REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didysis krepšinis grįžta į televizijos ekranus. Eurolygos sezonas prasideda jau ketvirtadienį, o jame šiais metais sirgaliai sutiks lietuviškų pavardžių ne tik Kauno „Žalgirio“ komandoje ar kitų klubų trenerių štabuose. Vienas lietuvis, Rokas Giedraitis, pasitinka bene didžiausią iššūkį karjeroje ir sezoną pradeda Ispanijos čempionų, Vitorijos „Baskonia“ gretose.

Didysis krepšinis grįžta į televizijos ekranus. Eurolygos sezonas prasideda jau ketvirtadienį, o jame šiais metais sirgaliai sutiks lietuviškų pavardžių ne tik Kauno „Žalgirio“ komandoje ar kitų klubų trenerių štabuose. Vienas lietuvis, Rokas Giedraitis, pasitinka bene didžiausią iššūkį karjeroje ir sezoną pradeda Ispanijos čempionų, Vitorijos „Baskonia“ gretose.

REKLAMA

Praėjusiame sezone Berlyno ALBA rezultatyviausiu žaidėju ir komandos lyderiu tapęs R. Giedraitis vasarą sulaukė kelių stipresnių klubų dėmesio. Nieko keisto – lietuvio demonstruojamas žaidimas nekėlė abejonių, todėl buvo tik laiko klausimas, kada gynėjo karjera šoktels dar aukščiau.

Eurolygoje jis pelnė po 13,8 taško, atkovojo 4 kamuolius, atliko 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinko 14,7 naudingumo balo.

Prie Ispanijos čempionų, „Baskonia“ klubo, prisijungęs lietuvis savo pajėgumą pradėjo rodyti dar iki sezono pradžios – draugiškose rungtynėse jis vėl buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas, o tai leidžia tikėtis ir solidaus sezono Eurolygoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kai tv3.lt prieš pusmetį kalbino dar ALBA klube žaidžiančio Roko tėvą Robertą Giedraitį, vyriškis tvirtino vieną – jo sūnus nuo pat mažens turėjo tikro kovotojo savybes, o tai dabar atsispindi ir aikštelėje.

REKLAMA

Kai tv3.lt susisiekė su R. Giedraičiu jo sūnui persikėlus į „Baskonia“, vyriškis pasidžiaugė, kad Roko karjera klostosi būtent taip – kiekvieni metai reiškia laiptelį į viršų. O tikėtis Vitorijoje, nors dar ir anksti, bet tikrai galima daug ko.

„Aišku, kad tai yra žingsnis į priekį, be abejo. Kiekvienas sportininkas kiekvienais metais turi lipti po laiptelį aukštyn. Kol Rokui sekasi, tol aš džiaugiuosi“, – trumpai apibrėžė Roko tėvas Robertas.

Tiesa, prognozuoti, kaip Rokui seksis susitvarkyti su naujuoju iššūkiu, tėvas ir kartu pirmasis jo treneris atsisakė. Vis dėlto, abejoti sėkme priežasčių nėra daug – pasak Roberto, kai krepšininko darbo etika yra tokia tvarkinga, kaip Roko, geras žaidimas turi ateiti savaime.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas labai sunku pasakyti, kaip bus. Kai prognozuoji, visada gaunasi priešingai (šypteli, - aut. past.) Tai buvo jo sprendimas. Kaip jis nusprendė, taip padarė. Manau, kad tai geras sprendimas. Kol kas viskas gerai – jis labai daug dirba, stengiasi. Pastangos turėtų atsipirkti“, – tvirtino R. Giedraitis.

Roką iš labai arti pažįsta ir jo talentams atsiskleisti padėjęs krepšinio specialistas Tomas Pačėsas.

Prieš ketverius metus jie du sezonus kartu praleido tuometiniame Vilniaus „Lietuvos Ryte“.

Tv3.lt paklausė T. Pačėso, kokį įspūdį tada, dar būdamas 24 metų, Vilniuje paliko sparčiai karjeros laiptais kopiantis R. Giedraitis. Strategas nė kiek neabejodamas atsakė, kad šis krepšininkas būtent ir turi žaisti ne kur kitur, o stipriausiame Europos turnyre – Eurolygoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad tai yra vieta, kurios jis nusipelnė. Labai svarbu, kad Rokas laikytųsi tame pačiame lygmenyje, arba kiltų dar aukščiau. Jis jau kurį laiką yra Eurolygos lygio žaidėjas (...) Stebėjau Roką nuo NKL laikų. Buvo Mažeikiai, Šiauliai, vėliau Vilnius. Manau, kad tai labai imlus žaidėjas – iš kiekvieno trenerio jis gali pasiimti labai daug. Kryptingai dirbo, augo, ir užaugo“, – sakė T. Pačėsas.

Pasak trenerio, R. Giedraitis turi vieną jį iš kitų krepšininkų išskiriančią savybę. Tai – greitis ir staigumas.

„Savybė, kuri palieka didžiausią įspūdį, tai staigumas ir greitis. Jis turi ypatingai staigų metimą, demonstruoja greitą puolimą. Prie jo ūgio tai suteikia akivaizdžią persvarą prieš kitus krepšininkus. Žinome, kad Ispanijos krepšinis pasižymi greičiu, tai perėjimas į Vitoriją, mano galva, buvo labai geras sprendimas. „Baskonia“ pasižymi išskirtiniu žaidėjų skautingu – jie stebi žaidėjus visoje Europoje, tai Roką pastebėjo tikrai ne šiaip sau. Jo turimos savybės ir dabartinė forma tikrai leidžia juo žavėtis“, – pasakojo T. Pačėsas.

REKLAMA

Tiesa, kad ir kokias išskirtines savybes krepšininkas turėtų, visada numeris vienas savybė, pasak specialisto, yra charakteris. O būtent Roko charakteris kartais leidžia treneriams gauti daugiau, negu buvo galima pagalvoti.

„Labai svarbu paties žaidėjo charakteris. Roko, kaip krepšininko charakteris yra puikus – jis žaidžia savo žaidimą, yra be galo atsidavęs darbui ir kartais net nepaiso, ką mano ar sako kiti. Dažnas žaidėjas prameta metimų, susijaudina, patenka į duobę. Tai Rokui nelabai įdomu, kas vyksta aplink – jis neturi gilių nuopuolių ir beveik visada žaidžia panašiai. Ši savybė suteikia didelį pasitikėjimą savimi. Rokas tarsi būna savo pasaulėlyje ir tai yra milžiniškas privalumas, nes jis vis dažniau priima sprendimus pats, o tie sprendimai dažnai būna teisingi“, – apie buvusį auklėtinį kalbėjo T. Pačėsas.

REKLAMA

Draugiškų rungtynių cikle R. Giedraitis iškart tapo vienu iš „Baskonia“ lyderių. Ar vos atvykęs į komandą lietuvis gali tapti lyderiu ir Eurolygoje?

„Visose komandose lyderiai dažniausiai būna gynėjai. Jis yra toje grandyje, bet atėjus į naują komandą tu turi praeiti tam tikrą etapą, kol kiti skautai tave analizuoja. Su kiekvienu turu bus sunkiau, nes anksčiau ar vėliau prieš jį pradės taikyti specifinę gynybą. Varžovai tokiame aukštame lygyje stengsis jį daryti dalykus, kurių jis nemėgsta. Dabar tai momentas, kur jis visus stebina, o sezono eigoje tai bus puiki proga parodyti, kiek jis iš tiesų sugeba prisitaikyti ir komandai nešti naudą nepaisant varžovų pastangų tai sustabdyti“, – tikino T. Pačėsas.

Eurolygos sezonas prasidės jau ketvirtadienį. Tiesiogines rungtynių transliacijas stebėkite TV3 Sport ir TV3 Sport 2 kanale, taip pat platformoje Go3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų