REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Debrecenas (Vengrija) taps miestu, kuriame atgis aukščiausio lygio 3x3 krepšinio kovos. Dvylika čempionų, dešimt geriausių pasaulio žaidėjų ir net dvi komandos iš Lietuvos – tokias intrigas žada FIBA „Masters“ pasaulio turo varžybos, kurias tiesiogiai transliuos portalas tv3.lt.

Debrecenas (Vengrija) taps miestu, kuriame atgis aukščiausio lygio 3x3 krepšinio kovos. Dvylika čempionų, dešimt geriausių pasaulio žaidėjų ir net dvi komandos iš Lietuvos – tokias intrigas žada FIBA „Masters“ pasaulio turo varžybos, kurias tiesiogiai transliuos portalas tv3.lt.

REKLAMA

FIBA „Masters“ turnyras – aukščiausio lygio varžybos, kuriose susirenka tik patys geriausi. Jeigu ieškotume atitikmens kitose sporto šakose, tai būtų lyg Vimbldono ar „US Open“ turnyrai tenise.

Dėl koronaviruso „Masters“ serijos turnyrų tvarkaraštis susijaukė, bet po daugiau nei pusmečio priverstinės pertraukos 2020 metų sezono pirmasis turas pagaliaus įvyks.

Ir įvyks išskirtinėje vietoje – aikštėje priešais garsiąją Didžiąją reformatų bažnyčią.

Į Debreceną vyksta net dvi Lietuvos komandos – Šakių „Vytis-Gulbelė“ ir Utenos „Juventus-Uniclub“. Tiek atstovų iš kitų šalių turės tik Serbija, diktuojanti madas 3x3 krepšinyje.

REKLAMA
REKLAMA

Šakių ekipa vėliau tęs pasirodymą kituose „Masters“ turnyruose, o uteniškiai iš Debreceno grįš namo. Kelialapį į čia jie iškovojo laimėdami Palangoje vykusį ir didelio pasisekimo sulaukusį „Hoptrans 3x3“ turnyrą, kuris buvo gavęs kvalifikacinio turnyro statusą.

REKLAMA

Tuo tarpu Šakių „Vytis-Gulbelė“ yra tarp aštuonių stipriausų pasaulio komandų ir į „Masters“ turnyrus vyksta nuolat.

Šakių ekipai turnyre atstovaus Paulius Beliavičius, Aurelijus Pukelis, Marius Užupis ir Šarūnas Vingelis. Uteniškių klubą sudarys Darius Tarvydas, Ignas Vaitkus, Vytautas Šulskis ir Gintautas Matulis.

Turėti dvi ekipas tokio lygio turnyre yra didelis laimėjimas, sako „Vyčio-Gulbelės“ ir jos pagrindu sudarytos Lietuvos 3x3 rinktinės treneris Dainius Novickas.

„Manau, kad Lietuva galėtų turėti ir daugiau komandų. Mūsų tikslas ateityje turėti, kad ir ir penkias komandas „Masters“ turnyruose.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurioms komandos tikrai trūksta tik detalių, kad pasiektų aukščiausią lygį“, – pažymi D. Novickas.

Dvylika Debrecene kovosiančių komandų buvo išskirstytos į keturias grupes, o abu klubai iš Lietuvos pakliuvo į D pogrupį, kuriame žais dar vienas grėsmingas varžovas – Niujorko „Harlem“.

Pasaulio reitinge amerikiečiai užima ketvirtą vietą, „Vytis-Gulbelė“ – penktą.

Sistema paprasta v po dvi komandas iš kiekvienos grupės žengs į ketvirtfinalį. D. Novickas tikisi, kad abi Lietuvos komandos sugebės išgyventi mirtininkų grupėje.

„Manau, kad grupė yra stipriausia turnyre. „Juventus“ atvyksta kaip dvylikta komanda ir teoriškai tai turėtų būti silpniausia turnyro ekipa, bet taip toli gražu nėra. Žaidėme su Utena ne kartą ir žinome, kokie jie stiprūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Niujorko ekipoje yra daug pažeidžiamų vietų, bet kartu ji turi labai stiprius individualius žaidėjus. Darysime viską, kad po pirmo etapo namo važiuotų jie, o ne mes. Jų laukia ilgiausia kelionė, todėl jiems reikėtų išvykti anksčiausiai“, – juokavo D. Novickas.

Individualiai stiprius žaidėjus D. Novickas paminėjo neatsitiktinai – Niujorko ekipoje siautėja Dominique’as Jones’as, pravardžiuojams „Disko Domu“. Praėjusiais metais jis tapo vieno „Masters“ turnyro MVP, o galiausiai buvo pripažintas viso pasaulio turo reguliaraus sezono naudingiausiu žaidėju.

Stabdyti jį bus itin sudėtinga ir net organizatoriai išskiria, kad D grupės kova tarp Niujorko „Harlem“ ir Šakių „Vyčio-Gulbelės“ bus pati įdomiausia.

REKLAMA

„D. Jonesas beabejonės pridėjo triukų į asmeninį arsenalą ir toliau žavės sirgalius. Bet niujorkiečiai turės susitvarkyti su Šakių smogiamuoju duetu – M. Užupiu ir P. Beliavičiumi, kurių tandemas praėjusiais metais siautėjo puolime“, – taip anonsuojama būsima kova.

Kaip sakė D. Novickas – nereikia nurašyti ir „Juventus“ krepšininkų, kurie vasarą „Hoptrans 3x3“ turnyre pranoko tą pačią Šakių komandą.

„Fizinėje formoje esame labai geroje, gal kažkiek psichologiškai buvo sunkiau, nes buvo tas laikotarpis, kai ruošiesi ir nežinai tiksliai, kam ruošiesi, ar viskas bus gerai, ar testai bus neigiami ir taip toliau“, – nežinomybę dėl pasaulį sukausčiusio COVID-19 viruso įvardijo D. Novickas.

REKLAMA

Lietuviai į Debreceną išvyks ankstyvą antradienio rytą, o prieš tai Šakių komandos nariams buvo atliktas COVID-19 testas.

„Ačiū dievui, visi neigiami“, – šyptelėjo D. Novickas.

Koronaviruso testą FIBA liepimu turėjo atlikti visos komandos, atvyksiančios į Debreceną.

Komandos Vengrijoje kovos dėl kiek didesnio nei 100 tūkst. eurų prizinio fondo. D. Novickas, primindamas, kad 3x3 krepšinyje favoritų nebūna ir bet kuri komanda gali nugalėti bet ką, kaip realiausius pretendentus į pirmas vietas įvardija 6-7 komandas, tarp kurių ir abi lietuvių.

Jų pasirodymą iš arti galės stebėti tv3.lt skaitytojai, o pačios komanda jaučia išaugusį susidomėjimą jų pasirodymu. Jeigu anksčiau 3x3 kovas stebėdavo tik užkietėję šio žaidimo entuziastai, dabar dinamišką ir akiai patrauklų gatvės krepšinį pamėgsta vis daugiau žmonių

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dabar suprantame, kad matomumas yra padidėjęs, yra šiek tiek daugiau spaudimo, bet jeigu to bijai, nereikia net lįsti. Anksčiau mažiau kas sekdavo, stebėdavo, dabar jaučiame tą dėmesį“, – pripažįsta D. Novickas.

Daugelį metų gatvės krepšinyje besisukantis D. Novickas džiaugiasi dėl to, kokį šuolį padarė šis žaidimas ir kiek daug komandų įvairiuose miesteliuose pritraukia šalies 3x3 čempionatas, rodantis kylantį susidomėjimą.

Kaip vieną pagrindinių tikslų jis įvardiją šalies rinktinės patekimą į olimpines žaidynes. Į šių programą 3x3 krepšinis buvo įtrauktas neseniai ir turėjo debiutuoti Tokijuje, bet dėl pandemijos žaidynės buvo nukeltos.

REKLAMA

Lietuvos rinktinė, sudaryta „Vyčio-Gulbelės“ pagrindu, turėjo varžytis atrankoje ir siekti bilieto į Japoniją, bet viskas nusikėlė bent metams.

„Mano širdis labai džiaugiasi, matydama šį progresą. Mūsų pagrindinis tikslas yra patekti į olimpines žaidynes, jeigu to nepadarysime kitą vasarą, tai tikrai būsime 2024 m. Paryžiuje. Matome, kokio palaikymo sulaukiame, tikime savimi ir dirbame dėl to, – teigia jis.

„Masters“ turnyre Debrecene be stipriausių komandų atvyks ir dešimt geriausių žaidėjų pagal FIBA reitingą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų