REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija planuoja Vakarams parodyti draugiškesnį veidą

Rusija planuoja parodyti daugiau draugystės Vakarams ir taip užsienio kapitalo ir ekspertizės pagalba mėginti rekonstruoti šalies ekonomiką. Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas parengė „Efektyvaus užsienio politikos panaudojimo ilgalaikiame Rusijos vystyme programą“, kurioje numatoma gerinti santykius su 61 pasaulio valstybe. Minėtos valstybės yra išsidėsčiusios visame pasaulyje, pradedant buvusiomis sovietinėmis respublikomis ir baigiant Azijos, Lotynų amerikos, Vidurio Rytų ir Afrikos šalimis.

REKLAMA
REKLAMA

Programoje numatyta, kad Maskva turi siekti, kad Rusijos kompanijos turėtų garantuotą prieigą prie Europos finansinių, pramoninių ir energetikos rinkų. Be to, raginama kurti „integruotas įmones“, kurios leistų aukštųjų technologijų gamybą perkelti į Rusiją. Specialaus Rusijos dėmesio Europoje susilaukė 17 valstybių, tarp kurių yra Vokietija, Prancūzija, Italija, Ispanija, tačiau nėra Didžiosios Britanijos.

REKLAMA

Parengti programą S. Lavrovo prašė Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas, kuris reikalavo, jog šalies užsienio politika paremtų prezidento siekį reformuotį atgyvenusią šalies ekonominę sistemą, kuri dar yra itin smarkiai priklausoma nuo sovietinio paveldo.

Minėtoji programa žymį pokytį lyginant su Vladimiro Putino vadovavimo šaliai era, kai santykiai su JAV ir NATO buvo itin suprastėję dėl agresyvios Kremliaus politikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų