REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors 27-erių metų Rogeris Federeris pagaliau įgyvendino vieną didžiausių savo svajonių ir pirmą kartą laimėjo „Roland Garros“ turnyrą, vakarykštį triumfą jam apkartino nemalonus incidentas – antrajame sete į kortus įsiveržęs aistruolis puolė prie šveicaro ir kaip reikiant jį išgąsdino.

REKLAMA
REKLAMA

Raudonai apsivilkęs fanas, kuris su savimi turėjo FC „Barcelonos“ vėliavą, pribėgęs prie R. Federerio, pabandė jam uždėti savo kepurę, tačiau tada į kortus išbėgo apsaugos darbuotojai ir aistruolis nutarė sprukti į kitą pusę – pas Robiną Soderlingą.

REKLAMA

Vis dėlto šokdamas per tinklą jis neišlaikė pusiausvyros ir buvo sugautas bei labai greitai išneštas iš aikštelės, o tenisininkai pratęsė susitikimą.

Tiesa, toks sirgaliaus akibrokštas akivaizdžiai išmušė iš vėžių antrąją pasaulio raketę R. Federerį ir šis paskui pralaimėjo net tris taškus iš eilės.

Po mačo šveicaras prisipažino, kad jam incidentas sukėlė nemažai baimės:

„Nesupratau, kas vyksta. Staiga išgirdau žiūrovų reakciją, atsisukau ir pamačiau, kad jis peršoko barjerus. Išsigandau, kai pamačiau, kad jis taip arti.

REKLAMA
REKLAMA

Gerai, kad man tai jau yra nutikę anksčiau, todėl į paniką nepuoliau. Šis vaikinas pažiūrėjo į mane, bet aš nesupratau, ko jis norėjo. Atrodė, kad jis man nori ką nors duoti. Jaučiausi tikrai nepatogiai, bet viskas baigėsi gerai.

Taip, tai nebuvo labai gražus epizodas, bet apsaugos darbuotojams šis išpuolis turbūt buvo toks pat netikėtas, kaip ir man. Labai blogai, kad tokie dalykai vis dar nutinka.“

Tuo tarpu sulaikytasis 44-erių metų ispanas Jaume'as Marquetas Cotas, dar vadinamas Jimmy Jump, po to, kai buvo suimtas ir nuvežtas apklausai, tikino, kad neturėjo jokių piktų ketinimų, o tiesiog norėjo parodyti savo palaikymą R. Federeriui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, minėtasis ispanas – pagarsėjęs tokių „triukų“ autorius. Iki šiol jis dažniausiai savo pasirodymus organizuodavo futbolo stadionuose.

Bene garsiausi jo išbėgimai į aikštę buvo 2004 metais Europos futbolo čempionato finalo tarp Graikijos ir Portugalijos metu, kai jis metė Ispanijos vėliavą į Luiso Figo veidą, ir 2008 metų Europos pirmenybių pusfinalio mače tarp Vokietijos ir Turkijos, kai vilkėjo marškinėliais, ant kurių puikavosi užrašas „Tibetas – tai ne Kinija“.

Incidentas „Roland Garros“ finale tik dar kartą atskleidė, kaip lengva žiūrovams yra įsiveržti į teniso kortus, nors apsauga ir buvo gerokai sustiprinta po to, kai Monica Seleš buvo užpulta ir peiliu sužeista Steffi Graf gerbėjo 1993 metais Hamburge vykusiame turnyre.

Priminsime, kad nepaisant fano išpuolio, R. Federeris 6:1, 7:6 (7:2), 6:4 įveikė švedą R. Soderlingą ir pagaliau iškovojo bene vienintelį dar neturėtą trofėjų – „Roland Garros“ nugalėtojo taurę.



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų