REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
žirafa (asociatyvi nuotr.)

Medžioklės įgūdžius Afrikoje išbandyti nusprendę plungiškiai internete pasidalino savo įspūdžiais ir nuotraukomis prie nušautų egzotinių gyvūnų. Tačiau vyrų medžioklė kaip reikiant papiktino internautus.

4

Medžioklės įgūdžius Afrikoje išbandyti nusprendę plungiškiai internete pasidalino savo įspūdžiais ir nuotraukomis prie nušautų egzotinių gyvūnų. Tačiau vyrų medžioklė kaip reikiant papiktino internautus.

REKLAMA

Kovą grupelė Plungės rajono „Kontaučių“ medžiotojų klubo narių, vienas jų kartu su savo šeima, suplanavo kelionę į Afriką. Vienas medžiotojų – Kostas Svilskis – apie grupės nuotykius parengė tekstą kartu su nuotraukomis, kurios kovo 29 dieną buvo patalpinti portale agroeta.lt.

Nušovė 29 gyvūnus

Tarp vyrų sumedžiotų gyvūnų – žirafa, antilopės, gepardas, karpuočiai. Prie teksto pridėtose nuotraukose matyti, kaip vyrai kartu besišypsodami pozuoja prie nušautų gyvūnų.

„Prieš medžioklę pasitreniravome, kad tiksliai pataikytume į Afrikos žvėris. Patiesta įvairių antilopių, karpočių, zebrų. O [vienam medžiotojui] ypač pasisekė – nuo taiklaus šūvio, paleisto net iš 280 metrų atstumo, krito gepardas. Sumedžiojo jis ir didžiulę žirafą bei antilopių“, – medžioklės įspūdžiais dalinosi K. Svilskis.

REKLAMA
REKLAMA

Teksto autorius gailisi, kad nė vienam iš lietuvių grupelės nepavyko sumedžioti „pagrindiniu Afrikos trofėjumi laikomos antilopės kudu“, nes jas užpuolė liga.

REKLAMA

„Kiekvienas medžiotojas, be tenykštės gamtos, prisimins žvėrių bandas. Ko jau ko, bet antilopių prisižiūrėta į valias. Ne viena krito nuo taiklaus šūvio. Sumedžioti 29 žvėrys. Išvyka į medžioklę Afrikoje kiekvieno atmintyje liks ilgam“, – rašė K. Svilskis.

Išvadino mankurtais

Vis dėlto teksto autoriui ir su juo keliavusiems medžiotojams komentatoriai po tekstu buvo negailestingi ir piktinosi, kad vyrai didžiuojasi savo grobiu. (Komentarų tekstas pateikiamas netaisytas – aut. past.).

„Ir dar tuo reikia žavėtis ir didžiuotis? Šlykštu, gėda!!!“, „Išgamos!“, „Labai graudu, kad egzistuoja tokie mankurtai“, – tokie komentarai pasipylė po tekstu.

REKLAMA
REKLAMA

„Kad jūs supūtumėt, išsigimę, išpampę nuo sotaus gyvenimo parazitai!! Nėr šlykštesnio sutvėrimo už žmogų, nes tik žmogus žudo savo malonumui. Būkit prakeikti, verksit gyvenime dar skaudžiai ne kartą!!!“, – teksto autoriui rašė vienas komentatorių.

Kol vieni komentatoriai stebėjosi, kur medžiotojai išvis galėtų eksponuoti sumedžiotą žirafą, kiti piktinosi, kad užuot skyrę pinigus medžioklei, plungiškiai galėjo paremti vargingai gyvenančius vaikus.

„Na tikiu, kad laikui bėgant medžioklė bus pripažinta kaip sutrikimas.. nes kitaip paaiškinti šių dalykų neįmanoma. Šaudyk į taikinį, būk geriausias… bet čia… Čia dar ir nepilnavertiškumo kompleksą bando užgniaužti … gaila man šių veikėjų.. nesu religingas ir nelabai tikiu visokiomis karmomis.. bet daugelis pasakys … lazda turi du galus… ankščiau ar vėliau vyručiai.. ankščiau ar vėliau“, – rašė vienas komentatorių.

Tiesa, po tekstu medžiotojai susilaukė ir kelių komentatorių palaikymo.

„Gerbiami komentatoriai, kai jūs fotografuojates su šašlyku arba su mcdonaldsu, yra lygiai tas pats ir jūs niekuom nesiskiriat nuo šių medžiotojų, todėl netaikykit dvigubų standartų“, – rašė komentatorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų