REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Silverstone (Didžioji Britanija) vykusiose „Formulės 1 70-mečio GP“ lenktynėse nugalėjo olandas Maxas Verstappenas („Red Bull“).

Sekmadienį Silverstone (Didžioji Britanija) vykusiose „Formulės 1 70-mečio GP“ lenktynėse nugalėjo olandas Maxas Verstappenas („Red Bull“).

REKLAMA

Iš ketvirtos vietos startavęs M. Verstappenas greitai aplenkė trečioje vietoje buvusį vokietį Nico Hulkenbergą („Racing Point“). Gerą greitį demonstravęs olandas „prisikabino“ prie abiejų „Mercedes“ pilotų – suomio Valtterio Botto ir Lewiso Hamiltono. M. Verstappenas lenktynes pradėjo su kietomis padangomis, o V. Bottas ir L. Hamiltonas – su vidutinio kietumo.

„Mercedes“ pilotams teko anksčiau sukti į boksus ir olandas tapo lyderiu. Olandas susikrovė didelį pranašumą ir po pirmojo sustojimo tikėjosi grįžti į trasą prieš V. Bottą.

Visgi, „Red Bull“ šiek tiek apsiskaičiavo. M. Verstappenui pritrūko kelių sekundės dalių ir jis atsidūrė už V .Botto. Tiesa, olandui tai netapo problema. Dar tame pačiame rate jis atliko lenkimą, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, buvo lemiamas.

REKLAMA
REKLAMA

M. Verstappenas su V. Bottu vėliau kartu suko į boksus, o trasoje olandas toliau didino savo pranašumą. V. Bottas netgi nesugebėjo išlaikyti antros vietos, kurią užleido L. Hamiltonui.

REKLAMA

Tai buvo pirmos lenktynės šiame sezone, kai nugalėtoju tapo ne „Mercedes“ komandos pilotas.

Ketvirta vieta džiaugėsi monakietis Charlesas Leclercas („Ferrari“). Jis pasirinko konservatyvią taktiką, kuri atsipirko. Ch.Leclercas stojo vos kartą ir sugebėjo išsaugoti padangas iki finišo. Tuo tarpu jo komandos draugas vokietis Sebastianas Vettelis apsisuko dar pirmajame rate, užėmė 12-ą vietą ir nepelnė nė taško.

Penktas liko Alexas Albionas, šeštas  – Valteri Strollas, septintas  – Nicko Hulkenbergas, aštuntas – Estebanas Oconas, devintas – Lando Norrisas, dešimtas – Danielis Kvyatas.

REKLAMA
REKLAMA

L. Hamiltonas su 107 tšk. liko čempionato lyderiu. M. Verstappenas (77) aplenkė V. Bottą (73) ir pakilo į antrą vietą. Konstruktorių įskaitoje lyderių trejetą sudaro „Mercedes“ (180), „Red Bull“ (113) bei „Ferrari“ (55).

Šeštosios sezono lenktynės – Ispanijos GP – Barselonoje vyks jau rugpjūčio 16 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų