REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinėje mokėjimo agentūroje prie Žemės ūkio ministerijos (NMA) veikia Informacijos teikimo skyrius, kuriame galima gauti išsamią informaciją apie ES paramą kaimo plėtrai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame skyriuje žemdirbiai gali gauti visą jiems aktualiausią informaciją apie paramą pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 m. programos (KPP) priemones: kokie reikalavimai keliami siekiant gauti paramą, kokius dokumentus reikia pateikti kartu su paraiška, kaip įvykdyti visus keliamus įsipareigojimus ir pan.

REKLAMA

Informacija teikiama ir apie kitas NMA administruojamas paramos programas: tiesiogines išmokas, Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2007 – 2013 m. veiksmų programos, nacionalinės paramos priemones, taip pat paramą bitininkystei, kvotas. Į Informacijos teikimo skyrių galima kreiptis ir dėl paramos pagal 2004–2006 m. finansinio laikotarpio programas.



Informacija teikiama keliais būdais

Į Informacijos teikimo skyrių galima kreiptis keliais būdais: telefonu, elektroniniu būdu arba tiesiogiai atvykus į NMA centrinę būstinę. Ūkininkai ar kiti asmenys, kuriems aktualūs su parama susiję klausimai, gali patys pasirinkti jiems priimtiniausią būdą gauti informaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas paprasčiausių būdų – paskambinti telefonu. Informacijos teikimo skyriaus telefonas Vilniuje – 8 5 252 6999. Paskambinus šiuo telefonu, iš automatinio pasirinkimo meniu reikia pasirinkti dominančią temą – „Išmokos už deklaruotus plotus, nacionalinė parama ir kvotos“, „Parama pagal pateiktus projektus, veiklos planus, parama bitininkystės ir žuvininkystės sektoriams“, „Kiti klausimai“. Pasirinkęs temą, skambinantis asmuo bus sujungtas su Informacijos teikimo skyriaus darbuotoju, atsakingu už atitinkamą sritį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klausimus apie paramą galima užduoti ir specialioje NMA interneto svetainės www.nma.lt rubrikoje „Užduokite klausimą“. Žemdirbiai taip pat gali kreiptis elektroninio pašto adresu [email protected] arba atvykti tiesiai į NMA. Interesantai priimami Vilniuje, Blindžių g. 17, pirmadieniais ir trečiadieniais nuo 8 val. iki 18 val., antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 8 val. iki 17 val., o penktadieniais nuo 8 val. iki 15.45 val., išskyrus pietų pertraukas nuo 12 val. iki 12.45 val.



Vis didesnis susidomėjimas

Susidomėjimas paramos galimybėmis nuolat auga. Pavyzdžiui, vien per 2010 m. vasarį elektroninių paklausimų skaičius siekė 611, skambučių – beveik 6000. Kaip pastebi Informacijos teikimo skyriaus darbuotojai, interesantams aktualiausi klausimai apie tiesiogines išmokas už deklaruotus žemės ūkio naudmenų ir pasėlių plotus bei paramą pagal KPP priemones „Parama ūkininkaujantiems vietovėse su kliūtimis, išskyrus kalnuotas vietoves“, „Agrarinės aplinkosaugos išmokos“, „Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas“, „Žemės ūkio valdų modernizavimas“, „Ankstyvas pasitraukimas iš prekinės žemės ūkio gamybos“, „Kaimo turizmo veiklos skatinimas“, „parama verslo kūrimui ir plėtrai“.

Dėl informacijos apie kai kurias KPP priemones ūkininkai gali kreiptis ir į NMA teritorinius skyrius. Čia suteikiama visa informacija apie priemones „Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas“, „Naudojimasis konsultavimo paslaugomis“, „Ankstyvas pasitraukimas iš prekinės žemės ūkio gamybos“, „Pusiau natūrinis ūkininkavimas“, „Pirmas žemės ūkio paskirties žemės apželdinimas mišku“, „Pirmas ne žemės ūkio paskirties ir apleistos žemės ūkio paskirties žemės apželdinimas mišku“ ir „Miškų aplinkosaugos išmokos“. Taip pat teikiama informacija apie priemonę „Žemės ūkio valdų modernizavimas“, kai prašoma ne didesnės kaip 150 tūkst. litų paramos. NMA teritoriniai skyriai įsikūrę Alytuje, Kaune, Klaipėdoje, Marijampolėje, Panevėžyje, Šiauliuose, Tauragėje, Telšiuose, Utenoje ir Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų