REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Viktorija Šaulytė (nuotr. Organizatorių)

Griežto aprangos kodo laikai biuruose pamažu tampa tik prisiminimu – vis dažniau esame laisvi eksperimentuoti nelaukiant „casual Friday“ dienos. Tačiau daugiau laisvės gali reikšti tik lengvesnį būdą paslysti mados tendencijų labirintuose, rašoma pranešime spaudai.

6

Griežto aprangos kodo laikai biuruose pamažu tampa tik prisiminimu – vis dažniau esame laisvi eksperimentuoti nelaukiant „casual Friday“ dienos. Tačiau daugiau laisvės gali reikšti tik lengvesnį būdą paslysti mados tendencijų labirintuose, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Saugiausia išeitis – madingi bateliai, kurie padės sukurti stilingą rūbų derinį bet kokiai oficialaus aprangos kodo reikalaujančiai situacijai. Tad kokios avalynės žvalgytis prasidedančiam „back to the office“ sezonui, pasakoja  tinklaraštininkė Viktorija Šaulytė.

Besibaigiant vasaros atostogoms, pats laikas pradėti galvoti apie rudens spintos turinį ir būsimus derinius jūsų oficialiems susitikimams, konferencijoms ar tiesiog dienoms biure. Ateinančiam rudens sezonui V. Šaulytė išskiria tris pagrindines avalynes tendencijas, kurios bus mylimiausios visų biuro divų.

„Boyfriend“ stiliaus batai – biuro neformalėms

Itin populiarus neutralus skandinaviškas stilius vis dar nesitraukia iš Lietuvos, todėl unisex tipo avalynė vėl karaliaus šį rudenį.

REKLAMA
REKLAMA

„Unisexstilius puikiai tiks mėgstančioms skandinavišką minimalizmą, tad tokio stiliaus gerbėjoms pravartu rinktis boyfriend avalynę. Tai tokio stiliaus batai, kurių formos tiktų tiek vyrų, tiek moterų aprangoje. Tačiau tai tikrai nereiškia, jog avėdamos tokią avalynę turite dėvėti ir unisextipo drabužius. Juos derinant su lengvomis suknelėmis ar sijonais sukursite itin madingą kontrasto efektą, o ir jausitės patogiai visą darbo dieną“, – pasakojo tinklaraštininkė.

REKLAMA

Jeigu norite atrodyti prabangiai neišleisdamos daug pinigų, rinkitės krokodilo odos imitaciją – tai bene populiariausia pastarųjų metų tendencija.

„Batų su krokodilo odos imitacija yra labai įvairių: nuo elegantiškų aukštakulnių, balerinų iki vyriško tipo storapadžių ar net kerzų. Šį sezoną aš linkstu prie neformalesnio varianto – lygiapadžių stora platforma. Jie puikiai atrodo tiek prie suknelių ar sijonų, tiek prie džinsų. Tokio tipo batai labiausiai tinka toms, kurių darbo aplinka yra neįpareigojanti, todėl galima šiek tiek paeksperimentuoti, nebijant pažeisti taisyklių“, – pasakoja stilistė.

REKLAMA
REKLAMA

Gyvatės odos imitacija – mylinčioms patogumą ir amžiną klasiką

Gyvatės odos raštai vis dar išlaiko stiprias pozicijas ir neužleidžia vietos niekam kitam. Jeigu avalynė neutralių tonų ir turi ryškią faktūrą – šį sezoną tai gyvatės odos raštas.

„Ši tendencija atkeliavo iš „laukinių, laukinių vakarų“, kaubojų laikų, kuomet Amerikoje siautėjo ginkluotos gaujos ir tebegyveno indėnai. Gyvatės oda buvo naudojama drabužiams, batams, aksesuarams, norint parodyti savo laimikį. Prabėgus daugybei metų ši tendencija buvo sugrįžusi ne kartą, tačiau panašu, jog 2019-2020 – gyvatės oda pasiekė tikrą apogėjų. Šiandien ji papildo anksčiau viršūnėse buvusią nude spalvą, nes tokie raštai taip pat tinka prie visko ir visada, o tai biure itin svarbu. Gyvatės odos batai tiks tiek prie lengvų tonų, tiek prie ryškių aksesuarų, tad jei ieškote rašto, kuris niekada nekeltų klausimų – rinkitės gyvatės odą“, – kalbėjo stilistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ateinantį sezoną bus madinga viskas, kas susiję su gyvatės oda: ne tik smulkios detalės ar aksesuarai, bet ir monochrominis gyvatės odos įvaizdis. Gyvatės oda taip išpopuliarėjo, jog dabar galima rasti ir „patobulintų“ jos variantų: šią odą imtasi dažyti ryškiomis spalvomis, taip suteikiant dar daugiau išskirtinumo: karališka mėlyna, burgundiška raudona bei tamsiai geltona spalvos bus populiarios šį sezoną.

„Žinoma, klasika vis tiek išlieka klasika: nors ryškios spalvos atrodo puikiai vasarą, rudenį siūlyčiau atkreipti dėmesį į šių metų populiariausias spalvas: raudono vyno, rudą, migdolo, tamsiai geltoną, o jeigu norite pataikyti į aukščiausias viršūnes, rinkitės samanų žalią – ji bus šio rudens spalva numeris 1“, – teigia V. Šaulytė.

REKLAMA

Biuro numylėtiniai – „pumps“ tipo aukštakulniai

„Pumps“ aukštakulniai visuomet buvo nepamainomas biuro aprangos akcentas, tačiau jų spalvos, tekstūros ir raštai kiekvienais metais kinta. Šį sezoną V. Šaulytė pataria atkreipti dėmesį į lakuotą paviršių.

„Lakuotipumpstipo aukštakulniai šį rudenį bus vienas mėgstamiausių biuro apavų, mat toks paviršius suteikia elegancijos ir moteriškumo visam įvaizdžiui. Beje, lakuotas batų paviršius – tai klasika, atgimstanti naujai. Tokie batai puikiai atrodys prie jūsų pasirinktos biuro aprangos: pieštuko formos sijono ar tiesaus kirpimo šiek tiek patrumpintų kelnių. Net ir džinsų bei marškinių derinys sužibės visai kitaip, jeigu šiame derinyje atrasite vietos lakuotiems aukštakulniams“, – pasakoja stilistė.

Norėdamos savo dienos derinį paryškinti – rinkitės lakuotus aukštakulnius su detalėmis. „Aš pasirinkau aukštakulnius, kurie dekoruoti geopardo rašto imitacija, nes šį rudenį detalės – labai svarbios. Ne tik gyvūnų raštai, bet ir gėlių, įvairių užrašų, taškučių ar pop art motyvai taip pat galėtų atsirasti ne tik jūsų aprangoje, bet ir ant jūsų mėgstamų batelių“, – teigia stilistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų