REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip ir tikėtasi, per šių metų sausį į uostamiesčio savivaldybės biudžetą buvo surinkta mažiau pajamų nei pernai. Skirtumas - 2,271 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl didėjančio nedarbo, emigracijos ir kitų ekonominio sunkmečio priežasčių sausį surinkta per 1,8 mln. litų mažiau gyventojų pajamų mokesčio. 2009-aisiais jo įplaukė per 9,5 mln. litų, o šį sausį - jau tik 7,7 mln. litų.

REKLAMA

Tačiau nustebino nekilnojamojo turto mokesčio surinkimo skaičiai: planas viršytas 1,4 mln. litų. 2009-aisiais minėto mokesčio per sausį surinkta 2 mln. litų, o šiemet - 3,5 mln.

Anot uostamiesčio mero Rimanto Taraškevičiaus, tokia situacija galėjo susiklostyti dėl paskutiniu momentu sumokėtų pinigų.

„Pirmojo mėnesio biudžeto surinkimo rezultatų laukėme su nekantrumu. Matome, kad stebuklų neįvyko. Situacija yra nei gera, nei bloga. Tačiau turime atminti ir tai, kad miesto biudžetas šiais metais sumažėjo. Pernai pirmą kartą patvirtinus biudžetą jis siekė 395 milijonus litų, o šiais metais planuojame 341 milijono litų biudžetą“, - sakė miesto meras. 

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų