REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Armėnija patvirtino 2 317 karių žūtį Kalnų Karabache

papildyta 14.30 val.

Armėnijos sveikatos apsaugos ministerija patvirtino 2 317 karių žūtį kare dėl Kalnų Karabacho – jų palaikus ištyrė teismo medicinos ekspertai. 

Armėnijos sveikatos apsaugos ministerija patvirtino 2 317 karių žūtį kare dėl Kalnų Karabacho – jų palaikus ištyrė teismo medicinos ekspertai. 

REKLAMA

„Iki šiol teismo medicinos ekspertizės tarnyba ištyrė 2 317 žuvusių karių lavonus, tarp jų esama ir neatpažintų“, – savo „Facebook“ paskyroje parašė Armėnijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovė spaudai Alina Nikogosian. 

Atstovė pažymėjo, kad Azerbaidžano pusė dar tik pradėjo apsikeitimo žuvusiaisiais  procesą. 

„Šiuo metu konfliktuojančios šalys negali turėti galutinių skaičių, nes apsikeitimo procesas dar vyksta“, – sakė ji.

Nepripažintos Kalnų Karabacho respublikos sveikatos apsaugos ministerija penktadienį pranešė apie 1 383 žuvusius karius.

REKLAMA
REKLAMA

Po beveik du mėnesius trukusių nuožmių susirėmimų dvi buvusios sovietinės Kaukazo respublikos, tarpininkaujant Rusijai, šią savaitę pasirašė taikos susitarimą, pagal kurį Jerevanas sutiko perleisti Baku didelį Azerbaidžano pajėgų užimtos teritorijos dalį. 

REKLAMA

Azerbaidžano kariuomenė informacijos apie savo žuvusius karius neskelbia, bet manoma, kad konflikto aukų bendras skaičius daug didesnis negu iki šiol buvo pranešta.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį sakė, kad per konfliktą žuvo daugiau nei 4 000 žmonių, o apie 8 000 buvo sužeisti.

Patvirtinta, kad per susirėmimus žuvo mažiausiai 143 civiliai.

Anot V. Putino, dešimtys tūkstančių žmonių buvo priversti palikti savo namus, taip pat buvo sugriauta „civilinė infrastruktūra ir daugybė kultūros objektų“.

Remiantis taikos susitarimu, Azerbaidžano pajėgos išlaikys konflikto metu užimtų teritorijų, tarp jų ir antro pagal dydį miesto Šušos, kontrolę, o Armėnija sutinka pagal numatytą tvarkaraštį išvesti savo pajėgas iš didelės dalies Kalnų Karabacho ir aplinkinių regionų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų