REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV būsto krizė verčia imtis radikalių sprendimų – du senatoriai rengia naują siūlymą suteikti vizas užsieniečiams, kurie išleis bent 0,5 mln. dolerių nekilnojamam turtui (NT) JAV.

REKLAMA
REKLAMA

Šis siūlymas yra stambesnio imigracijos priemonių paketo dalis, kurį sukūrė Niujorko senatorius, demokratas Charlesas Schumeris ir Jutos senatorius, respublikonas Mike'as Lee. Juo siekiama paskatinti užsienio investicijų srautus į JAV.

REKLAMA

Priemonių paketui pritariantys politikai teigia, kad tai gali būti tinkamas būdas atgaivinti JAV vartojimą.

Užsienio gyventojai pakankamai aktyviai domisi NT įsigijimo galimybėmis Pietų Floridoje, Kalifornijoje, Arizonoje ir kituose krizės labiausiai paveiktuose regionuose.

Kinijos ir Kanados pirkėjai pelnosi ne tik iš smarkiai kritusių JAV būstų kainų, menkos amerikiečių konkurencijos bet ir naudingo valiutų kurso.

Dar paskatinti šią paklausą siūloma suteikiant vizas užsienio investuotojams, kurie perka NT už daugiau nei 0,5 mln. dolerių. Norintys gauti vizą užsieniečiai turėtų įsigyti būstą už mažiausiai 250 tūkst. dolerių, o likusius pinigus taip pat investuoti į NT, kurį vėliau bus galima išnuomoti.

REKLAMA
REKLAMA

Šia priemone jau netrukus gali būti papildyti jau dabar egzistuojantys vizų gavimo keliai, pavyzdžiui jei investuotojas sukuria bent vieną darbo vietą.

„Tai būdas padidinti JAV nekilnojamojo tutro paklausą neišleidžiant vė vieno vyriausybės cento“, – interviu „Wall Street Journal“ sakė senatorius Ch. Schumeris.

Pernai užsienio investuotojai JAV įsigijo nekilnojamojo turto už 82 mlrd. JAV dolerių. Dar prieš metus šis skaičius siekė tik 66 mlrd. dolerių. Užsienio pirkėjai sudarė 5,5 proc. visų NT pirkėjų Majamyje, 4,3 proc. – Finikse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užsieniečiai imigruojantys į JAV su naująja vizų programa oficialiai dirbti negalėtų, nebent ją gautų tradiciniu būdu. Jiems būtų leista kartu atsivežti sutuoktinį (-ę) ir jaunesnius nei 18 metų vaikus. Užsieniečiams pardavus NT jie netektų vizos.

Šis priemonių paketas sulaukė pritarimo iš aukštų visuomenės atstovų, tarp jų ir Warrenas Buffettas, kuris dar vasarą ragino JAV prisivilioti daugiau turtingų imigrantų, kurie pirktų NT.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų