REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusė Larisa Grigorovič jau šešis mėnesius ateina į darbą ir sėdi kabinete, tačiau nieko neveikia. Moteris už tai gauna atlyginimą, tačiau nėra patenkinta savo situacija.

Baltarusė Larisa Grigorovič jau šešis mėnesius ateina į darbą ir sėdi kabinete, tačiau nieko neveikia. Moteris už tai gauna atlyginimą, tačiau nėra patenkinta savo situacija.

REKLAMA

Slucke gyvenanti 51-erių moteris už šį darbą gauna 270 Baltarusijos rublių (apie 110 eurų), skelbia vietos leidinys „Kurjer“.

2017-ųjų gruodžio 19 dieną L. Grigorivič pradėjo dirbti miesto stadiono nuomos skyriaus vedėja. Priimdamas ją direktorius pareiškė, kad darbo yra žiemą, o šiltu metų laiku pavyks gauti papildomo darbo bilietų kasoje. Tačiau kažkas nepavyko ir papildomo darbo neliko.

Pasak L. Grigorovič, ji kiekvieną dieną sėdi už tuščio stalo septynias valandas, o šeštadieniais – penkias. Už savo 270 rublių jai sunku pragyventi, moteris augina moksleivę dukrą.

„Žiemą aš išdavinėjau pačiūžas, slides, užsiėmiau buhalteriniais darbais, darbas man patiko. Tačiau atėjo pavasaris, nebeliko lankytojų. Kuomet atsidarė stadiono kasa, pasirodė, kad ten jau dirba pensininkė. O man direktorius pasakė: „Eikite ir sėdėkite kabinete,“ – pasakojo leidiniui moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Per pastarąjį pusmetį moteris kreipėsi į vietos švietimo, sporto ir turizmo tarybą, į darbo, užimtumo ir socialinės apsaugos tarybą, į deputatų tarybą ir kitas institucijas. Dar balandžio mėnesį Slucko rajono administracija liepė jos darbdaviams „sumažinti moters etatą“, jeigu darbo nėra, tačiau įsako dėl atleidimo taip ir nebuvo.

REKLAMA

Stadiono direktorius Genadijus Paničius paaiškino, kad šioms pareigoms iš tiesų geriau imti laikiną darbuotoją, norint sutaupyti biudžeto lėšų.

„Larisa Grigorovič – gera darbuotoja, pretenzijų jai nėra. Nuomoje darbo, iš tiesų, daugiau žiemą, negu vasarą. Riedučiai, teniso raketės, kamuoliai nėra tokie populiarūs kaip pačiūžos ir slidės, tačiau mes rengiamės išplėsti asortimentą,“ – aiškino rajono valdžios atstovas Andrejus Nedelka.

Sporto bazės direktoriaus teigimu, šių pareigybių atsisakyti neketinama, o moteriai buvo pasiūlyta prieš varžybas plauti stadiono sėdynes. Tačiau ji atsisakė, o kitų darbų ten nėra. „Ji 25-erius metus išdirbo socialine darbuotoja, tačiau pakeitė darbą dėl sveikatos būklės. Ji taip pat turi galimybę uždarbiauti ir kitose vietose – įstatymu tai nedraudžiama, ji taip pat gali išeiti iš darbo savo noru,“ – pasakojo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų