REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismui galutinai pripažinus, kad valstybės valdomos įmonės Lietuvos oro uostai skelbto patalpų picerijoms nuomos konkurso sąlygos buvo neteisėtos, planuojama skelbti naują konkursą.

Teismui galutinai pripažinus, kad valstybės valdomos įmonės Lietuvos oro uostai skelbto patalpų picerijoms nuomos konkurso sąlygos buvo neteisėtos, planuojama skelbti naują konkursą.

REKLAMA

„Gerbiame teismo sprendimą ir jį vykdysime: artimiausiu metu skelbsime naują viešą patalpų nuomos konkursą. Mūsų tikslas užtikrinti paslaugų kokybę keleiviams, pasitelkiant patyrusius partnerius, nesikeičia. Apie naujojo konkurso detales kol kas ankstoka komentuoti, nes tik pradedame ruošti reikalingus dokumentus“, – BNS sakė Lietuvos oro uostų atstovas spaudai Tadas Vasiliauskas.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) ketvirtadienį atmetė oro uosto valdytojos ir konkursą laimėjusios maitinimo tinklų valdytojos bendrovės „Amber Food“ skundus.

LAT konstatavo, jog valstybės įmonė konkurse nustatė neproporcingus reikalavimus. Tačiau teismas sprendė, kad jau įvykdytai sutarties daliai negali būti taikoma restitucija.

REKLAMA
REKLAMA

„Sutartis, nors ir sudaryta nesilaikant įstatymo, vis dėlto sukėlė padarinius, kurių šalys siekė. Sandorio pripažinimas negaliojančiu nuo jo sudarymo reikštų, kad nuomininkas turi teisę nemokėti nuomos arba reikalauti ją grąžinti, tačiau laikotarpis, kurį jis naudojosi turtu negali būti grąžintas. Vadinasi, šalys negali apsikeisti materialiomis vertybėmis. Konstatuotina, kad restitucijos taikymas šiuo atveju yra negalimas“, – rašoma teismo nutartyje.

REKLAMA

Teismas paliko galioti sausį Lietuvos apeliacinio teismo priimtą nutartį, kuria konkurso sąlygos ir sutartis pripažintos neteisėtomis.

Teismas taip pat panaikino šį vasarį taikytas laikinąsias apsaugos priemones, kuriomis buvo uždrausta nutraukti sutartį su „Amber Food“ ir iš patalpų iškeldinti picerijas.

Į teismą, ginčydama konkurso sąlygas kreipėsi bendrovė Juta jazz kava“. Anot įmonės, nors šiame oro uoste ji valdo kavinių, tačiau skelbtame nuomos konkurse dalyvauti negalėjo dėl per didelių kvalifikacinių reikalavimų. Bendrovė Vilniaus oro uoste valdo kavines „Juta jazz kava“, „Coffee Republic“ ir „Juta jazz powered by Heineken“, taip pat restoraną „Grey“ sostinės Pilies gatvėje.

REKLAMA
REKLAMA

2018 metais valstybės įmonė paskelbė 80 kv. m ir 135 kv. m ploto patalpų Vilniaus oro uoste nuomos konkursą, kurį laimėjo „Amber Food“. Jame taip pat dalyvavo bendrovė „Burokėlis ir krapas“, valdanti picerijų tinklą „Jurgis ir drakonas“.

2019 metų kovą Vilniaus oro uosto išvykimo terminale atidarytos dvi „Amber Food“ valdomos tinklo „Charlie pizza“ picerijos.

Iš viso Vilniaus oro uoste veikia 11 maitinimo įstaigų. „Amber Food“ šiuo metu Lietuvoje valdo 22 tinklo „Charlie Pizza“ picerijas.

Nuo 2018 metų pradžios Vilniaus oro uoste vyko išvykimo terminalo keleivių laukimo ir prekybos erdvių atnaujinimo darbai. Į juos oro uostų valdytoja investavo apie 1,9 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų