REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Vilniaus miesto savivaldybėje vykusiame posėdyje dėl elektroninio bilieto viešajame transporte ir keleivių informavimo sistemos sukūrimo projekto sutarta spartinti šio bilieto įdiegimo darbus.

REKLAMA
REKLAMA


Iki šios dienos sukurta reikiama elektroninio bilieto infrastruktūra Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, veikia mėnesiniai, vienos ir trijų parų elektroniniai bilietai. Kaip elektroninis bilietas gali būti naudojamas Lietuvos studento pažymėjimas, taip pat tarptautinis studento pažymėjimas (ISIC). Tą pačią elektroninio bilieto kortelę galima naudoti visuose trijuose miestuose. Tačiau, Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) direktoriaus Viktoro Sirvydžio teigimu, CPVA netenkina tai, kad, nors projektas vykdomas ne vienerius metus, iki šiol neveikia vienkartiniai elektroniniai bilietai. Būtent vienkartinių popierinių bilietų atsisakymas ir buvo vienas svarbiausių projektų tikslų.

REKLAMA


Vilniaus miesto mero pavaduotojas Romas Adomavičius teigė, kad jau peržiūrėtos ir pakoreguotos vykdomos priemonės, pradėti geriau koordinuoti skirtingų įstaigų atliekamus darbai. „Elektroninio bilieto projektas pajudėjo iš mirties taško, ir bus sėkmingai baigtas“, – pažymėjo jis.


Nors projektą vykdančių Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugų“, Informacinių technologijų skyriaus vadovai Vaidotas Antanavičius ir Rimvydas Jančiauskas nenurodė tikslios vienkartinio elektroninio bilieto atsiradimo pradžios, tikėtina, kad miestiečiai šiuo bilietu viešajame galės pradėti naudotis šių metų gruodį.


Elektroninio bilieto sistemos sukūrimo ir įdiegimo projektą iš dalies finansuoja Europos Sąjungos Regioninės plėtros fondas, šiam tikslui skyręs didžiąją reikiamų lėšų dalį – 14 mln. litų. Iš viso 19,3 mln. litų kainuosiantis projektas vykdomas trijuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų