REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai dar visai neseniai praktiškai neturėjo jokių galimybių patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, tačiau reguliaraus sezono pabaigoje sukūrė tikrą stebuklą.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai dar visai neseniai praktiškai neturėjo jokių galimybių patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, tačiau reguliaraus sezono pabaigoje sukūrė tikrą stebuklą.

REKLAMA

Šeštą pergalę iš eilės iškovoję žalgiriečiai ketvirtadienio vakarą išvykoje 93:86 pranoko Madrido „Real“ ekipą, bei žengė į turnyro ketvirtfinalį.

Modernios Eurolygos istorijoje tai pirmasis kauniečių triumfas Madride prieš „Real“ klubą, o šios pergalės svarba buvo milžiniška.

Po rungtynių Ispanijos sostinėje „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius neslėpė džiaugsmo.

„Būsiu atviras – dabar galvoju, kur eisiu gerai pašvęsti. Nuotaika labai gera. Žinau, kad Kaunas švenčia, kad daug sirgalių Lietuvoje švenčia. Mūsų organizacijai tai labai puikus žingsnis, kuriuo turime džiaugtis, vertinti tai, kas vyksta.

Džiaugiuosi dėl komandos, kad sugebėjome atsitiesti. Po praėjusio sezono sirgalių lūkesčiai mūsų ekipa buvo labai išaugę. Sezono metu ne viskas klojosi puikiai, tačiau galiausiai žaidėjų charakteris davė savo. Savo žaidėjams rašau 10 balų už pademonstruotą kovingumą. Mus jau daug kas buvo nurašęs, bet mes įrodėme savo“,- pasibaigus akistatai kalbėjo Šaras.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie pagrindines saldžios pergalės priežastis „Žalgirio“ strategas dar kartą išskyrė žaidėjų charakterį: „Vėl tas charakteris, suprantama sistema, kur galime atakuoti. Žaidžiame brandžiau, gynėjų žaidimas yra geresnis, o nuo jų priklauso daug kas. Ir perdavimų laikas, ir įvedimai į ataką, ir gynyba. Jie tikrai tą supranta. Dabar tikrai esame geresni nei esame sezono pradžioje.“

REKLAMA

Kauniečius Madride tradiciškai palaikė gausus būrys komandos gerbėjų ir Š. Jasikevičius dar kartą atidavė jiems duoklę.

„Kas vyksta su „Žalgiriu“ yra labai faina. Čia yra tiesiog fantastinis palaikymas – kur bevyktume mus labai palaiko, o tai be jokios abejonės įkvepia ir pačius žaidėjus. Tai, kad mūsų arena visada būna pilna yra kažkas tokio, ko tikrai negalima priimti, kaip paprasto dalyko“,- sirgalius gyrė Šaras.

Eurolygos ketvirtfinalio serijoje „Žalgirio“ laukia akistata su reguliaraus sezono laimėtoja Stambulo „Fenerbahče“ ekipa.

REKLAMA
REKLAMA

Šaras per daug nesileido į kalbus apie būsimą varžovą, bei pajuokavo, kad šiame klube neturi jokių draugų, nors „Fenerbahče“ strategu dirba senas geras kauniečio pažįstamas Željko Obradovičius.

Žalgiriečių šią savaitę dar laukia vienerios rungtynes LKL čempionate.

Artėjantį sekmadienį (balandžio 7 d.) Š. Jasikevičiaus auklėtiniai namuose žais prieš „Šiaulius“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų