REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antradienį UEFA Čempionų lygoje sužaistos aštuonerios grupių etapo rungtynės, kuriose netrūko kovos, emocijų, įvarčių ir kraupių traumų.

REKLAMA
REKLAMA

Sensacingai susiklostė kaimyninės Baltarusijos ekipos Borisovo BATE ir Miuncheno „Bayern“ dvikova. Namų stadione žaidę baltarusiai prieš vieną tituluočiausių Europos komandų sugebėjo iškovoti pergalę rezultatu 3:1.

REKLAMA

BATE į priekį išsiveržė pirmajame kėlinyje, kuomet 23 minutę kamuolį į „Bayern“ vartus pasiuntė Aleksandras Pavlovas.

Antrajame kėlinyje, rungtynėms artėjant į pabaigą, 78 minutę kamuolį į vartus nukreipė Vitalijus Radionovas ir BATE persvarą padvigubino.

Bavarų viltis trumpam buvo atgaivinęs prancūzas Franckas Ribbery, kuris santyki sušvelnino iki 2:1 1-ąją teisėjo pridėto laiko minutę. Tačiau BATE likusį pridėtinį laiką išnaudojo su kaupu: Dimitrijus Mozolevskis atliko puikų perdavimą Renanui Bressanui, o šis kamuolį pasiuntė į varžovų vartus. BATE, panašu, pateikė rimtą paraišką įstoti į stipriausių Europos futbolo klubų elitą.

REKLAMA
REKLAMA

F grupė

Borisovo BATE 3 - 1 Miuncheno „Bayern“

23' [1 - 0] A. Pavlov

78' [2 - 0] V. Rodionov

90+1' [2 - 1] F. Ribéry

90+5' [3 - 1] R. Bressan

Rungtynės „Juventus“ futbolininkams prasidėjo visai ne taip, kaip tikėtasi: „Shakhtar“ ekipa ne tik nesiruošė žaisti „antruoju numeriu“, tačiau ir vieną po kito rengė pavojingus išpuolius, kuriems „dirigavo“ tai Willianas, tai Dario Srna, tai Alexas Teixeira. Būtent A.Teixeira 23 minutę ir atidarė ukrainiečių ekipos įvarčių sąskaitą. Tačiau „Juventus“ žaidėjai nesutriko ir vos po dviejų minučių, po Andrea Pirlo perdavimo, rezultatą išlygino Leonardo Bonucci.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrajame kėlinyje „Juventus“ žaidimas pasikeitė tiesiog kardinaliai: aikštės šeimininkai perėmė kamuolio kontrolę ir žaidimo iniciatyvą. Vis dėlto pirmąją realią progą sukūrė „Shakhtar“, o pasižymėti galėjo Willianas. Vos po minutės „Juventus atsakė greita kontrataka, tačiau Alessandro Matri nepavyko “uždaryti" po keitimo pasirodžiusio Sebastiano Giovinco perdavimo.

Prabėgus dar dešimčiai minučių „pasipylė“ abiejų komandų progos: iš pradžių Stephano Lichtsteinerio perdavimo iš dešiniojo krašto galva vos „neuždarė“ A.Matri, o netrukus „Shakhtar“ atsakė pavojingu D.Srna baudos smūgiu, kurį atrėmė Gianluigi Buffonas, bei Luizo Adriano šūviu šalia virpsto.

REKLAMA

Besibaigiant rungtynėms „Juventus“ dar pabandė surengti lemiamą „Shakhtar“ vartų šturmą, tačiau jau trečią teisėjo pridėto laiko minutę pergalę išplėšti galėjo būtent svečiai: „Juvės“ baudos aikštelėje po vienos iš retesnių „Shakhtar“ atakų „kamuolys surado“ Willianą, tačiau šis smūgiavo į skersinį. 1:1.

E grupė

Turino „Juventus“ 1 - 1 Donecko „Shakhtar“

23' [0 - 1] A. Teixeira

25' [1 - 1] L. Bonucci

Itin atkakliai kovėsi Lisabonos „Benfica“ bei „Barcelona“ komandos. Pirmąjį įvartį vos 6 minutę pelnė „Barcelona“ puolėjas Alexis Sanchezas, tačiau tai „Benfica“ futbolininkų iš vėžių neišmušė: aktyviai palaikomi savų žiūrovų, jie stengėsi žaisti atakuojantį ir judrų futbolą bei svečiams neleido nė akimirkai atsipūsti.

REKLAMA

Antrasis kėlinys aikštės šeimininkams prasidėjo taip pat prastai kaip ir pirmasis: prabėgus maždaug dešimčiai minučių gražų reidą ties „Benfica“ baudos aikštele surengė Lionelis Messi, kuris apžaidė kelis gynėjus ir atliko tikslų perdavimą Cescui Fabregasui, kuriam beliko nuginkluoti vartininką - 0:2.

77 rungtynių minutę nepasisekė jau „Barcelona“ ekipai: po pakelto kampinio, „Benfica“ baudos aikštelėje, kovodamas dėl kamuolio itin nesėkmingai nusileido „Barcos“ gynėjas Carlesas Puyolis, kuris per alkūnę susilaužė ranką ir iš aikštės buvo išneštas neštuvais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant kapitono C.Puyolio ir 89 minutę iš aikštės pašalinto Sergio Busquetso netekčių, „Barcelona“ per likusį mačo laiką išsaugojo įgytą persvarą ir šventė pergalę rezultatu 0:2.

G grupė

Lisabonos „Benfica“ 0 - 2 „Barcelona“

6' [0-1] A.Sanchez

56' [0-2] C.Fabregas

Kiti rezultatai:

Farumo „Nordsjaeland“ 0 - 4 Londono „Chelsea“

Turino „Juventus“ 1 - 1 Donecko „Shakhtar“

23' [0 - 1] A. Teixeira

25' [1 - 1] L. Bonucci

F grupė:

„Valencia“ 2 - 0 „Lille“

38' [1 - 0] Jonas

75' [2 - 0] Jonas

87' iš aikštės pašalintas M. Debuchy („Lille“)

G grupė:

Maskvos „Spartak“ 2 - 3 Glazgo „Celtic“

13' [0 - 1] G. Hooper

41' [1 - 1] E. Emenike

48' [2 - 1] E. Emenike

71' [2 - 2] D. Kombarov (į savus vartus)

90' [2 - 3] G. Samaras

63' iš aikštės pašalintas J.M. Insaurralde („Spartak“)

H grupė:

Klužo CFR 1 - 2 „Manchester United“

14' [1 - 0] P. Kapetanos

29' [1 - 1] R.v. Persie

49' [1 - 2] R.v. Persie

Stambulo „Galatasaray“ 0 - 2 „Braga“

27' [0 - 1] R. Micael

90' [0 - 2] Alan

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų