REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Š. Jasikevičius (Teodoras Biliūnas/Fotobankas)

Šarūnas Jasikevičius tikėjo dar vienu stebuklu ir yra tikras, kad Eurolygos ketvirtfinalio serijoje Kauno „Žalgiris“ galėjo duoti rimtesnę kovą Stambulo „Fenerbahče“ – dėl 1:3 pralaimėtos serijos jis labiausiai kaltina save.

30

Šarūnas Jasikevičius tikėjo dar vienu stebuklu ir yra tikras, kad Eurolygos ketvirtfinalio serijoje Kauno „Žalgiris“ galėjo duoti rimtesnę kovą Stambulo „Fenerbahče“ – dėl 1:3 pralaimėtos serijos jis labiausiai kaltina save.

REKLAMA

„Aš jaučiau, kad galime sukurti dar vieną stebuklą. Gal per daug esu.. Nežinau“, – susimąstęs nutilo jis.

Kauniečiai ketvirtadienį 82:99 namie nusileido Turkijos ekipai ir taip baigė sezoną Eurolygoje.

„Jeigu kalbėtume apie visą seriją, kažkiek užsikabinome, bet buvo galima daugiau. Neišnaudojome savo šansų trečiose varžybose, kai žaidėme labai blogai, ypač puolime, o gynyboje „Fenerbahče“ tiesiog nepataikė. Šiandien tie metimai sugrįžo. Jeigu būtume juos privertę labiaus nervuotis, nebūtų 15/22 tritaškių“, – po nesėkmės sakė jis.

„Fenerbahče“ šiame mače pataikė net 15/22 (68,2 proc.) tritaškių ir 22/31 (71 proc.) dvitaškių. Vis tik net kelis kartus Š.Jasikevičius pabrėžė vieną statistinę eilutę – per pirmą mačo pusę „Žalgiris“ praleido net 49 taškus, o taisykles pažeidė vos šešis kartus.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl šito man labai skauda širdį. Serijos man gaila, nes dar buvo kažkiek galima.. Taip tritaškiai žudo, bet šešios baudos yra neatleistina.

Didelė dalis pralaimėjimo tenka man, nes pirmose rungtynėse neįtikinau žaisti kantriau, visi puolė būti didvyriais.

REKLAMA

Šiandien buvo gyvybės ir mirties rungtynės, bet vėl nepriėjau prie žaidjėų. Varžovams atakuojant tokiais procentais, galime padaryti tikrai daugiau nei šešias baudas pirmoje pusėje.

Pabrėžiu – šešios baudos ir 50 taškų yra absoliutus komandos neparuošimas. Jau pasakiau, kad man nepavyko išspausti nieko. Nenuėjau iki žaidėjų, tai yra faktas.

Serija palieka tokį labai keistą jausmą giliai širdyje. Žinant mūsų situaciją, sezonas Eurolygoje buvo fantastiškas“, – kiek liūdnai kalbėjo treneris.

Vieninteliai du „Žalgirio“ žaidėjai – Brandonas Daviesas (25 tšk.) ir Nate’as Woltersas (18 tšk.) surinko dviženklius taškų ir naudingumo balų rodiklius.

REKLAMA
REKLAMA

Varžovams Ali Muhammadas sumetė 25 taškus.

„Sunku, bet žmogus su labai dideliais kiaušiniais. Kovotojas iš didžiosios raidės“, – trumpai varžovo pasirodymą įvertino Š.Jasikevičius.

Daugiau nei 15 tūkstančių sirgalių paskutinę minutę atsistoję plojo ir griausmingai dėkojo komandai, nors ji tuo metu atsiliko 80:99. Roko Jokubaičio dvitaškis su sirena buvo palydėtas tokio griausmingo džiaugsmo, lyg tai būtų buvęs pergalingas metimas.

„Dar kartą noriu padėkoti sirgaliams, žaidėjai tą jaučia. Tas dėmesys mums yra žiauriai fainai. Komanda kovojo iki paskutinio momento, bet kažko pritrūko. Galvosime ir truputį pailsėję kibsime į darbus dėl LKL titulo, kuris mums yra svarbiausias“, – sakė strategas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš metus Š.Jasikevičius, „Žalgiriui“ patekus į finalo ketvertą, juokaudamas sakė, jog po metų jį jau gali vadinti kvailiu ir vyti lauk. Tačiau meilė jam iš sirgalių tik stiprėja.

„Žiauriai fainai. Žinau, kur esu. Visą laiką pabrėžiu, kad bus sunku iš čia ištraukti mane. Gal reikės išspirti dviem kojomis pro duris. Trenerio darbas nėra lengvas, man labais svarbu, kaip mane palaiko. Ir kalbu ne vien apie sirgalius, o žmones, kuriuos matau kasdien“, – džiaugėsi jis.

„Žalgirio“ treneris vertindamas visą sezoną pasidžiaugė vienu savo progreso aspektu – prisiminęs sunkų laikotarpį, kai kauniečiai rinko vieną pralaimėjimą po kito, jis išliko ištikimas savo sistemai.

„Didžiausia pamoka man yra absoliučiai nepanikuoti ir nieko nekeisti. Jei po pralaimėjimų pradėsi abejoti savo sistema ir daromu darbu, reiškiasi tu neturi jokios sistemos. Išmokau eiti savo keliu ir nekreipti dėmesio, kas darosi aplinkui“, – pasidžiaugė specialistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų