REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pavojus Briuselyje: sulaikytas vyras su netikra savižudžio liemene

Briuselyje, viename prekybos centre buvo paskelbtas teroro išpuolio pavojus. Galimo bombos sprogimo pavojus buvo paskelbtas po vieno įtariamojo suėmimo, praneša BBC. 

Briuselyje, viename prekybos centre buvo paskelbtas teroro išpuolio pavojus. Galimo bombos sprogimo pavojus buvo paskelbtas po vieno įtariamojo suėmimo, praneša BBC. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Charles'is Michelis sušaukė skubų pasitarimą su saugumo kabineto nariais, pranešė šalies žiniasklaida. Premjero teigimu „šiuo metu viskas kontroliuojama“. Jis taip pat pažymėjo, kad pareigūnai išlieka „itin budrūs“.

REKLAMA

Incidentas prasidėjo šį rytą maždaug 4 val. 30 min. Grinvičo (7 val. 30 min. Lietuvos) laiku, po to, kai dėl pranešimo apie netoli prekybos centro „City 2“ įtartinai besielgiantį vyrą buvo paskelbtas bombos pavojus, pranešė transliuotojas RTL. Policininkai ir kariai patruliavo prie mažiausiai vieno įėjimo į „City 2“. Įvykio vietoje buvo policijos automobilių, taip pat buvo iškviestas išminavimo būrys. Be to, buvo blokuoti kai kurie įėjimai į metropoliteno stotį.

REKLAMA
REKLAMA

Briuselio prokuratūra patvirtino, kad buvo sulaikytas vienas vyras, bet nurodė, kad prie prekybos centro „City 2“ centrinėje Briuselio dalyje nebuvo rasta jokių sprogmenų.

„Jis šiuo metu apklausiamas, – sakė Briuselio prokuratūros atstovė Ine Van Wymersch. – Jokių sprogmenų nebuvo.“

„City 2“ – vieno pagrindinių Belgijos sostinės prekybos centrų – atstovė Veronique Pirson sakė, kad, policijos duomenimis, „prie pat „City 2“ buvo rastas kažkoks paketas“. „City 2“ sugriežtino saugos priemones po to, kai žiniasklaidoje buvo paskelbta apie išaugusią išpuolių prekybos centruose grėsmę, remiantis saugumo pranešimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Briuselio policijos areštuotas įtariamasis buvo su netikra savižudžio liemene

Įtariamasis, kuris antradienį buvo sulaikytas per antiteroristinę operaciją Briuselyje, buvo su netikra savižudžio liemene, pranešė prokuratūra.

„Kol kas nerasta jokios bombos. Mirtininko liemenė, rasta ant įtariamojo, yra netikra“, – nurodė Briuselio prokuratūra.

Išpuoliai nusinešė 32 žmonių gyvybes

Belgija dar neatsigavo po kovo 22 dieną „Islamo valstybės“ (IS) mirtininkų įvykdytų atakų Briuselio oro uoste ir metropolitene, kurios pareikalavo 32 gyvybių ir per kurias dar šimtai žmonių buvo sužeisti.

REKLAMA

Be to, antradienio incidentas vyksta vos kelios dienos po to, kai Belgijos pareigūnai po kratų dešimtyse namų, kurios buvo siejamos su grėsme sirgaliams per vienas Europos čempionato rungtynes, šeštadienį apkaltino tris vyrus „bandymu įvykdyti teroristines žmogžudystes“.

Belgijoje šiuo metu išlieka paskelbtas trečiojo lygmens (priešpaskutinio) pavojus.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų