REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Prakalbo apie supurtytą naujagimį

Sausio mėnesį Vilniuje, savo namuose, vos kelių mėnesių mergytę supurtė, kaip įtariama, jos pačios tėvas. Daugiau nei keturis mėnesius mergytė su mama Aušrine Zaleckiene praleido ligoninėje, kur mažylė buvo kasdien stebima medikų bei reabilitologų. Deja, pasekmės negrįžtamos – sveika gimusi mergytė visą gyvenimą turės būti prižiūrima gydytojų.

13

Sausio mėnesį Vilniuje, savo namuose, vos kelių mėnesių mergytę supurtė, kaip įtariama, jos pačios tėvas. Daugiau nei keturis mėnesius mergytė su mama Aušrine Zaleckiene praleido ligoninėje, kur mažylė buvo kasdien stebima medikų bei reabilitologų. Deja, pasekmės negrįžtamos – sveika gimusi mergytė visą gyvenimą turės būti prižiūrima gydytojų.

REKLAMA

Apie tai, kad tėvas ne tik supurtė dukrytę, bet vėliau ligoninėje apvogė ir sumušė žmoną, naujienų portalui papasakojo pati Aušrinė.

Vis tik po viešos išpažinties apie tai, ką ji jautė gyvenanti su smurtautoju ir kodėl galėjo būti nutrauktas ikiteisminis tyrimas, moteris ryžosi kalbėti ir apie savo priklausomybes narkotikams.

Taip nusprendė moteris po to, kai socialiniame tinkle sulaukė nemažai kaltinimų apie tai, kad ji pati yra priklausomybių turinti narkomanė ir kad ji viešai meluoja. 

REKLAMA
REKLAMA

Viešai savo socialinio tinklo paskyroje ji rašė apie Metadono programą, į kurią buvo įtraukta daugiau nei prieš ketverius metus. Ji tvirtina nesigėdijanti savo praeito etapo ir yra pasiruošusi gydytis tiek, kiek reikės, kad tik galėtų pagaliau pamiršti sunkų ir skaudų gyvenimo etapą.

REKLAMA

„Kadangi sulaukiau labai daug palaikymo ir pagalbos, bet taip pat labai daug kritikos ir įžeidinėjimų, nusprendžiau atsakyti į žmonėms kilusius klausimus.

Daugumai užkliuvo žodis abstinencija dukters siuntime į Neįgalumo nustatymo tarnybą, todėl noriu atsakyti į kilusius klausimus.

Aš puikiai suprantu kaip viskas atrodo iš šalies. Tačiau ne viskas yra taip, kaip atrodo. Dukrytė gimė su abstinencija, nes esu metadono programoje. O metadonas yra gydytojų man oficialiai paskirtas medikamentas, kuri vartoju jau 4 metus ir vartosiu tiek, kiek reikės, kiek man rekomenduos medikai, jog visiškai atsikratyčiau priklausomybės padarinių.

REKLAMA
REKLAMA

Metadoną vartoju dėl fizinės abstinencijos, nes negaliu jo nevartoti, kitaip būna baisiai baisiai bloga savijauta, o nutraukus metadono vartojimą nėštumo metu, gresia netgi persileidimas.

Nėštumo metu man buvo pakelta metadono dozė, siekiant išsaugoti nėštumą, kad dėl abstinencijos mano organizmui, neįvyktų persileidimas. (Kam įdomu, internete galite pasidomėti plačiau kas per medikamentas tai yra ir kam jis skirtas).

Šiuo metu jau palengva traukiuosi iš metadono programos, kas mėnesį palengva mažinu medikamento dozes, nes noriu gydymą baigti, tačiau metadonas nutraukiamas palengva, kad nebūtų šoko organizmui.

Ir lygiai 4 metus jau nieko daugiau nevartoju. Taip, anksčiau 2014 metais, apie metus laiko, mano gyvenime buvo toks etapas, kai būdama jaunesnė, papuolusi į blogą kompaniją pabandžiau narkotikų. Tačiau vartojau trumpai, apie metus laiko, 2015 pati kreipiausi pagalbos į Priklausomybės ligų centrą, kadangi toks gyvenimo būdas NE MAN.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išvis, juk šiais laikais kas ketvirtas jaunuolis kažką vartoja, ir nieko čia nuostabaus, manau reiktų žiūrėti, jog dabar gyvenu dorai ir tvarkingai, o ne kas buvo 4 metai atgal. Man nusibodo teisintis dėl praeities. Koks dabar jau skirtumas kas kažkada buvo.

Neteisinu savęs, tačiau manau, jog svarbu kaip yra dabar, o ne kas buvo anksčiau. Daugiau nebenoriu kiekvienam asmeniškai atrašinėti ir teisintis. Kas norės padėti Aurytei, padės.

Taip, pati viešinu dokumentus, bet nesitikėjau kad bus šitaip „išvartyta“, jog vaikas gimė su vaisiaus alkoholiniu sindromu, kai aš nevartoju alkoholio apskritai ir net nerūkau, kad visa nėštumą vartojau narkotikus ir t.t.

REKLAMA

Juk iki šiol man nuolat atliekami narkotikų testai Priklausomybės ligų centre, Gerosios vilties g.3., kurie visi yra neigiami.

Jei būtų kitaip, paprasčiausiai vaikas su manimi nebūtų. Nuolat vyksta patikrinimai, narkotikų testai, pas mus namie kelis kartus per savaitę lankosi Vaiko teisių paskirti socialiniai darbuotojai. Iš visų institucijų atsiliepimai apie mane išimtinai teigiami. Kas mane pažįsta, visi labai giria kaip nuostabią mamą ir palaiko. O dėl praeities... Kas iš mūsų nepadaro klaidų.

Tačiau man tai jau praeitas etapas. Paprasčiausiai čia yra visuomenės stigma, kad besigydantis metadono programoje prilyginamas vos ne toliau vartojančiam.

REKLAMA

Labai skaudu, kad dalis žmonių sureikšmina praeitį, o nepastebi kaip aš stengiuosi, juk tikrai ne kiekvienas „narkomanas“ sugeba mesti savo įpročius ir pradėti gražų, švarų gyvenimo etapą. O dėl tos nuotraukos, kurioje dukrytė ką tik gimusi guli „apraizgyta laideliais“, tai ji guli intensyvios terapijos skyriuje, kadangi gimė visiškai sveika, tačiau anksčiau laiko – 34 savaičių, ir man, nubėgus vandenims, medikai vos spėjo subrandinti dukters plaučiukus.

Todėl tik gimusi ji buvo perkelta į intensyvios terapijos skyrių dėl kvėpavimo nepakankamumo (KN), tačiau per kelias dienas savijauta susinormalizavo. Abstinencija taip pat praėjo. Dukra, iki sausio mėnesio nelaimės, buvo visiškai sveika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prašau, nustokime smerkti vieni kitus, būkime geresni, jautresni kito skausmui ir nelaimei.

P.S. - Taip pat noriu informuoti, jog kažkas „užreportino“ mano ankstesnį įrašą, kuriuo visi dalinomės ir jis dėl neigiamų komentarų gausos buvo pašalintas Facebook administracijos. Tikrai ne pati pašalinau. Aš neturiu ko slėpti ir gėdytis, nieko blogo nepadariau.

Gailiuosi ir save kaltinu tik dėl to, jog po pirmojo smurto atvejo iškart nesiskyriau, kaip ir dauguma moterų, vis vyliausi, kad vyras pasikeis ir kad dar įmanoma išsaugoti mūsų santuoką. Tačiau dabar jau pradėtas skyrybų procesas.

Taip pat daugeliui užkliuvo, kad savo interviu sausio mėnesį „gyniau“ dukters skriaudiką. Taip, taip buvo, neneigiu. Tačiau tie interviu filmuoti kelios dienos po nelaimės, kai pati dar tikėjau „springimo“ versija.

REKLAMA

Pagalvokit, jei jam pavyko apkvailinti teisėsaugą ir ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, ką jam reiškia įtikinti tuo metu palūžusią, kelias paras nemiegojusią žmoną.

Tačiau per šiuos mėnesius išaiškėjo daug naujų aplinkybių, apie kurias nuolat informuodavau ikiteisminio tyrimo tyrėją (Ir, apskritai, tik po kurio laiko gavau progą susipažinti su visų liudytojų parodymais). Tačiau ikiteisminis tyrimas vis tiek buvo nutrauktas. Todėl neleisiu vešėti neteisybei ir dukters skriaudikui likti nenubaustam. Pirmadienį susitinku su advokatu, nutartį skųsime.

Taip pat noriu savo ir mažylės Aurelijos vardu padėkoti visiems už palaikymą, už pagalbą, už aukas, už jūsų linkėjimus dukrytei! Net nustebau kiek daug yra gerų žmonių.

REKLAMA

Visi suaukoti pinigėliai yra mano mamos žinioje, ji kuruos jų panaudojimą Aurytės gydymui. Taip pat prižadu vėliau, po apsilankymų klinikose ir kitų gydymo/kūdikio priežiūros išlaidų, įkelti čekius kur, kam ir kiek pinigų buvo panaudota“, - rašoma viešame laiške.

Nelaimė įvyko bute

Kaip pranešė Policijos departamentas, apie 11 val. į Vilniaus ligoninę iš Buivydiškių gatvėje esančių namų pristatyta pernai gimusi mergaitė, patyrusi komą ir supurtyto vaiko sindromą.

Informaciją apie įvykį policija gavo iš ligoninės, į kurią mergaitė pristatyta, vėliau į šios bylos tyrimą perėmė Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba, BNS sakė Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus vedėja Vilmanta Burokienė tada patvirtino, kad mergytės būklė buvo labai sunki, ji ilgą laiką praleido komoje.

Iškart po nelaimės moteris žurnalistams pasakojo, kad smurto namuose būta ir anksčiau. Moteris patvirtino, kad vyras ne kartą prieš ją smurtavo, pora buvo išsiskyrusi, bet vėliau susitaikė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų