• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užbaigtas vienas iš parengiamųjų elektros jungties su Lenkija etapų. Gyventojams, gyvenantiems arti numatomos tiesti elektros linijos, jau siūloma susipažinti su dokumentais.

REKLAMA
REKLAMA

Parengti pirmosios šalyje 400 kV elektros perdavimo oro linijos nuo Alytaus transformatorių pastotės iki Lenkijos Respublikos sienos dokumentai: statybos specialiojo plano koncepcija, strateginio pasekmių aplinkai vertinimo (SPAV) apimties nustatymo dokumentas ir poveikio aplinkai vertinimo (PAV) programa. Pagal programą taip pat bus tiriamas Alytaus transformatorių pastotės rekonstrukcijos ir išplėtimo nuolatinės srovės intarpu poveikis aplinkai.

REKLAMA

PAV ataskaitos rengimo stadijoje atlikus SPAV ataskaitoje išskirtų juostų palyginimą poveikio aplinkai ir žmonių sveikatai aspektais, bus pasiūlyta prioritetinė juosta, labiausiai tinkanti konkrečiai 400 kV elektros energijos perdavimo oro linijos trajektorijai. SPAV ir PAV dokumentus rengia bendrovių „Sweco Lietuva” ir SWECO International AB konsorciumas. Specialiojo plano organizatoriaus „Lietuvos energija“ bei projektą koordinuojancios įmonės „LitPol Link“ atstovai įvertino kad parengiamieji darbai Lietuvos pusėje vykdomi pagal planą ir yra derinami su teritorijų planavimo bei poveikio aplinkai vertinimo darbais Lenkijos pusėje.

Lietuvos ir Lenkijos elektros energijos jungtį sudarys apie 154 km ilgio dviejų grandžių 400 kV elektros energijos perdavimo linija nuo Elko miesto Lenkijoje iki Alytaus, kur bus rekonstruojama ir plečiama transformatorių pastotė, ją papildant nuolatinės srovės intarpu. Planuojama, kad linijos dalis Lietuvos teritorijoje sieks apie 48 km ir bus nutiesta Alytaus apskrities Lazdijų ir Alytaus rajonuose. Įgyvendinus šį projektą pirmą kartą bus sujungtos Baltijos šalių ir Vakarų Europos energetikos sistemos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų