REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų sausio 20 dieną ugnis be namų paliko Šiaulių rajone gyvenančią šeimą. Šapnagių kaime gaisras pasiglėmžė Ilinų namus.

Šių metų sausio 20 dieną ugnis be namų paliko Šiaulių rajone gyvenančią šeimą. Šapnagių kaime gaisras pasiglėmžė Ilinų namus.

REKLAMA

Be namų liko ne tik sutuoktiniai, bet ir mažamečiai jų vaikai: vieno mėnesio kūdikis, trimetė ir vyriausiasis penkerių metų sūnus.

Berniukas komoje

Šeima liko be nieko. Maža to, per gaisrą nukentėjo vyriausias sūnus. Šiuo metu penkiamečio Tomo būklė kritinė, jis guli Kauno klinikose su 52 procentų kūno nudegimo. Jo laukia sunkus ir ilgas gydymas.

Susisiekus su mažamečio mama Edita ši pasakojo, kad sūnus yra sunkioje būsenoje, laikomas dirbtinėje komoje: „Pirmadienį atlikta pirma negyvų audinių pašalinimo ir odos persodinimo operacija. Kol kas būklė neblogėja. Gydytojai tokioje būsenoje esančių žmonių artimiesiems neteikia jokios informacijos, kurią jie galėtų kaip nors palankiau interpretuoti.

Viskas ką galime daryti, tai laukti. Ir laukti reikės ilgai, niekas jokių garantijų mums neduoda, o gydymas bus ilgas ir sudėtingas.“

REKLAMA
REKLAMA

Tik dėl didžiulio žmonių palaikimo Edita nenuleidžia rankų: „Toks palaikymas labai padeda išbūti kiekvieną dieną, nes be viso to siaubo, dėl vaiko gyvybės ir sveikatos, dar jaučiame labai didelį dėkingumą artimiesiems ir visiems aplinkiniams prisidedantiems prie situacijos.“

REKLAMA

Pasak Editos, ištikus bėdai šeima neliko viena, visais būtiniausiais daiktais, rūbais buvo aprūpinta žaibiškai: „Vis gauname pasiūlymus, ką nors atvežti, atsiųsti.

Kasdien rašau žinutes atsiprašydama, kad negaliu priimti jokių daiktų, nes mums reikia tiek, kiek reikia ir ne daugiau. Gavome net kelis pasiūlymus iš mažai ar visai nepažįstamų žmonių keltis gyventi į jų namus ar butus, tai labai nustebino.“

Dar prieš 4 metus Ilinų šeima gyveno Maskvoje, bet nusprendė grįžti Į Lietuvą. Nusipirko namą, savo jėgomis susiremontavo, tačiau įvyko nelaimė, kurios niekas niekam nelinkėtų.

REKLAMA
REKLAMA

Tvarkinga šeima

Susisiekus su Šiaulių rajono seniūne Vilija Kvasiene ši patvirtino apie šeimos nelaimę: „Gaisras tikrai įvyko, tačiau šeima nebuvo pas mus deklaruota ir neatėjo iki mūsų. Iš karto po gaisro šeimos draugė mus informavo, kad šeima glaudžiasi pas tėvus Šiaulių mieste.

Apie šeimą žinau tik tiek, kad šie augina tris mažamečius ir berniukas per gaisrą stipriai apdegė. Šeima yra tvarkinga, nusipirko namą, statėsi, namas anksčiau buvo senų žmonių, todėl nebuvo gerai prižiūrėtas, matyt, tai ir galėjo sukelti gaisrą. Pati mačiau tą namą, viskas sudegę, nieko nebeliko.“

Seniūnė šeimai patarė susirasti paramos fondą, per kurį galima būtų aukoti, nes kitaip nuo sąskaitų gali būti nuskaičiuoti mokesčiai. Šiai dienai šeima aprūpinta visais reikalingais daiktais, tačiau žmonės gali paremti piniginėmis aukomis, aukodami per Ritos Garbaravičienės vaikų labdaros ir paramos fondą.

Nelaimę patyrusią šeimą galite paremti per šią organizaciją:

Ritos Garbaravičienės vaikų labdaros ir paramos fondas;

Įmonės kodas: 300114416

Swedbank sąskaita: LT61 7300 0101 3448 8100

SWIFT : HABALT22

Paypal: [email protected]

Įmokos paskirtis: PARAMA TOMUKO ŠEIMAI

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų