tiek pusryčiams, pietums ir vakarienei. Pusryčiams kepsnelius galite patiekti su kiaušiniene, pietums – su troškintomis ar šviežiomis daržovėmis, o vakarienei – su salotomis“ – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
2024-02-22

Šis vaisius – tikra vitaminų bomba: valgykite į sveikatą

Kriaušės yra vienas iš seniausių pasaulyje auginamų vaismedžių, savo išskirtiniais vaisiais žavintis ištisas kartas. Nesvarbu, ar tai vasaros popietė, ar žiemos metas – šie vaisiai tampa puikiu užkandžiu išalkus, puošia kepinius bei desertus. Pasak gydytojos dietologės dr.
2024-02-22

Šis Odetos troškinys sužavės visą šeimą: rekomenduoja išbandyti

„Dakbokkeumtang (korėjietiškas vištienos troškinys). Man labai patiko. Toks labai paprastas, bet skonio prasme labai skanus. Gaminsiu tikrai dar ne kartą ir jums rekomenduoju“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta. Reikės: 700 g vištienos kulšelių be odos ir kaulų; 1 svogūnas; 1 morka; 4 bulvės; 1.5 l vištienos sultinio; 1 šaukštas alyvuogių aliejaus; 1 nedidelis pundelis svogūno laiškų; 1/2 šaukšto raudonojo kario pastos.
2024-02-21
Į viršų