Ypatingi receptai pietums (nuotr. TV3)

Ypatingi receptai pietums (nuotr. TV3)

Naujuosius metus maisto gaminimo TV laida „Gardu Gardu“ pradeda vėl atsinaujinusioje jaukioje studijoje, kurioje bus gausu antikvarinių Gian Lucos šeimos iš kartos į kartą perduodamų indų. Charizmatiškieji virtuvės profesionalai ir laidos vedėjai toliau stebins savo pagamintais patiekalais bei kvies smagiai ir gardžiai praleisti šeštadienių rytus.

Pasibaigusio sotaus šventinio laikotarpio proga temperamentingasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco išvirs lengvą detoksikuojančią brokolių ir špinatų sriubą. Jis patikins, kad ir vaikai turėtų jos neatsisakyti, nes ji iš tikrųjų labai gardi.

Tuo tarpu Ali šį kartą išpildys žiūrovų prašymus ir iškeps bene populiariausią pasaulyje ispanišką – portugališką desertą „Churros“ (čiuros).

Profesionalaus konditerio patarimai turėtų paskatinti televizijos žiūrovus pabandyti pasigaminti čiūras ir namuose, atkreipiant dėmesį į svarbiausią ingredientų kiekių taisyklę: „konditerijoje, kaip ir vaistinėje, turi būti viskas tikslu“.

REKLAMA

Kaip teisingai elgtis su įkaitintu aliejumi bei kiti garsių virtuvės šefų naudingi patarimai virtuvėjė – šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“! per TV3!

Trinta brokolių ir špinatų sriuba

Reikės:

• 1 brokolio • 100 g špinatų • 1svogūno • 4 vidutinių bulvių • 2 sultinio kubelių • Žiupsnelio druskos • Žiupsnelio pipirų • Ypač tyro alyvuogių aliejaus

Užvirti puode 2 litrus vandens ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol ištirps.

Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Suberti į verdantį sultinį ir virti.

Atskirai susmulkinti brokolius, špinatus ir svogūną.

Aukštoje keptuvėje arba troškintuve į kaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti špinatus. Kai jie suminkštėja, suberti svogūnus, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada suberti brokolius, išmaišyti ir dar kartą pakepinti 2-3 minutes. Po truputį supilti sultinį su apvirusiomis bulvėmis ir virti 10-15 minučių iki bulvės pilnai suminkštės. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį. Išvirusią sriubą nukelti nuo kaitros ir sutrinti elektriniu smulkintuvu.

Patiekti su skrudinta šviesia duona.

Skanaus!

Čiūros su pieninio šokolado padažu

Padažui reikės:

• 150 ml grietinėlės • 150 g pieninio šokolado

Čiūroms reikės:

• 380 ml vandens • 170 g sviesto • 200 g miltų • 6 kiaušinių • 1 valg. š. cukraus • Žiupsnelio druskos • 1 l aliejaus kepimui

REKLAMA

Apvoliojimui reikės:

• 2 valg. š. cukraus • 1 valg. š. cinamono

Prikaistuvyje užvirti grietinėlę ir ja užpilti dubenyje esantį šokoladą. Išmaišyti ir palikti, kol šokoladas pilnai ištirps. Prieš patiekiant gerai išmaišyti.

Puode užvirti vandenį, suberti druską, cukrų ir įdėti sviestą. Maišyti, kol sviestas ištirps. Nukelti nuo kaitros, suberti miltus ir greitais judesiais išmaišyti medine mentele iki visi ingredientai tolygiai susijungs. Tada po vieną įmušti kiaušinius ir nuolat maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu.

Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir į jį po truputį konditerinio maišelio pagalba išspausti norimos formos ar ilgio čiūras. Kepti kol įgaus rusvai auksinę spalvą. Iškepusias nuvarvinti ant popierinio rankšluosčio ir apvolioti cukraus bei cinamono mišinyje.

Patiekti su pieninio šokolado padažu.

Skanaus!

 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Šimtmečių radybos Vilniuje – paaiškėjo ir pikantiškos detalės
DABAR RODOMA
Šimtmečių radybos Vilniuje – paaiškėjo ir pikantiškos detalės
DABAR RODOMA
Valdas Adamkus žmonėms siunčia svarbią žinią
DABAR RODOMA
Naujausi kandidatų į prezidentus reitingai: užvirė žūtbūtinė kova
DABAR RODOMA
LFF burtų traukimas virto sensacija: aistras kurstė pusnuogė mergina
DABAR RODOMA
Šiurpus momentas: Lekavičius aikštę paliko kraujuojančiu veidu
DABAR RODOMA
Kaimynai ir pareigūnai prabilo apie „Iki" užpuoliką
DABAR RODOMA
Greitas ir lengvas velykinis desertas: pavyks kiekvienam
DABAR RODOMA
Viskas, ką reikia žinoti apie velykines gėlių kompozicijas
DABAR RODOMA
Sausas ir šaltas oras trukdo pradėti sėją
DABAR RODOMA
Šaro techninė Stambule. Ar „Žalgirio“ strategas pasikarščiavo be reikalo?
REKLAMA
 Maksas Melmanas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)
Kaip ir kiekvieną šeštadienį, taip ir rytoj TV3 žiūrovus žadins nuotaikinga kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Šįkart laidos studijoje dėl geresnio kulinaro ...
Dalia Ibelhauptaitė (nuotr. Aleksandro Broko)
Kodėl skundžiamasi, kad Lietuvoje visuomenė nedraugiška, pavydi, agresyvi? Kodėl mums atrodo, kad pas kaimyną žolė žalesnė? Emigracija – šalies problema ar natūralus reiškinys? ...
projektas „Noriu šio darbo!” (nuotr. TV3)
Jau rytoj TV3 eteryje prasidės naujas socialinės dokumentikos projektas „Noriu šio darbo!”, kurio metu įvairių profesijų ir specialybių atstovai dalyvaus atrankose į ...
Kenas Loachas (nuotr. SCANPIX)
Garsiausių kitą mėnesį prasidedančio ryškų politinį atspalvį turinčio Kano kino festivalio dalyvių sąraše – veteranai kino kūrėjai Kenas Loachas ir Terrence'as Malickas, ...
Karolina Meschino (nuotr. Organizatorių)
Šiandien „Gero vakaro šou“ studijoje tvyros šventinės artėjančių Velykų nuotaikos, džiugins tikri viščiukai, gražūs pasirodymai ir neįtikėtini patiekalai. Tačiau, kaip bebūtų ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų