REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šiauliuose penktadienį prasidėjo 90-asis Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas.

Moterų 400 metrų bėgimo rungtyje nepralenkiame buvo vietą pasaulio čempionate Maskvoje jau užsitikrinusi Agnė Šerkšnienė. Bėgikė distanciją įveikė per 52,63 sekundes ir šioje rungtyje A.Šerkšnienė aukso medalį iškovojo jau penktą kartą. Antra bėgime liko Eva Misiūnaitė (54,50), o trečią vietą užėmė Ignė Grigaitytė (57,83).

REKLAMA
REKLAMA

"Gerai subėgau, esu viskuo patenkinta, - po rungties kalbėjo A.Šerkšnienė. - Daug dirbau, todėl matosi progresas. Didelę dalį darbo padariau praėjusiais metais, šiemet treniruotės lengvesnės. Tačiau viskas susidėjo ir forma gerėja. Šiemet jau dalyvavau 17-18 varžybų, bet vis pakeičiu distancijų ilgius. Viskas gerai, kol kas energijos tikrai netrūksta. Dabar iki Pasaulio čempionato Maskvoje varžybų daugiau nebus, tai atsigausiu".

REKLAMA

Disko metimo rungtyje niekas neprilygo skuodiškei Zinaidai Sendriūtei. Pasaulio čempionatui besiruošianti sportininkė diską nusviedė 60,76 metrų ir Lietuvos čempionatą laimėjo devintą kartą. Antra liko Ieva Zarankaitė (49,64), o trečia - Larisa Voroneckaja (45,79).

"Buvo sudėtinga. Blogai nėra, žinau, kad bus geriau, - po savo pasirodymo kalbėjo Z.Sendriūtė. - Laukia Pasaulio čempionatas. Vyksta sunkus pasiruošimas, dar turime savaitę rimtai padirbėti, o vėliau reikės mažinti krūvius. Šį sezoną dalyvavau daug varžybų, dar vienos laukia. Pats svarbiausias".

REKLAMA
REKLAMA

Vyrų šuolio į tolį varžybose ketvirtą kartą iš eilės triumfavo Povilas Mykolaitis. Jis nušoko 7,82 metrus. P.Mylokaičio sąskaitoje jau penki aukso medaliai. Antras liko Darius Aučyna (7,67), trečias - Tomas Vitonis (7,50).

"Neliūdžiu, viskas gerai. Jaučiu, kad forma jau nusėdusi, jėgos į pabaigą, - po pasirodymo sakė D.Aučyna. - Laikas baigti sezoną, yra kaip yra. Tikėjausi, kad šiandien bus blogiau, tačiau pasirodo dar galiu. Mano sportinės formos pikas buvo prieš kelias savaites vykusi universiada".

Vyrų 100 metrų bėgimo rungtyje nugalėjo Rytis Sakalauskas. Sprinteris distanciją įveikė per 10,37 sekundžių ir Lietuvos čempionu tapo penktą kartą. Antras liko Lukas Gaudutis (10,59), o trečias Kostas Skrabulis (10,63).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų