REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV neseniai pagrasino tarptautinei antidopingo agentūrai (WADA), kad nustos ją remti. Jei amerikiečiai tesės savo žodžius, tuomet rizikuoja likti be tarptautinių varžybų.

JAV neseniai pagrasino tarptautinei antidopingo agentūrai (WADA), kad nustos ją remti. Jei amerikiečiai tesės savo žodžius, tuomet rizikuoja likti be tarptautinių varžybų.

REKLAMA

Anot „Reuters“, kai kurios valstybės reikalauja WADA reaguoti į amerikiečių grasinimus ir paskelbti, kad JAV sistema neatitinka antidopingo agentūros taisyklių, jei finansavimas išties būtų nutrauktas. Tokiu atveju JAV sportininkai nebegalėtų dalyvauti tarptautinėse varžybose.

„Jei JAV nustotų finansuoti WADA, pasekmės sportininkams galėtų būti skaudžios. Su mumis susisiekė ne vienos šalies vyriausybių atstovai, kurie buvo šokiruoti, išgirdę iš JAV pusės skriejančius grasinimus. Jei JAV vyriausybė nustotų mokėti savo įnašą, mes buvome paraginti tokiu atveju pripažinti JAV antidopingo agentūrą kaip neatitinkančią tarptautinių taisyklių. Tai galėtų pridaryti daug problemų sportininkams, kuriems būtų sunku patekti į tarptautines varžybas“, – sakė WADA prezidentas Witoldas Banka.

Tuo tarpu JAV antidopingo agentūros vadovas Travisas Tygartas nenusileidžia: „WADA pati netinkamai atlieka savo funkciją ir dar drįsta grasinti kitos valstybės sportininkams. Tokie grasinimai yra neteisėti. Norėčiau, kad WADA vietoj skambių pareiškimų rastų laiko savo organizacijos tobulinimui ir pagaliau taptų tuo, ko nori visas pasaulis – tvirta ir nepriklausoma agentūra.

REKLAMA
REKLAMA

Kažkas čia ne taip, kai tarptautinė agentūra užsipuola vieną iš pagrindinių partnerių, kuri laikosi visų taisyklių, bet tuo pačiu metu užsimerkia prieš Rusiją, kur net valdžia prisideda prie dopingo taisyklių pažeidimo. WADA grasinimai sportininkams neturi jokio teisinio pagrindo. Jei nustotume juos finansuoti, tiesiog prarastume vietą WADA taryboje. Mums ta taryba nieko nereiškia. Ji reikalinga tik ceremonijoms, bet neturi jokios galios. Ten tvyro antiamerikietiškos nuotaikos.“

JAV įnašas į WADA biudžetą iš visų valstybių yra didžiausias. Vien 2020 m. amerikiečiai sumokėjo 2,7 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų