REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
31
Lietuva – Kroatija akimirkos (nuotr. Fotodiena.lt)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sieks sėkmingai pabaigti atranką į šių metų pasaulio pirmenybes, vyksiančias Kinijoje. Paskutiniame FIBA atrankų „lange“ Dainiaus Adomaičio auklėtiniai išmėgins jėgas su Nyderlandais ir Italija.

31

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sieks sėkmingai pabaigti atranką į šių metų pasaulio pirmenybes, vyksiančias Kinijoje. Paskutiniame FIBA atrankų „lange“ Dainiaus Adomaičio auklėtiniai išmėgins jėgas su Nyderlandais ir Italija.

REKLAMA

Lietuviai užtikrintai lyderiauja Europos zonos atrankos J grupėje, kurioje per 10 rungtynių pralaimėjo vos kartą.

D. Adomaičio kariaunai paskutinėse dvejose rungtynėse užtektų vienos pergalės, kad Lietuvos rinktinė taptų absoliučia grupės nugalėtoja.

Abi rungtynes, penktadienį 21 val. ir pirmadienį 19:30 val., tiesiogiai transliuos TV3 televizija ir portalas tv3.lt!

Paskutinėse keturiose rungtynėse, iš kurių dvi jau įvyko, D. Adomaitis suteikė progas pasireikšti ir Lietuvos krepšinio padangėje dar tik pradedančioms žybsėti žvaigždėms.

REKLAMA
REKLAMA

Viena jų, Utenos „Juventus” vidurio puolėjas Martinas Gebenas, penktadienį Lietuvos rinktinės marškinėlius vilkės trečią kartą.

REKLAMA

Vis tik, pats 24-erių krepšininkas tikina, kad net ir du kartai atstovaujant nacionalinei komandai jau spėjo suteikti neaprėpiamos patirties.

„Dabar daug geriau jaučiuosi. Ir aikštelėje daugiau žinau, lengviau derinius „pagaunu”, atsirado komfortas, ramybė. Dabar ramiau galiu pasiruošti ir susidėlioti akcentus būsimoms rungtynėms, negalvodamas apie pašalinius dalykus”, – prieš mūšį su Nyderlandų rinktine kalbėjo M. Gebenas.

Kitapus Atlanto, NCAA lygoje, nuo 2014-ųjų rungtyniavęs ir savo talentus demonstravęs Martinas neabejoja – prie jo adaptacijos rinktinėje svariai prisidėjo ir komandos senbūviai, kurie leido suprasti, kad čia yra keliami tik patys didžiausi tikslai.

REKLAMA
REKLAMA

„Praėjusiame atrankos „lange” buvo keli vyresni žaidėjai, pavyzdžiui Renaldas Seibutis ir Adas Juškevičius. Jie tikrai labai daug pataria, padeda tiek aikštelėje, tiek už jos ribų. Tai tiesiog neįkainojama patirtis.

Tikslai čia yra patys didžiausi. Lietuvos rinktinėje, vilkint tokią aprangą, žodžio „nesvarbu” nėra. Čia nėra nesvarbių rungtynių, mes matome tik pergalę. Dabar, paskutinėse dvejose rungtynėse, mes galbūt jausime mažesnį spaudimą, nes esame tikri dėl patekimo į pasaulio čempionatą. Tačiau mes einame kautis tik dėl pergalių”, – dėstė jaunasis Lietuvos rinktinės „centras”.

Savo sezoną tiek Utenoje, tiek nacionalinėje komandoje M. Gebenas vertina pozityviai. Tiesa, krepšininkas tikina, kad tobulėti dar tikrai yra kur, o daugiausiai džiaugsmo sukeltų dažnesnės ir skambesnės komandinės pergalės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kaip krepšininkui tai man dar yra daug vietų kur patobulėti. Pats matau, ką aikštelėje galėčiau atlikti geriau. Esu labai motyvuotas kasdien žaisti vis geriau.

Galbūt norėtųsi daugiau pergalių su komanda, bet sezonu esu labai patenkintas, gaunu daug žaidybinio laiko, daug pasitikėjimo ir, manau, sekasi neblogai”, – šypteli ir ambicijų neslepia M. Gebenas.

Primename, kad paskutines dvi atrankos rungtynes lietuviai žais tokia sudėtimi:

Šarūnas Vasiliauskas, Žygimantas Janavičius, Dovis Bičkauskis, Renaldas Seibutis, Adas Juškevičius, Arnas Butkevičius, Rokas Giedraitis, Eimantas Bendžius, Gytis Masiulis, Egidijus Mockevičius, Martinas Geben ir Martynas Echodas.

REKLAMA

„Yra naujų žaidėjų, kuriuos norime pasitikrinti ir pažiūrėti, kaip jie atrodytų trumpame lange. Gal norėjosi daugiau jaunų veidų, bet per kelias treniruotes juos įvesti į naują situaciją būtų sunku. Norime turėti branduolį ir aplink jį lipdyti jaunesnius žaidėjus“, – pristatydamas išplėstinį kandidatų sąrašą sakė Dainius Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų