Trečiadienio vakarą įvyko oficialus įvairių šalių virtuvių skonius sujungiančio restorano „Bola“ atidarymas. Daugelio gurmanų širdis jau spėję užkariauti ryškiaspalviai dubenėliai suviliojo būrį garsenybių. Jos panoro įvertinti šį ne tik skanų, bet ir labai fotogenišką patiekalą.

 Socialinių tinklų žvaigžde tapusį ryškiaspalvį patiekalą įvertino ir garsenybės (nuotr. Organizatorių)

Socialinių tinklų žvaigžde tapusį ryškiaspalvį patiekalą įvertino ir garsenybės (nuotr. Organizatorių)

Vilniuje, „Ogmios mieste“ įsikūręs restoranas svečius vaišino patiekalais iš meniu: ryžių dubenėliais su traškia kario vištiena, marinuota lašiša, keptu varškės arba tofu sūriu, vegetariškais kepsneliais, rašoma pranešime spaudai.

Egzotiškiems skoniams neatsispyrė Kristina Tarasevičiūtė, Redita Dominaitytė su dukra, Kamilė Kanapeckaitė, Deimantė Kazėnaitė, Inga Gaižauskienė ir Jeanas Claude'as Edorhas su dukra, Saugirdas Vaitulionis, Justina Ieva Steponavičiūtė su seserimi Jūrate Steponavičiūte, Inga Žuolytė su vyru ir sūneliu, Kristina Kaikarienė, Teresa Ulozienė.

D. Kazėnaitė – svarbiausia pavalgius jaustis gerai

Vizažistė D. Kazėnaitė pasakojo, kad pirmą kartą šių dubenėlių paragavo Lietuvoje. Jie iš karto užkariavo maisto mylėtojos širdį. Žinomai merginai tai puikus maistas po sporto, kai nori skaniai pavalgyti be sąžinės graužaties. Deimantė sakė, kad labiausiai ji nemėgsta monotonijos maisto racione, todėl kiekvieną dieną renkasi vis skirtingus patiekalus.

REKLAMA

„Labai mėgstu patiekalus, kuriuose daug daržovių. Jų pavalgiusi jaučiuosi geriausiai. Žiūriu, ką valgau ne todėl, kad rūpėtų kilogramai. Man svarbiausia gera savijauta. Galiu viską valgyti – vis tiek sversiu 50 kilogramų. Tačiau blogai jausiuosi. Man labai nepatinka būti apsunkusiai nuo maisto. Pirmenybę teikiu sportiškam lieknumui“, - pasakojo D. Kazėnaitė, renginyje valgiusi patiekalą be gliuteno.

K. Kaikarienė – kas dieną du litrai specialaus gėrimo

Renginių planuotoja K. Kaikarienė pasakoja, kad daugiausiai jos maisto racione yra daržovių. Moteris ypatingai mėgsta špinatus, burokėlius. Vakarais K. Kaikarienė valgo ananasą, o per dieną išgeria du litrus agurko, citrinos ir imbiero gėrimo. Sveikai maitintis K. Kaikarienei nėra sunku, nes toks maistas jau yra tapęs kasdienybe ir geros savijautos garantu.

„Labai mėgstu kuo mažiau apdirbtus maisto produktus. Todėl ryžių dubenėlyje man labai patiko lašiša, jautėsi kiekvieno ingrediento skonis. Tą labai vertinu maiste. Labai nemėgstu persūdyto, pervirto, perkepto maisto. Viskas turi būti kuo natūraliau, turiu žinoti, ką valgau”, - pasakojo K. Kaikarienė, leidžianti sau pasilepinti ir desertais. Svarbiausia, kad juose būtų kuo daugiau vaisių, nebūtų per saldūs.

Fotogeniškas maistas

Šis patiekalas žaibiškai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Itin fotogeniškas patiekalas tapo socialinių tinkle žvaigžde, žmonės mielai dalinosi ryškiaspalviais dubenėliais savo anketose. Restorano įkūrėjai džiaugiasi, kad ir lietuviai įsileido dubenėlius į savo mėgstamiausių

REKLAMA

patiekalų sąrašą. Tai jau antrasis „Bola“ restoranas sostinėje ir, kaip tikisi, ne paskutinis. „ Be to, tai tikrai skanus ir labai fotogeniškas patiekalas. Juk dabar pirmiausia maistas nufotografuojamas, patalpinamas į socialinius tinklus ir tik tada valgomas. Šiandien žmonės mėgsta maistą, kuris atrodo gražiai ir traukia dėmesį. Deriname gražų vizualinį pateikimą, gerą skonį ir kokybę. Patiekalas sveria beveik puse kilogramo, todėl klientas iš restorano išeina sotus“, – pasakojo restorano šefas Dovydas Vaisovas.

Lietuviai mėgsta lašišą

Jis pastebi, kad populiariausi dubenėliai yra su marinuota lašiša ir vištiena. Vis labiau populiarėja ir veganiški variantai. Kiekvieną mėnesį komanda paruošia po naują dubenėlį, o jei jis prigyja – restorano svečiai gali jį rasti meniu ir ilgesnį laiką. Ryžių dubenėlyje yra septyni ingredientai, o jo pagrindas ryžiai arba bolivinė balanda.

„Į kiekvieną dubenėlį įdedame ingredientą, kuris stebina ir nenuvilia skoniu. Viename pritaikėme marinuotą arbūzą, aštriame variante derėjo švelniai marinuotas melionas. Mūsų meniu – eklektiškas, nesistengiame prisirišti prie vienos šalies virtuvės. Eksperimentuojame, inspiracijos semiamės keliaudami, žiūrime, kas patiems patinka“, – pasakoja virtuvės šefas, patirties sėmęsis ir įvairiuose Londono restoranuose.

Oho
2019-09-05 16:35:36
Kiek veltui prisirinko pavalgyt.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Oho 2019-09-05 16:35:36
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Kiek veltui prisirinko pavalgyt.   ATSAKYTI

Top Video

Tarp paauglių merginų populiarėjanti mada sukrečia – gali baigtis itin skausmingai
DABAR RODOMA
Tarp paauglių merginų populiarėjanti mada sukrečia – gali baigtis itin skausmingai
DABAR RODOMA
Prie miško gyventojai išvydo netikėta reginį: vietiniai tai vadina legenda
DABAR RODOMA
Nufilmavo, kaip tėvai veža vaikus automobilyje: šokiravo milijonus
DABAR RODOMA
Sunku būtų patikėti, kaip įvyko avarija, jeigu ne vaizdo įrašas
DABAR RODOMA
Paviešino brutalų močiutės užpuolimą: lūžo net kaulai
DABAR RODOMA
Aiškėja neapdairios klaidos dėl dingusio 10-mečio Šilutės raj.
DABAR RODOMA
Šokiravo lėktuvo keleivio elgesys – jokio padorumo ir pagarbos
DABAR RODOMA
Dviejų rusų miegas pievoje apkarto – pabudus laukė šokas
DABAR RODOMA
Lėktuvo keleiviai jau atsisveikino su artimaisiai: su siaubu stebėjo skrydį
DABAR RODOMA
Pamačius, ką vyras slapta daro su moterimi – keleivis neištvėrė
REKLAMA
Spektaklio „Špylkos ir šlepetės“ premjera (nuotr. Organizatorių)
Antradienio vakarą „Knygos teatras“ pakvietė žiūrovus į interaktyvaus spektaklio „Špylkos ir šlepetės“ premjerą. Humoristinio žanro spektaklio ašis – moteriškumas, jame ...
Igno Jonyno filmo „Nematoma“ premjera( nuotr.Greta Skaraitienė) (Fotobankas)
Antradienio vakarą į iškilmingą režisieriaus Igno Jonyno filmo „Nematoma“ nacionalinę premjerą rinkosi būrys garsių pramogų pasaulio atstovų. Į išskirtinę premjerą atvyko ...
„Deichmann“ rudens/žiemos kolekcijos pristatymas(nuotr.Irmantas Gelūnas) (Fotobankas)
Antradienį vakare sostinėje rinkosi mados entuziastai, kurie su nekantrumu laukė naujos prekės ženklo „Deichmann“ rudens/žiemos kolekcijos pristatymo. Žinomi žmonės patys ...
Į avariją pateko Sezzy mylimoji
Vilniaus Vakariniame aplinkkelyje antradienį susidūrė trys transporto priemonės, vieną jų vairavo atlikėjo Sezzy žmona Paula Poderytė. Kaip BNS sakė sostinės policijos atstovė ...
Ineta Stasiulytė ir Leonardas Pobedonoscevas išbandė darbą „Lidl“ (nuotr. Organizatorių)
Vieną vasaros pabaigos dieną į Vilniaus Žirmūnų g. „Lidl“ parduotuvę užsukę pirkėjai dairėsi nustebę ir šypsojosi. Ne vienas jų apstulbo prekybos salėje sutikę darbuotojo ...
REKLAMA

TELEVIZIJA



×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų