REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Ryto“ ekipa pasiryžusi nutraukti trejus metus trunkantį titulų badą. Sostinės komanda optimistiškai žvelgia į galimybę sugrąžinti Karaliaus Mindaugo taurę į Vilnių.

Vilniaus „Ryto“ ekipa pasiryžusi nutraukti trejus metus trunkantį titulų badą. Sostinės komanda optimistiškai žvelgia į galimybę sugrąžinti Karaliaus Mindaugo taurę į Vilnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visada privalome taikytis tik į titulus, – tinklalapiui LKL.lt sakė „Ryto“ klubo sporto direktorius Linas Kleiza. – Turnyras vyks Vilniuje, o nugalėtoją lems vienerios rungtynės. Vis dėlto tame yra daug niuansų: ar tuomet komanda bus sveika, ar nesirgs, ar bus gera žaidimo banga?

REKLAMA

Žinoma, visada norime laimėti ir bandysime tą padaryti.“

Finalo ketvertas vasario 16-17 d. vyks „Siemens“ arenoje, bet „Rytui“ dar reikia įveikti ketvirtfinalio barjerą.

Jį „Rytas“ pradės kitą penktadienį, kai namie priims Utenos „Juventus“. Atsakomosios rungtynės Utenoje bus žaidžiamos vasario 12 d.

Turnyro favoritas – pastaruosius dvejus metus visus titulus Lietuvoje skinantis Kauno „Žalgiris“, kuris viena koja jau yra finalo ketverte. Šarūno Jasikevičiaus kariauna ketvirtfinalio etapo pirmajame mače 104:61 sutriuškino „Šiaulius“.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš tikrai tikiu, kad mes galime varžytis su „Žalgiriu“, – tinklalapiui LKL.lt teigė prieš mėnesį prie „Ryto“ prisijungęs ir vienu lyderių tapęs Arciomas Parachouskis. – Kauno komanda yra talentinga, žaidžianti Eurolygoje, turinti patyrusių žaidėjų, bet, manau, mes galime mesti jai iššūkį.

Nesvarbu kaip, tačiau bandysime kautis dėl titulo , o siekdami trofėjaus turėsime atiduoti visą save. Privalėsime kietai dirbti gynyboje ir puolime, tuomet mums galbūt pavyks triumfuoti šiame turnyre.“

Vilniečiai KMT taurę iškovojo 2016-aisiais – per įnauguracinį Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau iš to sezono ekipos dabartinėje „Ryto“ komandos sudėtyje nėra likę nė vieno krepšininko.

Vis dėlto vienas bendras akcentas tarp šių turnyrų yra – tiek prieš trejus metus, tiek šiemet finalo ketvertas vyks Vilniaus komandos tvirtovėje – „Siemens“ arenoje.

„Puiku, kad finalo ketvertas vyks Vilniuje, – sakė „Ryto“ aukštaūgis iš Baltarusijos. – Vakarykštėje dvikovoje su Berlyno ALBA susirinko daug žiūrovų, veikiausiai finalo ketverto metu jų bus dar daugiau.

Akivaizdu, kad tai mums yra dviguba motyvacija, žiūrovai bus lyg šeštas žaidėjas aikštelėje. Mes to laukiame, bet pirmiausia – turime peržengti ketvirtfinalio barjerą.“

REKLAMA

„Visada smagu žaisti namuose, tai yra papildomas stimulas ekipai, – dėstė L. Kleiza. – Vis dėlto negalime pramiegoti „Juventus“ komandos. Mes dar turime nueiti iki to finalo.“

Finalo ketverto siekiantys vilniečiai jau trečius metus paeiliui ketvirtfinalyje kovos su Utenos „Juventus“ krepšininkais.

„Rytas“ kovoje su Aukštaitijos klubu turi ir karčios, ir saldžios patirties. 2017-aisiais vilniečiai Utenoje sensacingai krito 84:87, tuo metu praėjusį sezoną – iškovojo dramatišką pergalę namuose per pratęsimą 91:88.

REKLAMA

„Šią ekipą gauname trečius metus paeiliui, nežinau, kokia yra tikimybė, kad taip įvyktų. Tai skamba labai neįtikėtinai, – sakė L. Kleiza. – „Juventus“ yra gerai žaidžianti ir gerai treniruojama ekipa. Visada sunku su jais kautis, tad laukia geros rungtynės.

Turime būti susikaupę 100 proc. bei įvertinti varžovą, kuris yra stiprus varžovas. Negalime pramiegoti šio mačo.“

„Utenos komanda, kaip ir kitos ekipos Lietuvoje, žaidžia kietą krepšinį, – mintimis dalijosi A. Parachouskis, prieš „Juventus“ komandą žaidęs prieš dvi savaites. – Visi nori varžytis ir bandyti įkąsti „Rytui“ ar „Žalgiriui“, nes istorija rodo, kad tai didžiausi klubai šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Varžovai visada prieš šias komandas žaidžia su didesne energija, jie nori parodyti, kad gali žaisti prieš šias komandas.

Utenoje buvo sunkus ir fizine jėga paremtas mačas, panašių rungtynių tikimės ir ketvirtfinalyje. Manau, kad tam būsime pasiruošę ir viskas bus gerai.“

Sezono starte strigęs „Rytas“, panašu, kad pagaliau užšoko ant bėgių ir yra pasiruošęs šauti į viršų. Dainiaus Adomaičio kariauną prieš du mėnesius papildė kroatas Rokas Stipčevičius, prieš mėnesį – A. Parachouskis, neseniai į rikiuotę sugrįžo tris traumas šį sezoną išgyvenęs kapitonas Chrisas Krameris, grįžti pasirengęs yra ir Margiris Normantas.

REKLAMA

Baltarusio A. Parachouskio atvykimas paženklino ir „Ryto“ pergalių seriją – vilniečiai laimėjo pastarąsias penkerias rungtynes „Betsafe–LKL“ čempionate bei sugrįžo į antrąją vietą.

„Nežaidžiau kurį laiką, tad man yra iššūkis pasiekti buvusią formą, bet aš kasdien tobulėju, – sakė A. Parachouskis. – Esu laimingas būdamas „Ryte“ bei galėdamas komandai padėti nedelsdamas.

Stengiuosi, žaidžiu fiziškai. Esu patenkintas savo pasirodymu, bet galiu rungtyniauti dar geriau. Tai ateis su laiku.

Mane žavi mūsų komanda, kuri yra išties talentinga. Turime ir jaunų bei perspektyvių žaidėjų, turime ir patyrusių krepšininkų, kaip D.J. Seeley, Dominique‘as Suttonas, Ch. Krameris ar R. Stipčevičius.

REKLAMA

Mūsų komandoje yra geras balansas tarp talento ir patirties. Ekipoje yra gera atmosfera, visi nori varžytis ir laimėti. Bandome iš savęs išspausti maksimumą ir laimėti rungtynes.“

Vilniaus ekipos sporto direktorius L. Kleiza dar nėra patenkintas „Ryto“ žaidimu, tačiau tiki jos potencialu bei kad žaidimo kreivė kils į viršų.

„Pergalės dabar yra svarbiausia, – užtikrintai sakė L. Kleiza. – Buvome labai sunkiame laikotarpyje, tačiau žaidimas ir supratimas po truputį gerėja. Komanda yra nauja, tačiau pradžioje susidūrėme su daugybe traumų.

Turėjome labai didelių problemų, juk nesame ant tiek finansiškai pajėgi ekipa, kad galėtume turėti 15 ar 12 lygiaverčių žaidėjų, tad kai kurie praradimai buvo skaudūs. Žaidėjai grįžta, nors mums dar toli iki gero žaidimo, tačiau mes jo siekiame.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų