REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

F. Alonso traukiasi iš „McLaren“ komandos

„Formulės 1“ „McLaren“ komanda penktadienį pranešė apie buvusio pasaulio čempiono ispano Fernando Alonso pasitraukimą iš komandos, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, jog F. Alonso pavyko susitarti su „McLaren“ komandos vadovais dėl išankstinio sutarties nutraukimo sąlygų.

REKLAMA

F. Alonso pripažino nuo pat vaikystės svajojęs būti „McLaren“ komandos nariu, ir išreiškė apgailestavimą, kad „kartais gyvenime ne viskas klostosi taip, kaip planuota“. Jis taip pat pabrėžė suprantąs, jog komandos vadovai nesiekė trukdyti jam šių metų kovoje dėl pasaulio čempiono titulo ir nepropagavo jaunojo brito Lewiso Hamiltono. F. Alonso teigimu, „McLaren“ vis dar yra didi komanda.

F. Alonso pasaulio čempionu tapo 2005 ir 2006 metais. Jis iki šiol išlieka jaunausiu visų laikų „Formulės 1“ varžybų nugalėtoju.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarąjį sezoną „McLaren“ komandoje aptemdė F. Alonso konfliktas su jaunuoju britu Lewisu Hamiltonu, komandos draugu ir konkurentu įtemptoje kovoje dėl čempiono titulo. Šios kovos nepavyko laimėti nė vienam iš jų, „Ferrari“ komandos vairuotojui Kimi Raikkonenui pasiekus pergalę paskutiniajame sezono etape.

Teigiama, jog bent kelios „Formulės 1“ komandos jau yra pareiškusios norą matyti savo gretose daugkartinį pasaulio čempioną. Vieni realiausių pretendentų – „Renault“ ir „Red Bull“. Pastaroji komanda, BBC duomenimis, turi kiek daugiau šansų.

Taip pat neaišku, kas pakeis F. Alonso „McLaren“ gretose. „Williams“ lenktyninkas Nico Rosbergas arba „Renault“ atstovaujantis Heikki Kovalainenas gali būti tarp favoritų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų