REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisija (EK) ketina pritaikyti net kelias priemones, kuriomis siekiama per ateinančius penkerius metus smarkiai sumažinti vyrų ir moterų darbo užmokesčio skirtumą.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar vyrų ir moterų darbo užmokestis ES vidutiniškai skiriasi 18 proc. Norėdama sumažinti šį skirtumą, Komisija didins darbdavių informuotumą, ragins imtis lyčių lygybės skatinimo iniciatyvų ir rems vyrų ir moterų darbo užmokesčio skirtumo įvertinimo priemonių kūrimą.

REKLAMA

Neatmetama ir naujų teisinių priemonių galimybė. Komisija ketina konsultuotis su Europos socialiniais partneriais ir išnagrinėti, koks poveikis būtų pasirinkus tokias priemones kaip sankcijų sugriežtinimas, užmokesčio skaidrumo užtikrinimas ir reguliarūs pranešimai apie darbo užmokesčio skirtumus.

Iš šiandien paskelbtų „Eurobarometro“ apklausos rezultatų matyti, kad daugiau nei 80 proc. europiečių pritaria tam, kad darbo užmokesčio skirtumo mažininimo priemonių reikia imtis nedelsiant.

Komisijos pirmininko pavaduotoja, už teisingumą, pagrindines teises ir pilietybę atsakinga ES Komisijos narė Viviane Reding sakė: „Man itin didelį nerimą kelia tai, kad per 15 metų vyrų ir moterų darbo užmokesčio skirtumas beveik nesumažėjo, o kai kuriose šalyse jis net didėja. Krizės metu vyrų ir moterų darbo užmokesčio skirtumo Europa sau leisti negali. Todėl turime panaudoti visas turimas priemones, kad jį sumažintume. Kartu su valstybėmis narėmis sieksime, kad iki šios Komisijos kadencijos pabaigos vyrų ir moterų darbo užmokesčio skirtumas ES smarkiai sumažėtų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų