REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinomas posakis byloja, kad geriau viena nuotrauka, negu tūkstantis žodžių. Šiuo atveju nuotraukos nesuteiktų jokios informacijos, jeigu už jų neslypėtų įspūdingos istorijos. „Historic Mysteries“ atrinko kelias tokias nuotraukas, kurios savyje slepia šiurpą keliančius išgyvenimus.

Žinomas posakis byloja, kad geriau viena nuotrauka, negu tūkstantis žodžių. Šiuo atveju nuotraukos nesuteiktų jokios informacijos, jeigu už jų neslypėtų įspūdingos istorijos. „Historic Mysteries“ atrinko kelias tokias nuotraukas, kurios savyje slepia šiurpą keliančius išgyvenimus.

REKLAMA

Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo kasdienės ir eilinės kažkokių žmonių nuotraukos. Jeigu naršytumėte savo feisbuke, vargu ar akis užkliūtų už šių vaizdų. Tačiau, kuomet atskleidžiamos šių nuotraukų atsiradimo aplinkybės, darosi aišku, kad kiekviena iš šių nuotraukų slepia tamsią ir šiurpią istoriją.

1. Pasivaikščiojimas bėgiais

2017-ųjų vasario 13-ąją keturiolikmetė Liberty (Libby) German ir trylikametė Abigail (Abby) Williams buvo nužudytos išėjusios pasivaikščioti Monon High geležinkelio tiltu Delfuose, Indianos valstijoje. Jų kūnus aptiko kitą dieną už mažiau nei kilometro nuo tilto. Kol kas vienintelis, vis dar aktyviai ieškomas, galimas įtariamasis buvo nufilmuotas Libby telefonu. Pareigūnai neseniai nustatė, kad vaizdo įraše užfiksuotas asmuo gali būti 18-40 metų amžiaus, gerai apylinkes pažįstantis vyras.

REKLAMA
REKLAMA

2. Iš pasivaikščiojimo grįžo tik šuo

2014-ųjų balandžio 1-ąją 21-erių Kris Kremers ir 22-ejų Lisanne Froon pradingo Panamos džiunglėse, 5 kilometrų žygio metu. Merginos išėjo pasižvalgyti po apylinkes kartu su jas priėmusios šeimos šunimi. Šeimininkai sunerimo kuomet šuo grįžo apie vidurnaktį namo vienas.

REKLAMA

Praėjus daugiau nei dviem mėnesiams viena vietos gyventoja aptiko Lisanne priklausiusią mėlyną kuprinę. Asmeniniai daiktai neatrodė paliesti, pareigūnai surado net merginų pinigus (83 JAV dolerius). Tačiau artimuosius sukrėtė telefono ir kameros, kuriuos surado kuprinėje, turinys.

Ištyrus Kris ir Lisanne telefonus paaiškėjo, kad jos abi bandė prisiskambinti Nyderlandų ir Panamos policijai dešimtis kartų. Skambinti pradėta 2014-ųjų balandžio 1-ąją, 16 val. 39 min. vietos laiku.

Ryšys buvo prastas, todėl joms taip ir nepavyko su niekuo pakalbėti. Lisanne telefono baterija išseko balandžio 5-ąją, o Kris telefonas išsijungė balandžio 11-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Kris telefonu susisiekti su pagalbos linijomis buvo bandoma bent tris dienas, Lisanne telefonu – dvi. Vėliau telefonai būdavo įjungiami, tačiau jais neskambinta. Kris telefone balandžio 6-ąją ir balandžio 11-ąją buvo užfiksuota neteisingai suvestų PIN kodų klaida. L. Froon kameroje buvo aptikta 90 nuotraukų, padarytų jau po dingimo. Tik trys iš jų buvo ne tamsios dėmės ekrane. Vienoje iš jų užfiksuotas kažkoks paupys ar skardis tamsoje, o kitoje – irgi tamsiu paros metu nufotografuota dykynė ir padėta šaka su dviem raudonais plastikiniais maišeliais. Vienas iš kadrų buvo užfiksuotas net balandžio 8-ąją, vidury nakties. Kodėl merginos, ar kiti asmenys darė šias nuotraukas, ar jos tuo metu dar buvo gyvos – niekas negali atsakyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisėsaugai pavyko aptikti 33 kaulus, kurie buvo identifikuoti kaip merginų kūno dalys. Buvo aptiktas Kris dubens kaulas, o Lisanne pėda aptikta kartu su užmautu batu. Egzistuoja ne viena teorija, kas galėjo nutikti tą dieną dviem jaunoms moterims, tačiau kol kas ši byla lieka neįmenama mįsle.

3. Mokyklos nuotrauka

Nuotraukoje matome įprastą mokyklinę metų nuotrauką. Tai, kas ją paverčia unikalia, yra faktas, kad ji daryta 1999-aisiais Kolumbaino mokykloje, JAV. Tų pačių metų balandžio 20-ąją jos moksleiviai Ericas Harris ir Dylanas Kleboldas brutaliai iššaudė 12 moksleivių ir vieną mokytoją, o vėliau nusižudė patys.

Ilgai jų ieškoti šioje nuotraukoje nereikia, jie yra viršutiniame kairiajame kampe, rankas ištiesę taip, lyg taikytųsi į kamerą.

REKLAMA

4. Paskutinė dievaičio nuotrauka

Chrisas Benoitas buvo profesionalus kovotojas iš Kanados, turėjęs nemenką būrį gerbėjų. 2007-ųjų birželio 24-ąją vienas gerbėjas nufotografavo savo idealą daktaro priimamajame. Tos dienos vakarą Chrisas namuose nužudė savo žmoną, 7-erių sūnų ir nusižudė pats.

5. Akimirka duše

2008-ųjų birželio 4-ąją Traviso Alexanderio draugė, Jodi Ann Arias, padarė kelias jo nuotraukas duše. 2008-ųjų birželio 9-ąją vyro kūnas buvo aptiktas duše, kuomet draugai sunerimo dėl jo dingimo. Travisas buvo subadytas 29 smūgiais, jam buvo perpjauta gerklė ir peršauta galva. Jodi buvo nuteista dėl nužudymo iki gyvos galvos.

REKLAMA

Daugelis svarsto, ar fotografuojamas Travisas jau nutuokė, koks tragiškas likimas jo laukia visai netrukus.

6. Turistinė nuotrauka

1998-ųjų rugpjūčio 15-ąją grupė ispanų turistų lankėsi Omoje, Šiaurės Airijoje. Nuotraukoje matyti vyras su vaiku ant pečių. Tai yra dažna nuotrauka, kurią žmonės darosi keliaudami su vaikais atostogų metu. Tačiau šioje nuotraukoje nematyti galingos bombos, kuri buvo įrengta „Vauxhall Cavalier“ mašinoje, ir kuri sprogo praėjus kelioms akimirkoms.

Bombą padėjo ir aktyvavo „Tikroji Airijos respublikonų armija“, išpuolio metu žuvo 29 žmonės. Tiek vyras, tiek vaikas išgyveno. Deja, žuvo moteris, kuri fotografavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Nardymas su mylimąja

Fotografija buvo padaryta 2003-ųjų spalio 22-ąją, kuomet Gabe’as ir Tina Watsonai nardė Australijos pakrantėje. Tai buvo jų medaus mėnuo ir jie turėjo mėgautis kiekviena kartu praleista akimirka.

Tačiau nuotraukoje matyti, kad Tina guli ant dugno ir atrodo lyg būtų netekusi sąmonės. Kairėje matyti kitas naras, kuris juda jos link padėti.

Vėliau paaiškėjo, kad prieš medaus mėnesį Gabe’as Watsonas paprašė savo žmonos padidinti draudimo įmokas ir vieninteliu gavėju paskelbti jį. Teisme kaltintojai teigė, kad Gabe’as atjungė Tinos deguonies tiekimą po vandeniu ir išlaikė mirtiname glėbyje, kol jo mylimoji mirė siaubingose kančiose. Tuomet, anot prokurorų, jis pajungė deguonies tiekimą atgal ir paleido savo žmoną. Nuotraukoje užfiksuotos kelios akimirkos po to, kai mergina buvo pastebėta gulinti ant dugno be sąmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų