REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su miego sutrikimais yra susidūręs ne vienas. Žmogus, kankinamas nemigos, negali gerai pailsėti, todėl nukenčia jo gyvenimo kokybė.

Su miego sutrikimais yra susidūręs ne vienas. Žmogus, kankinamas nemigos, negali gerai pailsėti, todėl nukenčia jo gyvenimo kokybė.

REKLAMA

Webmd.com pasidalino patarimais, kaip įveikti nemigą.

Kiekvieną dieną atsikelkite tuo pačiu metu

Dažnai žmonės ilgiau miega savaitgaliais, sakydami, kad taip kompensuoja miego trūkumą. Tai nėra geras įprotis. Jeigu jus kankina nemiga, turite kiekvieną dieną stengtis atsikelti tuo pačiu metu.

Taip jūsų kūnas pats įpras keltis tada, kai pasijus pailsėjęs. Be to, atėjus laikui miegoti, greičiau užmigsite ir lengviau atsikelsite.

Atsisakykite alkoholio ir kavos

Kavos poveikį galite justi kelias valandas, netgi visą parą. Todėl yra tikimybė, kad būtent kava daro įtaką jūsų miegui.

Alkoholis gali turėti raminamąjį poveikį, trunkantį kelias valandas po vartojimo. Tačiau vėliau tai gali sukelti susijaudinimą ir prastą nakties miegą.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu jūs vartojate medikamentus, kurie veikia kaip stimuliantai, tokius kaip dekongestantas ar astmos inhaliatorius, kreipkitės į gydytoją. Paklauskite, kaip naudoti šiuos medikamentus, kad sumažintumėte jų poveikį miegui.

REKLAMA

Nebūkite lovoje

Lova – tik miegui arba seksui. Jeigu jūs kenčiate nuo nemigos, nesugalvokite, pavyzdžiui, mokytis ar kalbėtis telefonu lovoje.

Taip pat pamirškite televizoriaus žiūrėjimą ar radijo klausymą. Visi šie dalykai gali turėti įtakos miegui, todėl keiskite savo įpročius. 

Negalvokite apie nieką

Jeigu jūs gulėdami lovoje galvojate apie rytojų, perkelkite šiuos apsvarstymus. Pavyzdžiui, po vakarienės prisiminkite, ką darėte dienos metu ir paruoškite planus rytdienai.

Tikslas - neapkrauti savęs mintimis prieš miegą. Tokiu būdu mažiau patirsite streso ir greičiau užmigsite. Galite net sudaryti sąrašą, pavyzdžiui, ką jums reikės padaryti kitą dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų