REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Emily Brand (nuotr. Instagram)

Svajodamos apie tobulas kūno formas merginos kartais ryžtasi sunkiai suvokiamiems dalykams – tai įrodo pamokanti vienos britės istorija.

27

Svajodamos apie tobulas kūno formas merginos kartais ryžtasi sunkiai suvokiamiems dalykams – tai įrodo pamokanti vienos britės istorija.

REKLAMA

Pradėjusi save kankinti ir badauti, mergina susirgo anoreksija, o galiausiai jos svoris pasiekė kritinę 30 kilogramų ribą – jai prireikė net invalido vežimėlio.

20-metė Emily Brand dar būdama 11-os pamilo sportą, o pamačiusi, ką jis daro su jos kūnu, ji nustojo valgyti – šitaip tikėjosi norimų rezultatų pasiekti netgi dar greičiau.

Savaime suprantama, tai geruoju nesibaigė – mergina net 2 kartus buvo guldoma į ligoninę. Būtent tada ji susipažino ir su žmogumi, kuris kardinaliai pakeitė jos gyvenimą.

Šiuo metu Emily sveria 50 kilogramų ir jaučiasi kur kas geriau, nei tada, kai jos kūną sudarė tik oda ir kaulai.

Vis dėlto pasirodo, kad tokia baisi lemtis Emily galėjo ne nepaliesti – viskas dėl mokykloje sutiktų pašaipūnų. „Būdami 11-os metų, vaikai neturėtų rūpintis savo svoriu, tačiau vaikai gali būti labai žiaurūs. Ėmiau sportuoti, nebevalgiau – į mokyklą eidavu nepusryčiavusi, vėliau praleisdavau ir pietus. Grįžusi namo suvalgydavau tik kelis vakarienės kąsnius“, – prisimena mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Būdama 17-os, Emily suvalgydavo tik vieną obuolį per dieną, o galiausiai ji valgyti nustojo išvis. Tuo tarpu sporto ji ir toliau neatsisakė.

Jauna mergina neslėpė, kad toks jos savęs kankinimas skaudžiai atsiliepė ir santykiuose su šeimos nariais. „Jaučiausi taip, lyg visą mano kūną ir mintis būtų užvaldęs kažkokas mažas demonas. Tu negalvoji, kad sergi, tačiau kažkodėl stengiesi ignoruoti visus, kurie tau sako, jog yra kitaip. O tas mažas demonas tau tik nuolat primena, kad esi stora ir negali valgyti, kol iš tavęs neliks tik odos ir kaulų“, – prisiminė E. Brand.

REKLAMA

Po kurio laiko mergina tapo tokia silpna, kad jai netgi teko sėstis į invalido vežimėlį. Jai ėmė kristi plaukai, nuolatos krėtė šaltis. „Dėl anoreksijos galėjau prarasti savo gyvenimą“, – atvirai kalbėjo Emily.

Taip nuolat bandydama mesti svorį ir vis guldoma į ligoninę, Emily ėmė suprasti, kad ne apie tokį gyvenimą svajojo. Kadangi svėrė labai mažai ir nė nesistengė to pakeisti, jai netgi nebuvo leidžiama susitikti su šeima.

Laikui bėgant, tai ėmė keistis – ji pradėjo valgyti, sportuoti, o sutiktas treneris Rob jai padėjo pakeisti gyvenimą iš esmės. Šiuo metu Emily suvartoja entgi 3000 kalorijų per dieną, daug sportuoja ir ėmė įsimylėti gyvenimą.

„Šiuo metu valgau net 6 kartus per dieną, dievinu sveiką mitybą, gaminimą. Tai – visai kitoks gyvenimas nei tas, kurį gyvenau tada, kai sigau anoreksija. O vienąkart per savaitę aš valgau bet ką, ko tik noriu – picą, makaronus, ledus“, – džiaugiasi ji.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų