REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Važiuodami į Vokietiją prieššventiniu laikotarpiu turistai tikėjosi pasidžiaugti kalėdinėmis mugėmis ir nepažįstama šalimi. Tačiau pirmadienis jiems tapo pragaru – jie atsidūrė teroristinio išpuolio epicentre.

Važiuodami į Vokietiją prieššventiniu laikotarpiu turistai tikėjosi pasidžiaugti kalėdinėmis mugėmis ir nepažįstama šalimi. Tačiau pirmadienis jiems tapo pragaru – jie atsidūrė teroristinio išpuolio epicentre.

REKLAMA

Britė Emma Rushton pasakoja, kad po kelių mugėje praleistų valandų pirmiausiai pamatė maždaug 65 kilometrų per valandą greičiu judantį sunkvežimį, kuris staiga pasuko į mugę ir ėmė traiškyti ir prekystalius, ir žmones maždaug 20 val. 30 min. vietos laiku.

„Mes buvome vos už trejeto metrų nuo ten, kur sunkvežimio kelyje žuvo žmonės. Važiuodamas sunkvežimis nutraukė šviesų girliandas, traiškė prekystalius ir viskas paskendo tamsoje. Aukos ir liudininkai šaukė ir rėkė. Mus nuo chaoso skyrė tik būdelė, į kurią buvome nuėję pailsėti“, - pasakoja Emma.

Anot moters, kai kurie žmonės puolė traukti sužeistuosius ir bandyti jiems suteikti pagalbą. Tačiau ji pati nepajėgė.

REKLAMA
REKLAMA

„Norėjau sustoti ir padėti. Sunkvežimis lėkė per minią toliau. Tačiau vos praėjus kelioms siaubo akimirkoms aš pirmiausiai paskambinau savo mamai. Žinau, kad tai labai savanaudiška, tačiau turėjau tai padaryti. Tuomet norėjau tik kuo greičiau atsidurti viešbutyje...“, - pasakoja Emma.

REKLAMA

Britas Mike'as Foxas ir jo partnerė taip pat atsidūrė per kelis metrus nuo mirtį nešusio sunkvežimio.

„Mugėje buvo vaikų. Mano mergina matė, kaip po sunkvežimio ratais pakliuvo vaikas“, - pasakoja nuo šoko negalintis atsigauti vyras.

Tuo tarpu studentas iš Vašingtono Luke'as Theisas pasakoja, kad pralėkus sunkvežimiui buvo baisiausia matyti „dvi didžiules kraujo upes, tekančias asfaltu“.

„Po skerdynių vaizdas buvo tragiškas... Visur buvo kraujas ir sužeistieji. Niekas nieko tuo metu negelbėjo. Žmonės bėgo iš tragedijos vietos. Atrodė, kad kiekvienas rūpinasi tik savimi. Buvo vien dulkės ir chaosas“, - apie matytus vaizdus pasakojo jaunuolis.

REKLAMA
REKLAMA

Luke'as taip pat sako, kad išpuolis sudrebino visą miestą ir tai iš karto buvo matyti. Kai jie pasiekė viešbutį, jie pamatė konfliktą, kilusį tarp vokiečių ir vyrų iš Viduriniųjų Rytų viešojo transporto stotelėje. Nesutarimų kilo po to, kai autobuso vairuotojas pasakė pastabų burką dėvinčiai moteriai, neturėjusiai bilieto.

Vokietijos sostinės Berlyno centre pirmadienio vakarą sunkvežimiui įsirėžus į Kalėdų mugę, žuvo mažiausiai 12 žmonių, o policija antradienį nurodė, kad šį incidentą tiria kaip „tikėtiną teroristinę ataką“.Siaubingi vaizdai po šio išpuolio priminė liepos 14 dieną Prancūzijos pietiniame Nicos kurorte per Bastilijos paėmimo dienos šventę įvykdytą teroro išpuolį, kai džihadisto vairuojamas sunkvežimis įsirėžė į minią ir užmušė 86 žmones.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų