REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Prezidentė Dalia Grybauskaitė tvirtina nematanti realių priežasčių Vyriausybei pertvarkyti.

 Prezidentė Dalia Grybauskaitė tvirtina nematanti realių priežasčių Vyriausybei pertvarkyti.

REKLAMA

„Vyriausybės pertvarkymas be realių priežasčių kelia daug klausimų, todėl trečiadienį esame suplanavę susitikti su premjeru anksti ryte, ir jeigu dėl vienos ministrės daugmaž aišku, tai dėl kitų norėčiau išgirsti priežastis“, – pirmadienį Laplandijoje žurnalistams sakė valstybės vadovė.

Jos komentarą išplatino Prezidentūra.

Prezidentė pabrėžė, kad trijų ministrų atleidimas iš pareigų neišsprendžia šiuo metu svarbiausios – pedagogų darbo apmokėjimo – problemos. Dėl to dalis pedagogų streikuoja nuo lapkričio 12 dienos.

„Sukuriant naują problemą išspręsti buvusią tikrai neįmanoma, ir iliuzijų premjerui turbūt nereikėtų turėti. O spręsti reikia tai, ką reikia. Tai reikėjo daryti penktadienį, o ne šiandien“, – pirmadienį teigė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad premjeras mėgina taip savo problemas nustumti ant kitų galvų“, – pridūrė ji.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pirmadienį paskelbė, kad keičia tris savo Vyriausybės ministrus – kultūros, švietimo ir mokslo bei aplinkos.

REKLAMA

„Yra sričių, kuriose norėčiau matyti didesnį proveržį, didesnę dinamiką, didesnį ryžtą. Todėl noriu pranešti jums, kad šiandien priėmiau sprendimą keisti tris šios Vyriausybės ministrus: švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę, kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson ir aplinkos ministrą Kęstutį Navicką“, – žurnalistams pirmadienį sakė S. Skvernelis.

Premjeras teigė, kad taip nori duoti impulsą sėkmingiau vykdyti reformas šiose ministerijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų