REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Neslėpsiu, kad paskutinius ketverius metus sėdžiu labai komfortabilioje vietoje“, – tokiais žodžiais kol kas didžiausią karjeros iššūkį pasitinka Kauno „Žalgiryje“ trenerio asistentu dirbantis Darius Maskoliūnas. 48-erių specialistas – naujasis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės generolas. O kokį jį prisimena anksčiau kartu dirbę krepšininkai?

„Neslėpsiu, kad paskutinius ketverius metus sėdžiu labai komfortabilioje vietoje“, – tokiais žodžiais kol kas didžiausią karjeros iššūkį pasitinka Kauno „Žalgiryje“ trenerio asistentu dirbantis Darius Maskoliūnas. 48-erių specialistas – naujasis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės generolas. O kokį jį prisimena anksčiau kartu dirbę krepšininkai?

REKLAMA

D. Maskoliūnas 2007-2010 m. dirbo „Žalgiryje“, tačiau tada, kaip ir dabar, ten buvo trenerio asistentas. Tiesa, pusmečiui komandos vairą jis buvo perėmęs ir pilnu pajėgumu.

Vėliau tris metus, 2010-2013 m., D. Maskoliūnas darbavosi tuometiniame Vilniaus „Lietuvos Ryte“, kur du sezonus praleido kaip asistentas ir du – kaip vyr. treneris.

2013 m. trenerio karjera pakrypo į Lenkiją, kur du metus jis vadovavo Sopoto „Trefl“ komandai.

Tais pačiais metais D. Maskoliūnas tapo ir Lietuvos rinktinės trenerio Jono Kazlausko asistentu.

Nuo 2015 m. D. Maskoliūnas, kaip sako pats, dirba „patogioje“ vietoje – jis yra dešinioji Šarūno Jasikevičiaus ranka Lietuvos čempionų komandoje.

REKLAMA
REKLAMA

Akivaizdu, kad patirties šiam specialistui netrūksta, o ir krepšininkų, dirbusių su juo – aibė. Tiesa, toks iššūkis, kurį antradienį LKF vykdomojo komiteto posėdžio metu priėmė D. Maskoliūnas, yra didžiausias karjeroje.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt susisiekė su Darjušu Lavrinovičiumi, Žygimantu Janavičiumi ir Steponu Babrausku. Šie trys krepšininkai tam tikrą savo karjeros atkarpą leido būtent su naujuoju rinktinės treneriu.

Visi trys kalbinti krepšininkai pripažįsta vieną – dabartinėje situacijoje D. Maskoliūnas yra vienareikšmiškai geriausias variantas, kurio sugebėjimais abejoti neverta.

S. Babrauskas D. Maskoliūną pažįsta ko gero geriausiai – tuo metu, kai treneris dirbo Vilniuje, pats Stepas dar buvo klubo simbolis ir vienas kertinių žaidėjų.

„Toks sprendimas nė kiek nenustebino. Manau, jis to vertas. Šiuo atveju tai pats geriausias variantas, juk tai ir taip puikus treneris. Vienas didžiausių jo kozirių, kad gerai pažįsta daug žaidėjų. Tas ryšys tikrai svarbus. Supraskime ir tai, kad jis pats buvęs krepšininkas, tai tikrai išmano, kaip reikia vadovauti“, – sako S. Babrauskas.

REKLAMA
REKLAMA

D. Lavrinovičius su D. Maskoliūnu dirbo rinktinėje. Kaip sako pats Darjušas, šio trenerio pasirinkimas netgi labai tenkina, o visų pirma reiktų įvertinti jo sukauptą patirtį šalia aukščiausios klasės krepšinio žmonių.

„Be abejo, man, kaip ir visiems, atrodo, kad čia geras pasirinkimas. Mane tai net labai tenkina, nes per tuos metus jis tikrai patobulėjo, yra matęs ir karšto ir šalto, pats buvo krepšininkas, tai tikrai, šiuo sunkiu rinktinei metu jis bus puikus. Iš Šaro jis mokosi, daug ką jau išmoko ir pritaikys prie savo patirties, prie savo žinių. Jam į naudą darbas su vienu geriausių trenerių Europoje. Jo ateitis šviesi“, – dėsto D. Lavrinovičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ž. Janavičius su D. Maskoliūnu taip pat dirbo rinktinėje, jos pasirengimo stovyklose. Krepšininkas antrina, kad bene svarbiausia čia – per kelis pastaruosius metus sukaupta patirtis.

„Matosi, kad jis turi ambicijų ir griežtumo. Savybių, kurių reikia tikram treneriui. Turi labai gerą ryšį su krepšininkais, ne pirmus metus juk dirba asistentu, reiškia padeda vyr. treneriui bendrauti su komanda. Jis pats turi ir vyr. trenerio savybių. Tas darbas su Jasikevičiumi ir Kazlausku tik parodo, kiek žinių spėjo prikaupti. Atėjo laikas parodyti, ką gali pats“, – sako Ž. Janavičius.

Krepšininkai D. Maskoliūno, kaip trenerio, galimybėmis neabejoja.

Įdomu ir tai, kad visi trys kalbinti žaidėjai tarsi sutartinai įvardijo tas pačias D. Maskoliūno charakterio savybes – tai griežtumas, humoro jausmas ir charizma.

REKLAMA

„Griežtas, griežtas, tikrai nėra labai švelnus. Turi savo stiprią nuomonę. Aišku, jis turi ir humoro jausmą, bet rinktinėje dažniausiai visi turi. Bendrai tai charizmatiška asmenybė, tikiuosi, kad vyr. trenerio darbe jis sugebės viską suderinti“, – vasaras rinktinėje prisimena Ž. Janavičius.

Vaizdžiausiai trenerio asmenybę nupasakoja D. Lavrinovičius. Aukštaūgis tikina, kad Darius – tikro žmogaus pavyzdys.

Imponuoja kaip asmenybė, kaip žmogus. Jis tikras žmogus. Gali jaustis už jo nugaros tikrai tvirtai. Išsilavinęs žmogus, žino, kur pajuokauti, kur būti rimtu. Jis labai gerai subalansuoja humoro jausmą su savo reikalavimais iš žaidėjų. Visada įdomus pašnekovas, nelabai su kuo sumaišysi. Dar griežtas, taip, taip. Linkęs išreikalauti, tikrai turi kietą charakterį. Jis bus gana griežtas treneris“, – žada D. Lavrinovičius.

REKLAMA

Stepas priduria, kad apie darbą su šiuo treneriu galima pažerti tik pačių geriausių žodžių.

Puikus treneris, gerai bendraujantis su žaidėjais, griežtas. Šiaip jaučia ribas, gali ir pajuokauti, charizmatiška asmenybė. Apie jo darbą vien geri atsiliepimai“, – prisimena S. Babrauskas.

D. Lavrinovičius yra tikras, kad D. Maskoliūnas netolimoje ateityje taps ir rimto Europos krepšinio klubo vyr. treneriu. Tam, pasak krepšininko, jis jau turi visas savybes, tačiau toks darbas reikalauja begalės sveikatos.

„Tikrai ir pats treniruos kokią rimtą komandą. Turi jis visus duomenis, visas žinias, su kuriomis eis į priekį. Ilgai nebus jis tik asistentu, taps ir pagrindiniu generolu. Palinkėčiau ne tik pergalių ir gerų emocijų, bet ir sveikatos. Ai, dar linkiu kad nereiktų auklėtiniams diržo duoti, nes dažnai reikia“, – juokiasi D. Lavrinovičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S. Babrauskas užtvirtina, kad rinktinei D. Maskoliūnas bus puikus pastiprinimas, jis pats žino, ką daro ir kokią atsakomybę prisiima, bet siūlo trenerio daugiau nebegirti.

„Pažįsta jis rinktinę iš labai arti ir pats žino, kur eina. Viskas bus gerai, bet dabar jau bijau daugiau girti... Po to dar bus reikalų“, – šyptelėjo Stepas.

***

Artimiausias iššūkis naujojo stratego, D. Maskoliūno, lauks jau kitų metų vasario mėnesį, kai Lietuvos rinktinė pradės kovas 2021 metų Europos čempionato atrankoje. Lietuviai vasario 21 dieną išvykoje susitiks su Belgijos rinktine, o vasario 24 namuose priims Čekijos komandą.

Dar vienas išbandymas įvyks birželio 23-28 dienomis, kai Lietuvos rinktinė dalyvaus olimpinių žaidynių atrankos turnyre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų