Garsių virtuvės šefų idėjos artėjančių Velykų stalui

Garsių virtuvės šefų idėjos artėjančių Velykų stalui

Artėjančių didžiųjų pavasario švenčių – Velykų proga – „Gardu Gardu“ laidos vedėjai paruošė keletą gurmaniškų lengvai pagaminamų patiekalų idėjų.

Linksmasis laidos vedėjas Gian Luca Demarco pagamins jūros gėrybių karalių – aštuonkojį, kurį patieks su mažomis bulvytėmis ir vyno padažu. Televizijos žiūrovai išgirs ir pamatys, kaip reikia teisingai jį išsirinkti, virti ir išdoroti. Interneto platybėse gausu patarimų ir video medžiagos, kaip tai padaryti, bet Gian Lucos paprasti patarimai tūrėtų įtikinti daugelį, kad tai ne raketų mokslas.

Tuo tarpu profesionalus konditeris Ali vėl sugrįš prie savo prancūziškos konditerijos pradmenų ir iškeps klasikinį migdolinį pyragaitį „Financier“ (liet. finansjė), praturtintą juoduoju šokoladu ir dekoruotą maskarponės sūriu su šviežiomis uogomis. 

Kaip paruošti aštuonkojį, kad jis nebūtų guminis, ir kiti naudingi patarimai bei šventinės idėjos – šį šeštadienį 9.30 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!

REKLAMA

Aštuonkojis su bulvytėmis vyno padaže

Reikės:

• 1 šviežio nedidelio aštuonkojo (apie 1 kg) • 0,5 morkos • 0,5 saliero stiebo • 0,5 svogūno • 0,5 kg mažų bulvyčių • 1 stiklinės balto sauso vyno • Poros šakelių šviežių petražolių • Poros šakelių šviežio rozmarino • Ypač tyro alyvuogių aliejaus • Šlakelio rūkyto alyvuogių aliejaus • Žiupsnelio druskos • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų • Žiupsnelio persilado prieskonių • 2-3 raudono vyno kamščių (nebūtina)

 

 

 

 

 

Giliame puode užvirti 2 litrus vandens. Įdėti daržoves: morką, salierą ir svogūną, bei virti ant vidutinės kaitros 20 minučių.

Aštuonkojį nuplauti, bet neišdaryti. Tada kelis kartus panardinti aštuonkojo kojas į verdantį sultinį, kad jos gražiai susisuktų, ir įdėti visą bei palaikyti prispaustą su šaukštu kelias minutes, kad visas liktų panardintas po vandeniu. Galima įdėti kelis raudono vyno kamščius. Sklando legendos, kad kamščiuose esantys raudono vyno taninai minkština mėsą. Pridengti puodą ir virti 20-30 minučių. Kai išverda (patikrinti su šakute, ar minkštas), nukelti nuo kaitros, pilnai uždengti ir palaikyti 5 minutes.

Bulves išvirti su lupena sūdytame vandenyje. Jei turite garinę orkaitę, sudėti jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apibarstyti druska, pipirais, persilado prieskoniais, priplėšyti šviežių rozmarino šakelių ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių ir nustatyti maksimalų 100% garų rėžimą.

REKLAMA

Ištraukti aštuonkojį iš puodo ir nuvarvinti. Išpjauti prie galvos esančią akutę ir nupjauti galvą. Ją perpjauti ir išvalyti vidų. Kojų dalį apversti ir išpjauti viduriuką, nupjauti reprodukcinį organą. Tada supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.

Išvirusias arba iškepusias bulves perpjauti per pusę. Sudėti jas į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi. Trumpai pakepinti ir užpilti 0,5 stiklinės balto vyno, išmaišyti.

Tada sudėti supjaustytą aštuonkojį, užpilti likusiu vynu ir keletą minučių patroškinti. Užberti susmulkintų šviežios petražolės lapelių.

Patiekti lėkštėje, užpilti padažu, apibarstyti šviežiai maltais pipirais ir pašlakstyti rūkytu alyvuogių aliejumi.

Migdoliniai šokolado pyragaičiai „Financier“

Pyragaičiams reikės:

• 200 g migdolų miltų • 150 g cukraus • 8 kiaušinių baltymų • 80 g grietinėlės • 80 g juodojo šokolado • 1 arb. š. kukurūzų krakmolo • 2 arb. š. natūralios kakavos miltelių • Žiupsnelio druskos

Dekoravimui reikės:

• 50 g maskarponės sūrio • 1 citrinos žievelės • Šviežių uogų (aviečių, šilauogių ar kitų) • Netirpios cukraus pudros

 

 

 

Nedideliame prikaistuvyje užvirti grietinėlę, nukelti nuo kaitros, suberti šokoladą ir maišyti kol ištirps. Palikti, kad atvėstų.

REKLAMA

Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki blizgių standžių putų.

Dubenyje sumaišyti birius produktus: migdolų miltus, kukurūzų krakmolą ir kakavos miltelius. Įberti mažą žiupsnelį druskos. Suberti juos atsargiai į išplaktus baltymus ir lėtai išmaišyti.

Tada iš lėto supilti pravėsusią šokolado masę ir vėl gerai išmaišyti.

Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir užpildyti turimas keksiukų formeles iki pusės. Kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Iškepusius išimti iš formelių ir atvėsinti. Tada išdėlioti juos ant porcijinių padėkliukų arba mažų lėkštučių.

Ant kiekvieno pyragėlio gražiai uždėti po arbatinį šaukštelį maskarponės sūrio, užtarkuoti citrinos žievelės. Dekoruoti šviežiomis uogomis ir apibarstyti netirpia cukraus pudra.

 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Gairės:  maistas, patarimai, gian luca
[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

LFF burtų traukimas virto sensacija: aistras kurstė pusnuogė mergina
DABAR RODOMA
LFF burtų traukimas virto sensacija: aistras kurstė pusnuogė mergina
DABAR RODOMA
Šiurpus momentas: Lekavičius aikštę paliko kraujuojančiu veidu
DABAR RODOMA
Kaimynai ir pareigūnai prabilo apie „Iki" užpuoliką
DABAR RODOMA
Greitas ir lengvas velykinis desertas: pavyks kiekvienam
DABAR RODOMA
Viskas, ką reikia žinoti apie velykines gėlių kompozicijas
DABAR RODOMA
Sausas ir šaltas oras trukdo pradėti sėją
DABAR RODOMA
Šaro techninė Stambule. Ar „Žalgirio“ strategas pasikarščiavo be reikalo?
DABAR RODOMA
Vilniaus parduotuvėje išpuolį surengęs rusas atvestas į teismą
DABAR RODOMA
Išplūdo keiksmais televizijos eteryje: netiki, kad vaikas jo ir prašo DNR testo
DABAR RODOMA
Meilės Biržuose atomazga: 18-metis nepaliko merginos ir buvo nužudytas
REKLAMA
Kenas Loachas (nuotr. SCANPIX)
Garsiausių kitą mėnesį prasidedančio ryškų politinį atspalvį turinčio Kano kino festivalio dalyvių sąraše – veteranai kino kūrėjai Kenas Loachas ir Terrence'as Malickas, ...
Karolina Meschino (nuotr. Organizatorių)
Šiandien „Gero vakaro šou“ studijoje tvyros šventinės artėjančių Velykų nuotaikos, džiugins tikri viščiukai, gražūs pasirodymai ir neįtikėtini patiekalai. Tačiau, kaip bebūtų ...
Giedrius Leškevičius ir komanda (nuotr. M. Pyž)
Jau ateinantį savaitgalį TV3 eteryje prasidės naujas socialinės dokumentikos projektas „Noriu šio darbo!”, kurio metu įvairių profesijų ir specialybių atstovai dalyvaus ...
Tatjana Lavrinovič (tv3.lt fotomontažas)
2017-aisiais „Misis Pasaulis“ titulą į Lietuvą parvežusi krepšininko Kšištofo Lavrinovičiaus žmona Tatjana – tikra gražuolė. Visuomet pasitepusi tamsiaplaukė moteris ne vienai ...
Išplūdo keiksmais televizijos eteryje: netiki, kad vaikas jo ir prašo DNR testo
Kristina – daugiavaikė penkių vaikų motina. Visgi paskutinio vaiko gimimas kaip reikiant sujaukė jos gyvenimą. Moteris pasakoja, kad užmezgusi naujus santykius su Ramūnu ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų