REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nyderlandų policija antradienį apklausia turkų kilmės vyrą, įtariamą surengus trijų gyvybių pareikalavusias šaudynes tramvajuje Utrechto mieste, ir dar du asmenis, galimai prisidėjusius prie tos atakos.

Nyderlandų policija antradienį apklausia turkų kilmės vyrą, įtariamą surengus trijų gyvybių pareikalavusias šaudynes tramvajuje Utrechto mieste, ir dar du asmenis, galimai prisidėjusius prie tos atakos.

REKLAMA

Atnaujinta 16:08 val.

Antradienį pranešta, kad „rimtai“ svarsto versiją, jog vakarykštės šaudynės Utrechto tramvajuje, per kurias žuvo trys žmonės, buvo surengtos turint teroro motyvų.

„Kol kas rimtai svarstomas teroro motyvas. Tai paremta laišku, surastu (įtariamojo) pabėgimo automobilyje tarp kitų daiktų, ir faktinėmis aplinkybėmis“, – sakoma bendrame pranešime.

37-erių Gokmenas Tanisas buvo suimtas po aštuonias valandas trukusių gaudynių pirmadienio vakarą, po to, kai per šaudymą žuvo trys žmonės ir dar penki buvo sužeisti.

Užpuoliko motyvai tebėra neaiškūs, o Nyderlandų pareigūnai sako neatmetantys teroro atakos galimybės, bet tiriantys ir versiją, kad įvyko šeimos konfliktas.

REKLAMA
REKLAMA

Vėlyvą pirmadienį Utrechto policija paskelbė, kad be įtariamo šaulio buvo sulaikyti dar du vyrai, tačiau apie juos daugiau informacijos nepranešama.

„Kas dėl trijų įtariamųjų, sulaikytų dėl šaudymo incidento Spalio 24-osios aikštėje Utrechte, tie trys žmonės tebėra sulaikyti ir kelia įtarimų“, – antradienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė miesto policija.

REKLAMA

Antradienį žmonės prie incidento vietos paliko gėlių aukoms pagerbti. Kol kas oficialiai jų tapatybės neskelbiamos.

Šalyje prie daugumos pastatų iki pusės stiebo buvo nuleistos vėliavos.

Kadangi pareigūnai baigė savo tyrimą ir patraukė tramvajų, kuriame įvyko šaudynės, Utrechte vėl kursuoja viešasis transportas.

Nyderlandų premjeras Markas Rutte antradienį pirmininkavo vyriausybės posėdžiui, kuriame buvo aptarta ataka, sukėlusi būgštavimų dėl saugumo prieš rytdienos provincijų rinkimus.

Šeimos konfliktas?

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas savo ruožtu pranešė, kad jo šalies žvalgybos agentūra „tiria šį atvejį“, ir iškėlė versiją, kad tai, kas pirmadienį įvyko Utrechte, buvo šeimos konfliktas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai kas sako, kad tai – šeimos reikalas, kai kas – kad tai teroro ataka... Mūsų žvalgybos agentūra tiria šį atvejį. Dar nešnekėjau su mūsų žvalgybos vadu“, – televizijai „Ulke TV“ sakė R. T. Erdoganas.

Nyderlandų žiniasklaida skelbia, kad įtariamasis buvo nekart teistas ir esą vos prieš dvi savaites buvo paleistas iš kalėjimo.

Transliuotojas NOS pranešė, kad kai kurie G. Taniso šeimos nariai yra susiję su islamo fundamentalistų grupėmis, o jis pats pasižymėjo neprognozuojamu elgesiu po skyrybų su žmona, įvykusių prieš dvejus metus.

Policija ir liudininkai pranešė, kad pirmadienio rytą imta šaudyti viename tramvajuje Utrechte; į įvykio vietą atvyko gausios policijos pajėgos.

Netrukus buvo uždarytos viso miesto mečetės ir mokyklos, o galiausiai ginkluoti pareigūnai apsupo vieną pastatą ir sulaikė G. Tanisą.

Po išpuolio užuojautą Nyderlandams išreiškė daug valstybių, įskaitant JAV, Europos Sąjungą ir Rusiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų